Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 8. 2020,
12.11

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

Natisni članek

celinski pokal HK Olimpija

Torek, 25. 8. 2020, 12.11

3 leta, 8 mesecev

Odpoved sezone kontinentalnega pokala 2020/21

Olimpija ostala brez tekmovanja, v katerem je imela velike cilje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12
HK SŽ Olimpija trening | Hokejisti HK SŽ Olimpija bi se morali novembra z domačim turnirjem celinskemu pokalu pridružiti v drugem delu tekmovanja, a so tega zaradi stanja z novim koronavirusom odpovedali. | Foto Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija bi se morali novembra z domačim turnirjem celinskemu pokalu pridružiti v drugem delu tekmovanja, a so tega zaradi stanja z novim koronavirusom odpovedali.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Novi koronavirus je znova zarezal v hokejski tekmovalni koledar. Svet Mednarodne hokejske zveze (IIHF) je po posvetu s strokovno skupino IIHF za covid-19 odpovedal celotno sezono celinskega pokala. V tem bi morali nastopati tudi hokejisti HK SŽ Olimpija. Novembra bi morali v Tivoliju gostiti eno skupino drugega dela tekmovanja, njihovi cilji pa so segali vse do zaključnega turnirja tekmovanja, na katerem si zmagovalec zagotovi vstopnico za prestižnejšo ligo prvakov. 
 

Sportal V prenovljenem Tivoliju "presekali" poletno monotonijo #video #foto

Pri HK SŽ Olimpija, ki je pretekli teden začel skupinske priprave na ledeni ploskvi, so tako ostali brez tekmovanja, v katerem so imeli velike načrte. Direktor Jože Kovač je pred dnevi celinski pokal označil za enega od vrhuncev novega tekmovalnega obdobja zeleno-belega tabora: "Če bomo zmagali na novembrskem domačem turnirju kvalifikacij lige prvakov, bomo nemudoma konkurirali tudi za finalni turnir, ki bo januarja." Tudi predsednik Miha Butara pred časom ni skrival želje, da bi se zmajem uspelo prebiti na zaključni turnir, na katerem bi si zmagovalec zagotovil nastop v ligi prvakov za sezono 2021/22.

Covid-19 še naprej kroji hokejski koledar

Uresničevanje celinskih želja bo tako moralo počakati, saj covid-19 še naprej kroji hokejski tekmovalni svet. Pri IIHF so namreč v ponedeljek odločili, da celinskega pokala letos ne bo. "Svet IIHF je po priporočilih strokovne skupine IIHF za covid-19 odločil, da zaradi pandemije odpove celotno sezono celinskega pokala," so zapisali na uradni strani IIHF.

HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Če ne bo presenečenj, se bosta večna tekmeca udarila že v polfinalu

Glavni trener Olimpije Ivo Jan . | Foto: Grega Valančič/Sportida Glavni trener Olimpije Ivo Jan . Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija bi se pridružila v drugem delu

V letošnji izvedbi bi moralo sodelovati 20 klubov, tekmovanje pa bi potekalo v treh fazah. Prva bi se morala na Islandiji in v Bolgariji začeti 16. oktobra. Ljubljančani bi se tekmovanju pridružili v drugem delu sredi novembra, ko bi v Tivoliju palice prekrižali z beloruskim klubom Šahtjor Soligorsk, latvijskim Olimp Rigo in zmagovalcem kvalifikacijske skupine v Sofiji. Zmagovalci skupin drugega dela bi se uvrstili na zaključni turnir, zmagovalec tega bi prihodnje leto lahko igral v ligi prvakov.

Sportal Stvari se spreminjajo vsak dan, nejasnosti pred začetkom je veliko #foto #video

Omejitve potovanj, pomisleki glede izvedb v skladu s predpisi ... Rene Fasel meni, da v trenutnih razmerah ne bi bilo smiselno, predvsem pa varno, izpeljati tekmovanja. | Foto: Getty Images Rene Fasel meni, da v trenutnih razmerah ne bi bilo smiselno, predvsem pa varno, izpeljati tekmovanja. Foto: Getty Images

Strokovna skupina je izpostavila trenutne omejitve potovanja, predvsem na Islandijo, gostiteljico ene od skupin prvega kroga. Dodatni pomisleki glede zmožnosti gostiteljev preostalih turnirjev, da bi turnirje lahko zagotovili v skladu z vsemi varnostnimi predpisi, pa so svet IIHF spodbudili, da je odpovedal celotno sezono.

"Na žalost narava turnirja vključuje šest različnih držav in 20 klubov. Glede na trenutne razmere, povezane s pandemijo, menimo, da ni varno izpeljati tekmovanja," je odpoved komentiral predsednik IIHF Rene Fasel.

O posledicah odpovedi tekmovanja bo razpravljal poseben komite IIHF, odpoved pa odpira vprašanja, kaj bo z ligo prvakov, ki so jo zaradi novega koronavirusa že priredili. Namesto skupinskega dela je predvideno, da 32 ekip sezono že takoj začne z izločanjem.

Nejasnosti je tako precej, tudi, kar se tiče Alpske lige, v katero sta prijavljena oba največja slovenska rivala Jesenice in Olimpija, ki se je že letos znašla v kombinacijah za napredovanje v nekdanjo ligo EBEL, po novem ligo IceHL.

Preberite še:

Kristjan Čepon
Sportal Kristjan Čepon bo znova poskusil v tujini

 
Ne spreglejte