Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 7. 2012,
15.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 12. 7. 2012, 15.22

8 let

Obroč okoli Nasha se zožuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za mnoge prvi zvezdnik prestopnega roka Rick Nash še vedno ostaja vroča roba, saj še ni prišlo do zamenjave delodajalca. Vendar pa naj bi slednji skrčil svoj seznam na šest kandidatov.

Z vsem spoštovanjem do zvezdnikov tipa Jaromir Jagr, Zach Parise, Ryan Suter in drugih ter njihovih prestopov, je prvo ime tržnice že od konca prestopnega roka med sezono nedvomno Rick Nash. Številka ena nabora leta 2002 zavzame v medijih onkraj Atlantika največ pozornosti. Kanadčan je namreč spoznal, da s Columbusom ne bo osvojil nič, tako da si je zaželel zamenjave klubov. Problem pri tem je, da želi z menjavo nekaj pridobiti tudi klub, 28-letnik ima namreč s klubom podpisano pogodbo do izteka sezone 2017/18, tako da bi zares v skrajnem primeru vodstvo Columbusa na koncu prižgal rdečo luč. Vendar pa je temu težko verjeti.

Krilni igralec ima, za razliko od nekaterih še eno prednost, sam namreč izbira, kam se želi preseliti. Pred časom se je zanj borilo lepo število moštev, vendar pa je 193 centimetrov visoki napadalec vodstvu posredoval seznam želenih mest, kamor je pripravljen oditi. Na njem naj bi se znašlo šest klubov, Boston Bruins, Detroit Red Wings, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins in San Jose Sharks. Petkratni udeleženec zvezd zasluži na leto 7,800,000 ameriških dolarjev, tako da bi si ga med šesterico potencialnih kandidatov najtežje privoščili pri Bostonu, ki ima le še okoli 300.000 dolarjev sredstev, da ne preseže zgornje meje dovoljenega proračuna (t.i. salary cap). Lahko pa se zgodi, da bodo ''kosmatinci'' v zameno ponudili nekatere vodilne igralce. Preostali klubi zaenkrat s ''salary cap'' nimajo težav, San Jose bi moral napraviti prostora le za okoli 2.000.000 ameriških dolarjev.

Mediji zaenkrat še ne špekulirajo, kdo je favorit, strokovnjaki pa opozarjajo, da Nash nujno potrebuje ob sebi centra in ofenzivnega branilca, ki mu bo podajal. Kje bo torej nadaljeval eden največjih talentov, ki pa še ni osvojil ničesar v NHL?

Ne spreglejte