Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 5. 2023,
18.44

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

risi Slovaška slovenska hokejska reprezentanca SP v hokeju 2023

Nedelja, 21. 5. 2023, 18.44

12 mesecev

po porazu slovenije proti slovaški in koncu možnosti za obstanek med elito

"Včasih daš vse, dobiš pa nič. Na tem prvenstvu je bilo to za nas kar pravilo."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
SP v hokeju 2023, slovenska hokejska reprezentanca : Slovaška, Luka Gračnar | "Morda je slovenska javnost razočarana, a jaz sem na svoje soigralce zelo ponosen. Borili smo se vsako tekmo in res boli na koncu, ko pogledaš na lestvico in si brez točke," je po porazu z 0:1 proti Slovaški dejal izkušeni branilec Žiga Pavlin. | Foto Guliverimage

"Morda je slovenska javnost razočarana, a jaz sem na svoje soigralce zelo ponosen. Borili smo se vsako tekmo in res boli na koncu, ko pogledaš na lestvico in si brez točke," je po porazu z 0:1 proti Slovaški dejal izkušeni branilec Žiga Pavlin.

Foto: Guliverimage

"Šest tekem smo igrali na stotih odstotkih, od prvega do zadnjega dajali svoj maksimum, na koncu pa na žalost nimamo nič pokazati. Morda je slovenska javnost razočarana, a jaz sem na svoje soigralce zelo ponosen. Res boli, ko pogledaš na lestvico in si na koncu brez točke. Borili smo se na vsaki tekmi, nikomur ne moremo nič očitati," je po porazu slovenske hokejske reprezentance z 0:1 proti Slovaški, po katerem so Slovenci ostali brez možnosti obstanka v elitni skupini, v izjavi za nacionalno televizijo razmišljal najstarejši v slovenski vrsti Žiga Pavlin.

SP v hokeju 2023, slovenska hokejska reprezentanca : Slovaška
Sportal Švicarski in ameriški marš se nadaljuje, Slovenci se poslavljajo od elite

Slovenska hokejska reprezentanca je na nedeljski tekmi s Slovaško potrebovala vsaj točko, da bi ostala v igri za obstanek v najkakovostnejšem reprezentančnem razredu. Slovenci so znova pokazali požrtvovalno igro, a kaj ko jim še tretjič na prvenstvu ni uspelo zatresti mreže tekmeca in še tretjič izgubili za gol, drugič z nogometnih 0:1. Poraz pomeni, da se Slovenci selijo v divizijo I in da bo ponedeljkova tekma s Kazahstanom zanje le prestižnega pomena. 

"Morda je slovenska javnost razočarana, a jaz sem na svoje soigralce zelo ponosen"

"Ne vem, ali si predstavljate, ampak šest tekem igrati na stotih odstotkih, od prvega od zadnjega smo dajali svoj maksimum, na žalost pa nimamo nič pokazati. Morda je slovenska javnost razočarana, a jaz sem na svoje soigralce zelo ponosen. Borili smo se na vsaki tekmi in res boli na koncu, ko pogledaš na lestvico in si brez točke. Tudi danes je vsak dal vse od sebe, borili smo se, streljali na gol, se metali pod plošček, Gračnar je bil v golu neverjeten, a še to ni bilo dovolj za en zadetek ... Spet smo izgubili za en gol. Očitno nam ravno toliko manjka. Prišli smo sem z enim ciljem, obstati v skupini A, ni nam uspelo, razočaranje je, neuspeh seveda, ampak, kot sem že rekel, nobenemu fantu ne moremo ničesar očitati," je po bolečem porazu v izjavi za nacionalno televizijo razmišljal z 38 leti najstarejši član slovenske reprezentance Žiga Pavlin.

SP v hokeju 2023 - Kanada
Sportal Spored in rezultati svetovnega prvenstva v hokeju

"Včasih daš vse, dobiš pa nič. Na tem prvenstvu je bilo to za nas kar pravilo." | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Včasih daš vse, dobiš pa nič. Na tem prvenstvu je bilo to za nas kar pravilo." Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Včasih daš vse, dobiš pa nič. Na tem prvenstvu je bilo to za nas kar pravilo."

Tudi selektor Matjaž Kopitar je po novi borbeni predstavi, ob kateri Slovencem boginja Fortuna znova ni bila naklonjena, pohvalil svojo zasedbo.

"Rezultata ni, ampak glede boja in želje jim nimamo kaj očitati. Spoštovanje za zadnjo tretjino, ko so vedeli, kaj lovimo. Ne moreš reči nič slabega, ker ni bilo slabega, je pa v tem trenutku zelo težko kaj pametnega povedati. Zagotovo je boleče, na dveh tekmah smo izgubili z 0:1, nismo mogli dati gola. Glede na prikazano v zadnji tretjini smo si ga zagotovo zaslužili, bili smo boljši, a včasih daš vse, dobiš pa nič. Na tem prvenstvu je bilo to za nas kar pravilo," je za RTV dejal Kopitar in priznal, da je po zadnji pripravljalni tekmi na Danskem, kjer so Slovenci tik pred prvenstvom zmagali s 3:1, na prvenstvu osebno pričakoval večji izkupiček.

Ob tem je na vprašanje, kaj manjka slovenski reprezentanci, da ji ne uspe obstati – Slovenci so obstali dvakrat, zadnjič leta 2005, ko je bil v veljavi še star sistem tekmovanja –, je selektor odvrnil: "Vsi vemo, kaj manjka slovenskemu hokeju, ne le reprezentanci. Da smo mi tukaj, je izrecno zasluga teh fantov, ki se iz leta v leto dokazujejo, kakšno kakovost premorejo. Druga stvar je ta, da doma nimamo nobenega igralca več, ki bi lahko nadomestil kogarkoli tukaj, tako da ... To je le ena od težav ... Takšna je pač naša realnost."

Slovenci bodo zadnjo tekmo prvenstva odigrali v ponedeljek ob 19.20 proti Kazahstanu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenci bodo zadnjo tekmo prvenstva odigrali v ponedeljek ob 19.20 proti Kazahstanu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Upa na dostojno slovo proti Kazahstanu

Slovenci bodo zadnjo tekmo prvenstva odigrali v ponedeljek ob 19.20, ko jim bo nasproti stal Kazahstan. Kopitar upa, da bodo kljub velikemu razočaranju fantje strnili vrste in se dostojanstveno poslovili od elite.

Prihodnje leto bo slovenska reprezentanca igrala v diviziji I, skupini A, skupaj z Italijo, Južno Korejo, Japonsko, Romunijo in najslabšo reprezentanco skupine v Tampereju, ki bo, tako kot Slovenija, izpadla. A vprašanje je, v kakšni zasedbi bodo Slovenci, ki imajo v Rigi najstarejšo zasedbo, sploh igrali ...

Med elito bosta znova Velika Britanija in po dolgih letih Poljska.

Preberite še:
Aljoša Crnovič
Sportal Branilca ostajata v Olimpiji
Ne spreglejte