Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 4. 2016,
20.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Olivier Roy HDD Olimpija hokej VSV Beljak liga EBEL

Četrtek, 14. 4. 2016, 20.51

6 let, 6 mesecev

Dilem ni več - Olimpijin junak sezone se seli v Avstrijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Kanadski vratar Olivier Roy, ki je v končani sezoni branil pri ljubljanski Olimpiji, bo v prihodnji sezoni nosil dres Beljaka.

Kanadčan je že po ponedeljkovi tekmi, na kateri je Olimpiji s shutoutom pomagal do 15. naslova državnih prvakov, povedal, da je odigral zadnjo tekmo za ljubljanski klub. Že pred tem je bilo jasno, da ga na Celovški 25, kjer se spopadajo z nič kaj rožnatim finančnim položajem, nikakor ne bodo mogli zadržati.

 

Olivier Roy po pričakovanjih ostaja v razširjenem avstrijskem prvenstvu, v katerem sta se zanj najbolj zagrela Dunaj in Beljak. Bitko je dobil zadnji, ki se je s 24-letnikom dogovoril za enoletno sodelovanje. Roy je za Olimpijo letos odigral 42 tekem in bil pri svojem delu – bil je eden od najbolj zasužnih, da porazi zeleno-belega tabora niso bili še višji in eden od najbolj zaposlenih vratarjev lige EBEL – 91,8-odstotno zanesljiv.

 

"Gre za odličnega vratarja, zelo spretnega in dobro treniranega, ki lahko igra pod pritiskom. V Slovenskem državnem prvenstvu je trikrat ohranil mrežo nedotaknjeno. Dobro pozna našo ligo in ima za svoja leta veliko izkušenj," je v pogovoru za uradno spletno stran kluba okrepitev komentiral trener vratarjev pri Beljačanih Markus Kerschbaumer, Kanadčan, ki naj bi v zmajevem gnezdu edini prejemal redna izplačila, pa je ob prestopu dodal: "Veselim se igranja v Beljaku, navijači so veliki entuziasti. Nekoč sem igral z Ericom Hunterjem, ki mi je o organizaciji povedal le pozitivne stvari."

 

To je še drugi čuvaj mreže, ki se je iz slovenske prestolnice preselil v koroško moštvo. Leta 2012 je od zmajev med orle poletel J. P. Lamoureux, ki išče nov klub. Med govoricami se najglasneje omenja Švedska, avstrijski mediji pa so omenjali tudi prvake lige Salzburžane.

Ne spreglejte