Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 12. 2007,
8.31

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 23. 12. 2007, 8.31

8 let, 1 mesec

Noč podaljškov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V hokejski ligi NHL je Los Angeles Kings spet izgubil. Anžeta Kopitarja tokrat ni bilo med strelci. Kar šest tekem je bilo odločeno šele po podaljšku oziroma kazenskih strelih.

V preostalih tekmah je Boston doma izgubil s St. Louisom z 1:4, New York Islanders so Washington premagali s 3:2, Ottawa je po podaljšku s 3:4 morala priznati premoč Chicagu, Philadelphia Buffalu s 5:6 po kazenskih strelih, tudi dvoboj med Atlanto in Montrealom se je končal šele po izvajanju kazenskih strelov, boljši so bili domači, Florida je po podaljšku izgubila s Torontom (1:2), Tampa Bay pa s Carolino z 1:4 že v rednem delu. Minnesota je z enakim izidom klonila proti Detroitu, Phoenix je z Vancouvrom z 1:2 izgubil po kazenskih strelih, San Jose pa je bil z 2:5 slabši od Anaheima.

Moštvo edinega slovenskega hokejista v najmočnejši ligi na svetu je po šestih porazih le našlo tekmeca po meri, drugo najslabšo ekipo zahoda. A so imeli Kralji smolo, kajti pri Nashvillu, ki je imel za sabo podobno neuspešen niz petih tekem, je eksplodiral Jason Arnott. Prvič po dveh sezonah mu je uspelo na eni tekmi doseči tri zadetke, s katerimi je prispeval levji delež k zmagi svoje ekipe s 4:3. Začetek sicer ni bil slab za Kopitarja in soigralce, saj so začetno vodstvo tekmecev izničili z goloma Lubomira Višnovskega in Patricka O'Sullivana, slednji je zadel z igralcem manj na ledu, toda razpoloženi Arnott je ob pomoči branilca Ryana Sutterja, ta je dosegel peti gol v sezoni, poskrbel, da je Nashville ušel na + 2, O'Sullivan pa je v zadnji tretjini le še ublažil poraz. Za Arnotta je bil to sedmi "hat-trick" v karieri in prvi v dresu Nashvilla.

Med strelci za St. Louis na tekmi z Bostonom, ki se končala s 4:1 za goste, je bil tudi Brad Boyes. Dosegel je svoj 21. gol sezone in prvega proti nekdanjemu moštvu; Boston ga je namreč lani prodal prav St. Louisu. Na dvoboju v Ottawi je Patrick Sharp za Chicago najprej izenačil pred koncem zadnje tretjine, nato pa je v podaljšku še podal Jonathanu Toewsu za zmagoviti gol. Pri izvajanju kazenskih strelov v Atlanti sta se pri domačih izkazala Vjačeslav Kozlov in Marian Hossa, ki sta tako poskrbela, da sta obe točki v dvoboju z Montrealom ostali doma, svoj delež pa je prispeval tudi vratar Kari Lehtonen z 35 obrambami v rednem delu in podaljšku ter še dvema ubranjenima kazenskima streloma.

Podaljšek na tekmi med Florido in Torontom se je končal že po 34 sekundah, ko je plošček v mrežo domačih Panterjev potisnil Pavel Kubina in s tem prekinil niz treh zaporednih porazov svoje ekipe. Tri minute več podaljška so videli gledalci v dvorani Uniondale v New Yorku, srečnejši pa je bil tudi razplet. Richard Park je z odločilnim golom proti Washingtonu prinesel zmago domačim Otočanom.

Manj tesno je bilo na tekmi v Tampi, kjer je Carolina zanesljivo zmagala, tudi z dvema zadetkoma Raya Whitneyja in 29 obrambami Cama Warda. Z enakim izidom, 4:1, se je končal obračun med Detroitom in Minnesoto. Pri slednji je Marian Gaborik, ki se je pred dvema dnevoma izkazal s kar petimi goli na eni tekmi, proti vratom tekmecev tokrat meril le dvakrat, vratar Rdečih kril Dominik Hašek pa tudi z njegovimi soigralci ni imel veliko dela, saj je skupno moral posredovati le 18-krat. Za zmago Buffala nad Philadlephio ima veliko zaslug Aleš Kotalik, ki je golu v rednem delu dodal še uspešno izveden odločilni kazenski strel, s katerim je njegova ekipa niz zmag podaljšala na šest.


Rezultati

Boston Bruins : St. Louis Blues 1:4 Chara; Tkačuk, Boyes, Mayers, Stempniak

New York Islanders : Washington Capitals 3:2* Campoli, Park, Satan; Ovečkin, Semin

Philadelphia Flyers : Buffalo Sabres 5:6** Richards 2, Carter 2, Timonen; Pominville, Afinogenov, Kotalik, Spacek, Vanek

Florida Panthers : Toronto Maple Leafs 1:2* Jokinen; Kubina, Wellwood

Ottawa Senators : Chicago Blackhawks 3:4* Heatley 2, McAmmond; Toews, Sharp, Lapointe, Seabrook

Atlanta Trashers : Montreal Canadiens 3:2** Perrin, Kozlov; Kostitsyn, Kovalev

Tampa Bay Lightning : Carolina Hurricanes 1:4 St. Louis; Whitney 2, Ladd, Staal

Minnesota Wild : Detroit Red Wings 1:4 Johnsson; Cleary, Datsyuk, Franzen, Kopecky

Hashville Predators : Los Angeles King 4:3 O'Sullivan 2, Visnovski; Arnott 3, Suter

Phoenix Coyotes : Vancouver Cancuks 1:2** Michalek; Sedin

San Jose Sharks : Anaheim Ducks 2:5 Goc, Marleau; Pronger, Bertuzzi, Kunitz, O'Donnell, Perry

*-po podaljšku **-po kazenskih strelih

Ne spreglejte