Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 1. 2012,
7.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jesenice

Torek, 10. 1. 2012, 7.46

8 let

Obramba trdna, odpreti se jim mora v napadu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Acronija Jesenic so v nedeljo v zagrebški Areni z Medveščakom odprli ''Ice Fever'', po težkem boju pa izgubili z 0:2. Že v torek jih čaka obračun dna lestvice, v Podmežaklo prihaja Znojmo.

V zagrebški Areni se je v nedeljo začel spektakel, ki sliši na ime Ice Fever. Medveščak bo namreč do konca prvega dela lige EBEL domače tekme igral v večji dvorani, ki sicer prvotno ni namenjena hokeju na ledu, a odziv iz pretekle sezone je vodilne može spodbudil, da tudi letos odigrajo tekme v tej dvorani. Odločitev ni bila napačna, vsi obračuni so razprodani in tudi z Jesenicami se je na tribunah zbrali več kot 15.000 ljubiteljev najhitrejše ekipne igre na svetu.

Mladi ''železarji'' so se 50 minut dobro upirali izkušenejšim igralcem Medveščaka, nato pa napravili dve individualni napaki, po katerih so domačini zadeli v polno in se veselili zmage. ''Brez zadetka ne moreš zmagati, drugega nimam za reči. Nimam pa nič za pripomniti glede borbe, saj pritisku številnega občinstva nismo podlegli. V tekmo smo šli odločno od prve do zadnje minute, na žalost pa smo naredili dve usodni napaki v zadnjih desetih minutah, ki so nas drago stali. Vsi smo dali vse od sebe, malce sreče bi bilo dobrodošlo pri kakšnih odbitkih, saj bi tako prišli do zadetka. Zadovoljen sem tudi z navijači, ki so nas prišli spodbujati v večjem številu in bili naš sedmi igralec,'' je po tekmi v video pogovoru za klubsko spletno stran dejal vratar Gašper Krošelj, ki je na koncu zbral 42 obramb.

Znojmo zmagal vse medsebojne obračune

V torek čaka Gorenjce obračun dna lestvice, v Podmežaklo namreč prihaja Znojmo, ki je mesto pred njimi, se pravi, predzadnji. Oba tekmeca sta že izgubila možnosti, da se neposredno uvrstita v končnico, ''orli'' pa imajo pred Jeseničani pet točk prednosti, vse tri medsebojne obračune v tej sezoni so obrnili sebi v prid.

''Obramba je čvrsta in zelo trdna, kar smo dokazali na zadnjih tekmah v letošnjem letu, izjema je bila le tekma z Beljakom, težave imamo le z doseganjem zadetkov. Slej, ko prej, se mora odpreti tudi nam oziroma našim napadalcem, da bomo ponovno pridobili potrebno samozavest pred odločilnimi boji za končnico. Ne glede na naš položaj na lestvici in ne glede na to, da bomo končni lovili od 22. januarja naprej, se moramo na vsaki tekmi truditi po najboljših močeh in poskušati zmagati. Takšen načrt imamo tudi pred obračunom z Znojmom. Letos smo se z njimi že trikrat opekli, zato je čas, da jim doma pokažemo našo pravo vrednost. Če bomo v obrambi igrali tako kot v Zagrebu in Celovcu, potem bodo možnosti za uspeh večje, seveda pa nam mora steči tudi v napadu,'' se pred obračunom pomanjkljivosti zaveda branilec Aleksandar Magovac.

Ne spreglejte