Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 3. 2016,
13.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija

Petek, 25. 3. 2016, 13.13

6 let, 7 mesecev

Olimpija v finalni boj motivirana: Za razliko od lani smo letos stopili skupaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Olimpija | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida


"Proti komurkoli bomo igrali v finalu, vemo, da bo izjemno motiviran. Upam, da bomo igrali, kot znamo. Verjamem, da bomo prvaki," pred začetkom finala DP pravi trener Olimpije Bojan Zajc.


Čeprav bo drugi finalist hokejskega državnega prvenstva (Jesenice ali Celje) znan šele pozno zvečer, je prvi finalist, to je ljubljanska Olimpija, že predstavil svoja pričakovanja pred začetkom odločilnih bojev za domačega prvaka. Edini cilj zmajev je vrnitev zvezdice, ki so jo lani povsem anemični predali Jeseničanom, v Ljubljano.

Tokrat kljub dejstvu, da razmere niso bolj rožnate kot lani v tem času, zatrjujejo, da bodo dali vse od sebe in da ničesar ne bodo prepustili naključju.

 

Pokazati, da so boljši


"Letos je obrnjeno, saj smo za razliko od lani stopili skupaj. Vsi si želimo vrniti naslov v Ljubljano, saj igramo ligo EBEL, preostali pa ligo INL. S tem želimo pokazati, da smo trenutno boljši," je napadalec Žiga Pešut, ki je bil lani del poražene ljubljanske ekipe, dal vedeti, da razmišljajo le o novem naslovu.

 

Marko Popovič | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

"Čestitke fantom, da so letos odreagirali, kot so. Mislim, da tudi fantje zaupajo temu, kar počnemo. Res je, da položaj ni nič kaj boljši kot lani. Kar je dobro, je le to, da stvari so nekje na papirju, je pa res, da jih fantje še nimajo pri sebi. Stvari pri nas res dolgo trajajo, tudi v pisarni še nismo naredili dovolj, da bi ta del operativnosti izboljšali."


 
"Ko včasih vidim zapise o amaterskem in profesionalnem klubu, bi rekel, če sem zelo pošten, da smo mi en zelo amaterski klub, ki deluje le na prostovoljni osnovi. A nek napredek se pa le vidi in lahko potrdim, da gre vsak evro za igralce," je z resnejšim pristopom hokejistov k DP od lanskega zadovoljen predsednik Marko Popovič, ki priznava, da je ta sezona zanj mnogo težja od lanske.

 

Naloga je, da premagamo nasprotnika

 

Trener Bojan Zajc o tem, koga bi raje videl v finalu, ni želel razpredati. Če se bodo srečali z Jeseničani, bo to še en obračun večnih rivalov. Če bodo palice prekrižali s Celjani, pa bo, kot pravi, dokaz, da se v hokeju v knežjem mestu, kjer je bil po osamosvojitvi del močne celjske ekipe, dobro dela.

 

Trener Olimpije Bojan Zajc | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

 

"Kdorkoli bo danes zmagal, si bo zaslužil finale. Naša naloga pa bo, da ga premagamo. Vemo, da bo težek in zelo motiviran nasprotnik. Jaz upam, da bomo igrali, kot znamo. Na papirju smo favoriti, a to bo treba dokazati na ledu. Verjamem, da bomo prvaki. Seveda v naših pogojih, ki niso optimalni, ni vedno najlažje, a v slačilnici imamo vodje, vsi smo pozitivno usmerjeni in vsi verjamemo v pozitiven razplet na in zunaj ledu," pravi strateg zeleno-belega tabora in kot edino pomanjkljivost izpostavlja pomanjkanje tekem v zadnjem času – v zadnjem mesecu so odigrali le štiri. V polfinalu so dvakrat premagali Slavijo, na prijateljskih tekmah pa Triglav in Crveno Zvezdo.

 

Roya ne bo mogoče zadržati


Pri Olimpiji se po Zajčevih besedah s poškodbami ukvarjajo Gal Koren, ki se je poškodoval na zadnji tekmi, Boštjan Groznik, ki je na prvi polfinalni utrpel hudo ureznino, in Kristjan Čepon.

V zadnjem času je bil poškodovan tudi prvi vratar Olivier Roy, ki bo v finalu branil. To bodo tudi njegove zadnje tekme v dresu Olimpije, saj ga ta ne bo mogla zadržati. "Mislim, da ne moremo ponuditi take ponudbe, da bi bila vsaj približno konkurenčna drugim. Številka, ki jo bo dobil na ponudbi za prihodnjo sezono, bo bistveno večja od tega, kar si mi lahko dovolimo," je na temo čuvaja mreže dejal Popovič.

 

 

Neugodni ponedeljki, o televizijskem prenosu še nič znanega


V finalu državnega prvenstva – za zdaj še ni znano, ali si bo tekme moč ogledati v neposrednem televizijskem prenosu – bodo igrali na tri zmage. Termini tekem so: ponedeljek, 28. marec (17.30), četrtek, 31. marec, ponedeljek, 4. april, četrtek, 7. april, in ponedeljek, 11. april. Olimpija bo, če bo ostalo pri teh terminih, tako vse tekme gostila na neugodni ponedeljek. V klubu se zavedajo, da bi jim prazen mošnjiček bolj napolnili petki, ko je bilo število gledalcev na sicer skromno obiskanih tekmah lige EBEL še najvišje, a razpored je za zdaj takšen, kot je.

 

Ob tem dodajmo še smešno nizko število prodanih vstopnic za tekme Olimpije v ligi EBEL v tej sezoni. Letos so prodali štirikrat več letnih kart kot lani, in sicer 182, od tega je klub iztržil nekaj več kot 18 tisoč evrov. V celi sezoni je bilo tako za 27 domačih tekem prodanih skromnih 4.380 vstopnic, kar je sicer 1.322 več kot lani, a hkrati toliko kot včasih na eni sami tekmi derbija.

 

Andrej Tavželj opozarja, da bo treba igrati disciplinirano, zavzeto in motivirano. Motivacije naj v ljubljanskem taboru ne bi manjkalo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Andrej Tavželj opozarja, da bo treba igrati disciplinirano, zavzeto in motivirano. Motivacije naj v ljubljanskem taboru ne bi manjkalo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

 

"Nismo veliki favoriti"


Na pomanjkanje tekem, ki lahko močno ošibi igro, je s prstom pokazal tudi eden od kapetanov Andrej Tavželj. "Hitro se lahko poznajo težave, ki jih prinaša neigranje tekem. Sama disciplina v igri zagotovo pade. Morda je druga tekma proti Slaviji pokazala bolj realno sliko, saj je ekipa igrala bolj disciplinirano ter zavzeto in tudi ni bilo podcenjevanja, ki je bilo morda prisotno na prvi tekmi," se je k polfinalu obrnil eden od kapetanov, nato pa pogledal še k finalu.


"Motiva nam v nobenem primeru v slačilnici ne sme zmanjkati, ne glede na to, ali bomo igrali z Jesenicami ali Celjem. Motivacija bi bila proti Jeseničanom zaradi lanskega dogajanja zagotovo višja. Mislim, da nismo velik favorit. Obe ekipi sta drsalno dobri, motivirani in organizirani. Lani se je izkazalo ravno to, da se lahko, če nisi stoodstotno pri stvari, zgodi marsikaj."

 

 

Še nič novega o prihodnosti lige EBEL

 

Kot je še povedal predsednik, predloga o mogoči širitvi lige EBEL še ni dobil. So pa pred nekaj tedni na sestanku z vodstvom tekmovanja v Celovcu razpredali tudi o vrnitvi Jesenic. Pri Olimpiji so še enkrat poudarili, da si želijo železarje čim prej spet videti v razširjenem avstrijskem prvenstvu, in dodali, da liga podpira ljubljanski klub.

"Na sestanku sem povedal, kakšen je naš položaj. Mi imamo podporo za to, kar delamo, seveda pa za ligo ni dobro, da imamo zamude. Jasno so nam povedali, da moramo te stvari urediti, imamo pa absolutno podporo temu, na kakšen način smo se tega lotili," je podporo lige Olimpiji potrdil Popovič in pristavil, da so na sestanku pozvali tudi domačo zvezo, da klubu pomaga pri sanaciji.

 



Dozdajšnji državni prvaki v samostojni Sloveniji:

1991/1992: HK Acroni Jesenice
1992/1993: HK Acroni Jesenice
1993/1994: HK Acroni Jesenice
1994/1995: HK Olimpija Hertz
1995/1996: HK Olimpija Hertz
1996/1997: HK Olimpija Hertz
1997/1998: HK Olimpija Hertz
1998/1999: HK Olimpija
1999/2000: HK Olimpija
2000/2001: HK Olimpija
2001/2002: HDD Olimpija
2002/2003: HDD ZM Olimpija
2003/2004: HDD ZM Olimpija
2004/2005: HK Acroni Jesenice
2005/2006: HK Acroni Jesenice
2006/2007: HDD ZM Olimpija
2007/2008: HK Acroni Jesenice
2008/2009: HK Acroni Jesenice
2009/2010: HK Acroni Jesenice
2010/2011: HK Acroni Jesenice
2011/2012: HDD Tilia Olimpija
2012/2013: HDD Olimpija
2013/2014: HDD Olimpija
2014/2015: SIJ Acroni Jesenice
2015/2016: ?

 

Ne spreglejte