Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 11. 2012,
15.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 11. 2012, 15.23

8 let

Ob Kopitarju in Muršaku napredovali tudi ostali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
''Zaslužimo si oceno štiri,'' pravi po koncu turnirja reprezentančni branilec Klemen Pretnar, ki je z napadalcem Robertom Saboličem nekoliko bolj podrobno ocenil nastope in tri zmage v Tivoliju.

''Risi'' so prvo reprezentančno akcijo opravili v skladu z željami in pričakovanji hokejske javnosti. Okrepljeni z obema našima NHL-ovcema, Anžetom Kopitarjem in Janom Muršakom, so na kolena spravili vse nasprotnike. Najprej Italijo, ki ni imela prav nič možnosti, s 4:0, nato s 3:1 Francijo in za konec še Avstrijo (6:3).

Podobno kot na vseh področjih življenja, je tudi v športu tako, da je kakšno stvar vedno možno izboljšati. Slovenska izbrana vrsta ima še nekaj rezerv, katere pa so to, je odgovoril Klemen Pretnar. ''Mislim, da predvsem v učinkovitosti. Tega sicer ne morem trditi za tekmo proti Avstriji, saj smo dosegli šest golov. Vseeno bi na splošno lahko dali še kakšnega več. Hkrati je v igri še preveč nihanj, kar bo potrebno tudi popraviti. A bilo je tudi veliko dobrega in iz tega moramo graditi za naprej. Sicer pa bosta trenerja naredila analizo in ugotovila, kje moramo še največ delati,'' pravi član Beljaka, ki je nato še podal oceno vseh nastopov. ''Vedno je potrebno biti nekoliko samokritičen. Tako da bom dejal, da si zaslužimo štiri, če je najvišja ocena pet.''

Kdo bo nastopil decembra?

Izbranci Matjaža Kopitarja se bodo znova zbrali že čez dober mesec. Sredi decembra jih čaka turnir v Franciji, kjer bodo poleg domačinov tekmeci še Latvijci in Danci. Slovenski strateg bo takrat ponudil priložnost nekaterim drugim igralcem, saj določene lige ne bodo imele premora, med drugim tudi EBEL. Tako zagotovo ne bo zraven Jana Muršaka, ki bo igral za Olimpijo, v primeru konca stavke pa se bo vrnil v Detroit. Podobno velja tudi za zvezdnika Los Angelesa. Za oba NHL napadalca je bil turnir v Ljubljani po vsej verjetnosti tako ali tako zadnji v reprezentančnem dresu v sezoni.

''Za nas bi bilo dobro, če bi pomagala, če pa ne bosta mogla, pa se s tem ne smemo obremenjevati. Zavedamo se namreč, da lahko dobro igramo tudi brez njune pomoči. Kar se tiče našega napada, smo dobro uigrani,tudi če med sezono ne nosimo istega klubskega dresa,'' pravi Robert Sabolič, Pretnar pa dodaja: ''Ko prideta takšna igralce se razlika pozna. Zares ju je lepo gledati, hkrati napredujemo tudi ostali igralci. V Sloveniji imamo še vedno dovolj dobrih igralcev, ki bodo zapolnili luknjo ob njunem odhodu. Zato sem prepričan, da bo tudi na naslednji reprezentančni akciji reprezentanca dovolj kakovostna.''

Ne spreglejte