Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 5. 2012,
11.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 15. 5. 2012, 11.40

8 let

Norvežani s pomočjo Thoresena razbili Nemce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pretekla tekma, ki jo bodo reprezentanti Nemčije želeli čim prej pozabiti, je razveselila norveške navijače. Norvežani so namreč na SP z rezultatom 12:4 osramotili Nemce.

Thoresen je bil s šestimi točkami eden izmed najpomembnejših mož na ledu. Z Rusom Jevgenijem Malkinom sta najboljša posameznika na svetovnem prvenstvu do sedaj. Patrick Thoresen je Nemcem zatresel mrežo kar trikrat, za piko na i pa še trikrat tudi podal za zadetek.

Patrick Thoresen je o tekmi z Nemčijo, ki je presenetila večino gledalcev in navijačev, saj se je končala v z rezultatom 12:4 v prid Švedske, povedal: ''Mislim, da smo bili tudi sami tako šokirani kot veliko ljudi. Nismo pričakovali, da bomo zmagali tako zlahka, kot smo. Njihov vratar je imel res težek dan.'' Norvežani so od 32 strelov na gol zadeli dvanajstkrat in tako ponižali Nemce.

''Sedeli smo na klopi in se spogledovali. Drug drugega smo gledali z začudenjem in se spraševali, če se to res dogaja ali sanjamo. Po dveh tretjinah smo vodili kar z 9:1,'' je svoje občutke ponovno opisal eden glavnih junakov, 28-letni Thoresen.

Nadarjeni Norvežan je bil najboljši posameznik in je prikazal eno najboljših predstav na ledu v okviru letošnjega svetovnega prvenstva. Je primer odličnega igralca, z motivacijo za igranje in dobro vodi ekipo, da tudi ostali ostajajo pozitivni in motivirani. Z zmago nad Nemci so se izjemno približali napredovanju v četrtfinale. Ko pa je kasneje konkurentka Latvija za uvrstitev v napredovanje izgubila proti Danski, pa je bil njihov nastop v četrtfinalu že zagotovljen.

Patrick Thoresen je preteklo sezono hokejsko udejstvovanje uril v ruski hokejski ligi, ko je branil barve SKA St. Petersburga. Sam je o izkušnji v ruski ligi KHL dejal: ''Igra se odličen hokej in imam se res odlično."

Ne spreglejte