Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 5. 2011,
15.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 7. 5. 2011, 15.01

8 let

Nič kaj podobnega kot na dosedanjih tekmah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska hokejska izbrana vrsta je na drugi tekmi skupine za obstanek doživela boleč poraz proti Avstriji (2:3) in si otežila boj za obstanek med elito. V nedeljo proti Belorusiji šteje le zmaga.

V času sobotnega kosila sta se pomerili reprezentanci, ki se odlično poznata, saj večina igralcev nastopa v EBEL. ''Risi'' so ob prihodu na led prejeli številno spodbudo, medtem ko so bili Avstrijci izžvižgani in to ne le s strani slovenskih navijačev, temveč tudi pretežno od Slovakov.

''Risi'' ob igralcu več brez idej

Do prvega strela so prišli Avstrijci, ki so na papirju bili napisani kot domačini, z modre je sprožil Gerhard Unterluggauer. Uvodni streli Slovenije so leteli mimo vrat, v 5. minuti pa je ob igralcu več dvakrat nevarno zapretil Greg Kužnik, po koncu igralske premoči pa so do situacije dveh igralcev proti enem prišli severni sosedi, a je strel letel mimo gola. V sedmi minuti slovenskemu kapetanu v gneči pred vrati ni uspelo potisniti ploščka v mrežo.

Tičar zaradi poškodbe v garderobo

''Risi'' so imeli nato dva zaporedna ''power-playa'', ki pa jim nista stekla, po koncu vsakega so do strela prišli avstrijski hokejisti. Slednji so močneje pritisnili pet minut in si priigrali svoj prvi ''power-play'', kjer pa je do samostojnega prodora prišel Andrej Hebar, zmagovalec obračuna je bil vratar Fabian Weinhandl. Ob koncu tretjine sta glavna sodnika dvignila roke za izključitev na strani Slovenije, avstrijski hokejisti pa so s šestimi igralci na ledu prišli do vodstva, Unterluggauer je z modre poslal plošček pred vrata in presenetil pokritega Roberta Kristana. Ob koncu prve tretjine je ledeno ploskev zapustil Rok Tičar, ki je utrpel poškodbo trebušne prepone.

Med podajalci tudi Kristan

Hitro na začetku druge tretjine so imeli Slovenci nov ''power-play'', znova je ostal neizkoriščen. Sledili sta priložnosti Andreja Hebarja in Roka Pajiča, po strelu slednjega so v protinapad krenili severni sosedi, Thomas Raffl se je na desni odločil za strel in ukanil Kristana. Sledile so težke minute za ''rise'', nasprotnik je imel dvakrat zapored igralca več, 11 sekund celo dva več in Kristan je imel kar nekaj dela, a je do ene priložnosti prek Razingarja prišla tudi Slovenija. Tudi v nadaljevanju so avstrijski hokejisti dobro preprečevali našim fantom vhode v napadalno tretjino, do priložnosti pa prihajali prek protinapadov. Enega izmed teh je le uspelo kaznovati Sloveniji, David Rodman je pustil plošček slovenskemu kapetanu, ta je po tleh sprožil strel, pred golom pa ga je vratarju med nogami preusmeril Marcel Rodman.

Zadetek je našim fantom dal krila, Avstrijce so namreč potisnili v njihovo obrambno tretjino in si prislužili igralca več (izključen je bil grobi Philippe Lakos, ki bi se lahko s prekrškom nad Pajič prislužil že pred tem kazen zaradi naleta v hrbet). Po poizkusu Mitje Robarja in Žige Jegliča ter menjave pri Sloveniji, je plošček v nevtralni tretjini prejel David Rodman, krenil po levi strani, obdrsal vrata in izenačil rezultat, podajo pa je vpisal tudi Kristan.

Rotter poskrbel za hladen tuš

Tudi v zadnji tretjini je hitro prišlo do izključitve, na klop je moral Aleš Kranjc, ''risi'' so obranili vse nalete. Tekma se je nato razživela, nekoliko več so poizkušali Avstrijci, ki so v 46. minuti prišli do novega vodstva, Philipp Lukas je na drugi vratnici našel Rafaela Rotterja, ki mu praznih vrat ni bilo težko zadeti. Veliko sreče je imel v nadaljevanju avstrijski vratar, najprej je do strela prišel Razingar, odbitek pa se je Davidu Rodmanu odbil čez palico. Sledil je prodor Pajiča in nova obramba, ob poizkusu Saboliča pa se je plošček vozil po golovi črti, na koncu pa so bili avstrijski hokejisti dovolj zbrani, da so ga izbili.

Sledila je kazen za Jegliča, po izteku le-te, pa so se Slovenci spustili v končni lov za izenačenje, katerega pa je osem minut pred koncem prekinila novi izključitvi, Avstrijci so imeli kar minuto in 17 sekund dva igralca več na ledu, a vseeno obranili številčno prednost. Za napad na izenačenje jim je ostalo pet minut, v teh močno pritisnili na nasprotnika, ki je preživel večji del tega časa v obrambi tretjini. Slovenski selektor Matjaž Kopitar je poizkusil tudi brez vratarja, a tudi to ni prineslo želenega zasuka, s porazom pa si je Slovenija močno otežila boj za obstanek.

Ne spreglejte