NATISNI PISAVA

Špalir in skandiranje Kopitarju

Avtor: Ž. K. G., P.P., Sportal, STA

Ljubljana - Anže Kopitar je s Stanleyjevim pokalom obiskal že nekaj zanimivih krajev, v petek pa se je predstavil tudi domačim navijačem in oboževalcem na Hrušici, kjer se je zbralo večje število navijačev.

Dogajanje na Hrušici si boste na Sportalu lahko ogledali v soboto, ko bomo za vas pripravili večje število video prispevkov in pogovorov.

Začetek slavlja na Hrušici je zaznamovalo deževno vreme, organizatorji sprejema so zato dogodek prestavili za približno pol ure. Kljub slabemu vremenu so se navijači začeli počasi, a v večjem številu nabirati na ''Placu'', tako se je okoli 16.30 začel tudi glasbeni program, bolj kot pa se je bližal prihod Anžeta s Stanleyjevim pokalom, lepše je bilo vreme, slovenskega asa pa je pričakalo sonce. Navijači so skandirali Hrušičanu, na koncu pa tudi sami stopili na oder in se slikali s Stanleyjevim pokalom.

"Če povem po pravici, sem slabo spal. Vsak, ki ga dobi, je zelo vznemirjen. Malo sem imel treme, ko sem ga šel iskat na Brnik. A ko ga vzameš v roke, je to res nekaj posebnega in pozabiš na vse," je dejal Kopitar. Še enkrat se je spomnil tudi na navijače, ki so pred mesecem dni žrtvovali spanec, da so lahko spremljali uspehe njegovih kraljev v ligi NHL: "Lahko se samo zahvalim vsem navijačem, ki so vstajali zgodaj zjutraj. Prejšnja leta, ko nisem igral v finalu, sem tudi sam vstajal sredi noči in vem, kako težko je to."

Potek dogajanja na Hrušici:

20.15
Oder so zavzeli člani glasbene skupine Big Foot Mama, ki bodo približno uro zabavali vse zbrane, zabava pa se bo nadaljevala še pozno v noč.

19.05
Anže Kopitar je zapustil oder, sedaj pa bo Stanleyjev pokal dve uri na voljo za fotografiranje. Vse bo potekalo z varne razdalje, saj dotikanje pokala ni zaželjeno, da do tega ne bi prišlo, pa skrbita dva varnostnika.

18.40
Pokal je prek špalirja, ki so ga tvorili mladi jeseniški hokejisti, pripotoval na oder. Občinstvo skandira "Kopi, Kopi" ...

18.30
Pokal je prispel. Prostor v številčni množici je delal gasilski avtomobil, za njim pa je na dveh kočijah prispela družina Kopitar, na tretji pa Anže s pokalom.

18.00
Ljubiteljev hokeja je na prizorišču vse več, trenutno je številka že presegla 1500.

16.30
Prireditev se je zaradi dežja uradno začela z manjšo zamudo, vrhunec pa naj bo sledil nekaj po 18. uri, ko naj na prizorišče s Stanleyjevim pokalom prišel tudi Anže Kopitar. Prisotne so z eno skladbo že ogreli tudi člani zasedbe Big Foot Mama.

Pravila lige NHL narekujejo, da ima vsak član zmagovalne ekipe pokal v svoji lasti en dan in z njim lahko počne kar hoče. Anže je, kot smo lahko videli na fotografijah, ki jih je delil na socialnih omrežjih, dan začel s pokalom kar v postelji, kasneje pa ga je popeljal na različna mesta v okolici svojega domačega kraja. Skupaj s ''Stanetom'' sta si ogledala tudi Bled. Odločil pa se je tudi, da bo pokal delil z zvestimi navijači. Navijačem in javnosti, ga je tako pokazal na domači Hrušici, ''na Placu'', kjer je bil organiziran tudi sprejem, ko se je Anže vrnil v Slovenijo.

Preberite še:

"Stane" sredi jezera …

Je kdo videl moža z velikim pokalom? To bi utegnil biti hokejski zvezdnik Anže Kopitar, ki si je povsem upravičeno in zasluženo dal duška.

Kopitar in ''Stane'' spet doma (foto zgodba)

Znameniti kelih, ki sliši na ime Stanleyjev pokal, po slovensko Stane, in Anže Kopitar sta se po skupno prespani noči, skupaj odpravila na prijeten izlet. Poglejte si fotoutrinke.

Foto: Matej Leskovšek, Matic Klanšek Velej/Sportida
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Nik Zupančič: Dražen Petrović in vsi, ki so v Zagrebu kaj veljali, so šli na hokej. Bilo je kot na modni reviji

Ni potreboval veliko, da se je zaljubil v hokej, v katerem po uspešni igralski karieri zre proti trenerskim ciljem. Aprila se bo z risi skušal vrniti med elito, septembra odhajajo po olimpijske igre.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

oglasno sporočilo