Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2019,
21.53

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

Natisni članek

poletna hokejska liga HK Olimpija HDD Jesenice Sapa Fehervar VSV Beljak

Nedelja, 25. 8. 2019, 21.53

4 leta, 8 mesecev

Finale in tekma za 3. mesto poletne lige, Bled

Olimpija v finalu tesno izgubila z EBEL-ligašem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79
Timotej Kočar HDD Jesenice HK Olimpija | Olimpija je v finalu tesno, z 1:2, izgubila proti Beljaku. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Olimpija je v finalu tesno, z 1:2, izgubila proti Beljaku.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Zmagovalci poletne hokejske lige na Bledu, kjer so se moštva v zadnjih dneh pripravljala na novo sezono, je EBEL-ligaš Beljak. Korošci so v finalu tesno, z 2:1, premagali HK SŽ Olimpija, ki bo v novi sezoni še naprej igral v Alpski ligi. V tekmi za tretje mesto je še en udeleženec lige EBEL Fehervar s 3:1 premagal HDD Sij Acroni Jesenice.

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Olimpija z zmago na derbiju do finala z Beljakom

Hokejisti Olimpije so skupinski del turnirja končali na prvem mestu skupine A in bi se morali v finalu pomeriti z zmagovalcem skupine B, Grenoblom, a je francoski prvak zaradi obveznosti v ligi prvakov odpotoval domov. Ljubljančani so se tako v finalu pomerili z drugouvrščenim Beljakom, ki jih je pred dnevi premagal z 1:0, tokrat pa je zmagal z 2:1.

Varovanci Jureta Vnuka so proti favoriziranim Korošcem zaigrali oslabljeni. Ob Anžetu Ropret, Luki Zorku in Urošu Batiču, ki so zaradi poškodb manjkali že vso poletno ligo, tokrat niso igrali še kapetan Aleš Mušič, branilec Aleš Kranjc in Luka Ulamec (in ne Aljaž Chvatal, kot smo sprva zapusali), ki je sobotno tekmo zaradi poškodbe končal predčasno in naj bi obnovil poškodbo hrbta.

Nik Simšič je v zadnji tretjini znižal na končnih 1:2. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Nik Simšič je v zadnji tretjini znižal na končnih 1:2. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Beljačani so bili v prvih dveh tretjinah kakovostnejši tekmec, Žana Usa je v 28. minuti najprej premagal Miika Lahti, v 32. pa je na 2:0 zvišal Patrick Spannring. Vnuk je po zaostanku dveh zadetkov priložnost med vratnicama ponudil Tilnu Spreitzerju, ki je ostal nepremagan. V zadnjih 20 minutah so ritem narekovali Ljubljančani in prek Nika Simšiča, ki je presenetil Brandona Maxwella, v 45. minuti znižali na 1:2. Beljak je do konca srečanja uspešno branil prednost in po 60 minutah še drugič v dobrem tednu tesno premagal Olimpijo.

"Mislim, da smo kar dobro parirali Beljaku. Na koncu je malo zmanjkalo, en strel, da bi prišlo do podaljška. Turnir s tremi tekmami je bil dobra priprava na novo sezono," je po drugem mestu na poletni ligi dejal edini strelec Olimpije Simšič.

Jeseničani so v boju za tretje mesto izgubili s Fehervarjem. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Jeseničani so v boju za tretje mesto izgubili s Fehervarjem. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Železarji izgubili z Madžari, konec tedna na gostovanje, nato na pokal

Jeseničani so se v tekmi za tretje mesto pomerili z madžarskim predstavnikom iz lige EBEL Fehervarjem in izgubili z 1:3. Edini zadetek za gorenjsko moštvo je v 18. minuti ob izenačenju prispeval Jaka Sodja.

Železarje nova pripravljalna tekma čaka v četrtek, ko se bodo v gosteh pomerili z Gardeno, v soboto pa bodo gostovali še pri Zell am Seeju.

Nato sledi Pokal Slovenije, ki ga bo med 4. in 7. septembrom gostil Kranj, lovoriko pa bo branila Olimpija, ki do takrat nima predvidenih drugih pripravljalnih preizkusov. Žreb četrtfinalnih parov pokala bo 30. avgusta.

Finale in tekma za 3. mesto, poletna liga, Bled

Nedelja, 25. avgust
Finale
HK SŽ Olimpija : VS Villacher 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Simšič 45.; Lahti 28., Spannring 32.,

Tekma za 3. mesto
HDD Sij Acroni Jesenice : Fehervar 1:3
Sodja 18.; Stipsicz 7., Erdely 23., Lehtonen 43.

Preberite še:

Robert Kristan
Sportal Robert Kristan: Prej ko se sprijazniš, da je konec kariere, bolje je, sicer težko 'zvoziš' #video
Ne spreglejte