NATISNI PISAVA

Prestop poletja: Nash k NY Rangers

Avtor: Peter Prelc

Ljubljana - Rick Nash, katerega klubi lovijo že od februarja, je le prestopil. Odslej bo nosil dres New York Rangers, v Columbus pa bodo odpotovali Brandon Dubinsky, Artem Anisimov in Tim Weixon.

Poletje v najmočnejši hokejski ligi NHL je, ne glede na temperature, še kako vroče. Osrednja tema niso le prestopi, temveč tudi pogajanja o kolektivni pogodbi, ki bi lahko ogrozila začetek nove sezone. Vseeno bodo pogovori sedaj za nekaj dni potihnili, saj je prišlo do tako težko pričakovanega prestopa Ricka Nasha. V dosedanjem poteku trgovanja sta največ smetane pobrala Zach Parise in Ryan Suter, ki sta vsak za 13 let in 98 milijonov ameriških dolarjev odšla v Minnesoto, sedaj pa se bodo žarometi usmerili v 28-letnega krilnega igralca.

Slednji je bil leta 2002 izbran s strani Columbusa, vsi so pričakovali, da bo klub popeljal na sam vrh, a iz leta v leto je na koncu sledilo bridko razočaranje in slovo po rednem delu tekmovanja. Da tako ne gre več naprej, je ugotovil tudi Kanadčan, ki si je zaželel spremembe, predvsem pa moštvo, ki se bo borilo za sam vrh. Vodstvo je prižgalo zeleno luč za prestop, istočasno pa dejalo, da tudi samo želi nekaj iz tega izvleči. Nash ima namreč sklenjeno pogodbo do konca sezone 2017/18, na leto zasluži 7,800,000 ameriških dolarjev. To potencialnih kupcev ni odvrnilo od spogledovanja, vendar pa si mnogi niso mogli privoščiti večje menjave, saj sami niso želeli izgubiti zvezdnikov. Vendar je pri izbiri veliko besed imel tudi krilni napadalec, ki je sestavil seznam šestih krajev, kamor bi si želel prestopiti. In med njimi je bil tudi New York.

Nash vs. Dubinsky


Rick Nash je v NHL odigral devet sezon, v rednem delu nastopil na 674 tekmah in znral 547 točk, kar pomeni, da je na tekmo prispeval 0.81 točke. V končnici se je s Columbusom uvrstil le enkrat in na štirih tekmah prišel do treh točk. Brandon Dubinsky ima za sabo šest sezon v NHL, na tekmo dosega v rednem delu malo več 0.54 točke na tekmo (393 obračunov in 213 točk), medtem ko je v končnici odigral 31 tekem in v statistike vpisal 17 točk. Artem Anisimov je še nekoliko skromnejši, v rednem delu NHL je doslej zbral 244 tekem in 108 točk (0.44 na tekmo), v končnici pa je za 11 točk potreboval 26 obračunov.

Nash bo tako spakiral kovčke in se preselil k Rangers, v obratno smer pa bodo odpotovali branilec Tim Erixon in napadalca Brandon Dubinsky ter Artem Anisimov. Hkrati bodo imeli pri Columbusu namesto Rangers pravico do izbora v prvem krogu nabora. Rangers so v minuli redni del končali na prvem mestu vzhodne konference, v končnici pa izpadli proti Devils. Vodstvo si je zaželelo predvsem okrepiti napad z igralcem, ki bo dosegal gole. In prepričani so, da so tega našli v Nashu.

Preberite še:

Detroitova ponudba od hudiča jih ne gane

Generalni direktor Detroit Red Wings Ken Holland, ki je neuspešno lovil Zacha Pariseja, naj bi bil pri Ricku Nashu bolj agresiven in je pripravil zelo spodobno ponudbo. A premalo za Columbus.

Obroč okoli Nasha se zožuje

Za mnoge prvi zvezdnik prestopnega roka Rick Nash še vedno ostaja vroča roba, saj še ni prišlo do zamenjave delodajalca. Vendar pa naj bi slednji skrčil svoj seznam na šest kandidatov.

Nekateri zaradi ambicij, drugi zaradi denarja

Vroči dnevi prav nič ne ovirajo hokejske tržnice onkraj Atlantika. Za največji prestop sta poskrbela Zach Parise in Ryan Suter, ki sta se preselila k Wild. Pripravilo smo pregled največjih prestopov.

Foto: Reuters
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Nik Zupančič: Dražen Petrović in vsi, ki so v Zagrebu kaj veljali, so šli na hokej. Bilo je kot na modni reviji

Ni potreboval veliko, da se je zaljubil v hokej, v katerem po uspešni igralski karieri zre proti trenerskim ciljem. Aprila se bo z risi skušal vrniti med elito, septembra odhajajo po olimpijske igre.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Pridi smučat na Golte!

Družinske zimske počitnice, otrok biva brezplačno. Pravo zimsko doživetje.

Totalna odprodaja vozil Kia letnik 2015

Izkoristite odprodajo s popusti do 7.100 EUR ali v Kia outletu izberite eno od malo rabljenih vozil!

Želite pridobiti nova znanja?

Takšna, ki bodo uporabna pri gradnji uspešne kariere? Pridite na informativne dneve Biotehniške fakultete!

oglasno sporočilo