Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 5. 2018,
19.55

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Neumarkt Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija

Četrtek, 31. 5. 2018, 19.55

5 let, 11 mesecev

Neumarkt Egna zapušča Alpsko ligo

Konec je: stroški previsoki, italijanska ekipa se poslavlja od Alpske lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
Jesenice Ritten | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodstvo italijanskega kluba Neumarkt Egna je odločilo, da zaradi previsokih stroškov tekmovanja ne bodo več vztrajali v Alpski ligi. V prihodnje naj bi se posvetili predvsem delu z mladimi. Oba slovenska kluba, HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice, kjer se po sezoni ukvarjajo z razreševanjem predsedniškega vprašanja, sta v tekmovanje prijavljena.

"V zadnjih nekaj mesecih je izvršni odbor kluba na mnogih sestankih analiziral položaj kluba in razvoja lige. Po sredinih večernih pogovorih so sprejeli odločitev, da klub v prihodnje ne bo več sodeloval v Alpski ligi. Kljub podpori lepega števila obstoječih sponzorjev, žal nismo našli dovolj sredstev, da bi ekipa tudi v prihodnje igrala v ligi AHL," so popoldne zapisali na uradni spletni strani kluba Neumarkt Egna.

Ta se je v sezoni 2013/14 pridružil takratni mednarodni ligi INL, ki je sprav združevala avstrijske in slovenske klube, pozneje pa še italijanske, in že v prvi sezoni postal prvak. Zadnji dve leti je igral v Alpski ligi, priložnost ponujal mlajšim, se lani uvrstil v končnico in obstal v četrtfinalu, letos pa na 15. mestu ostal brez izločilnih bojev.

Posvetili se bodo mladim

"Klub ne zmore več slediti stroškom tega polprofesionalnega tekmovanja. V prihodnje se bomo še bolj posvečali mladim, poskušali čim bolje izkoristiti dobre pogoje dela v Würthareni in se pripraviti na izzive prihodnosti," so še dodali pri italijanskem klubu, ki je v Alpski ligi, tako kot večina italijanskih predstavnikov, nastopal s polprofesionalno ekipo.

Italijanski klubi so sicer v Alpski ligi precej dobro nastopali. Asiago je postal prvak, Ritten podprvak, Val Pusteria je obstala v polfinalu, Sterzing, ki ga bo tudi prihodnjo sezono vodil slovenski trener Ivo Jan, zanj pa bo igral Jure Sotlar, je obstal v četrtfinalu. Cortina, Gardena, Neumarkt in Fassa so ostali brez končnice. Pridružitev Alpski ligi je v začetku maja potrdil Milano.

Ivo Jan
Sportal "Ko udari realnost in se svet ne vrti več le okoli tebe, te mora nekdo prizemljiti"

Tako Jeseničani, ki so obstali v polfinalu, kot Ljubljančani, ki so jih železarji izločili v četrtfinalu Alpske lige, so prijavljeni v tekmovanje. Kaj lahko se zgodi, da bodo/so nekateri lanski železarji postali zmaji. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tako Jeseničani, ki so obstali v polfinalu, kot Ljubljančani, ki so jih železarji izločili v četrtfinalu Alpske lige, so prijavljeni v tekmovanje. Kaj lahko se zgodi, da bodo/so nekateri lanski železarji postali zmaji. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska kluba prijavljena

Lahko se zgodi, da se bo od tekmovanja poslovil še kdo, saj je finančni položaj v kar nekaj klubih precej negotov. Mogoče pa je pričakovati še nadaljnje sodelovanje obeh slovenskih predstavnikov HK SŽ Olimpija in HDD SIJ Acroni Jesenice. Oba naj bi bila prijavljena v tekmovanje.

Pri Jesenicah je bilo sicer še precej nejasnosti, tudi v povezavi s predsedniško funkcijo, od katere je slovo po izteku mandata napovedal Anže Pogačar, ki poskuša najti skupen jezik s še kakšnim sponzorjem.

V petek so iz kluba sporočili, da se nebo nad Jesenicami jasni, da so se dogovorili z nekaterimi sponzorji in da nadaljujejo sezono v štirih tekmovanjih: Alpski ligi, državnem prvenstvu, pokalu Slovenije in Kontintentalnem pokalu.

HDD JEsenice HK OLimpija
Sportal Uradno: nebo se jasni, Jeseničani v boj na štirih frontah

 

Na to, kakšni bosta sestavi ekip, bo treba še počakati, so pa v prestolnici zainteresirani za nekatere železarje, tako da bi kaj lahko v zelenem dresu videli igralca/e, ki je/so v zadnji sezoni igral/i za Jesenice.

Obetajo se pestri dnevi in meseci, ki prinašajo tudi volino skupščino Hokejske zveze Slovenije (prihodnji torek), po kateri bi se lahko zgodile spremembe predvsem v sestavah trenerskih reprezentančnih štabov.

Preberite še:

Olimpija Jesenice
Sportal Podobnih manevrov v končnici IHL ne bodo več dopuščali. Junija spremembe v HZS?
Slovenija Francija hokej
Sportal Po vojni ne želi biti general, a se zaveda, da Slovencem ne bo lahko
superpokal Olimpija Jesenice Boštjan Groznik
Sportal Dolgoletni zmaj postavil drsalke v kot
Ne spreglejte