Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2024,
20.15

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Italija Edo Terglav risi slovenska hokejska reprezentanca

Sreda, 1. 5. 2024, 20.15

1 teden, 6 dni

Poročilo s tekme Slovenija : Italija

Slovenci brez prejetega gola do velikih treh točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
slovenska hokejska reprezentanca : Italija, pripravljalna tekma, Rok Tičar | Rok Tičar se je podpisal pod vodstvo z 1:0. | Foto Grega Valančič/Sportida

Rok Tičar se je podpisal pod vodstvo z 1:0.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je na tretji tekmi svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) v Bolzanu dosegla drugo zmago. Danes je premagala gostitelje Italijane z 2:0 (1:0, 0:0, 1:0).

Andrej Tavželj
Sportal Andrej Tavželj po koncu kariere hitro sprejel nove izzive #video

Slovence je danes čakala izjemno pomembna tekma z gostitelji prvenstva; če bi zmagali, bi si kljub začetnemu spodrsljaju s Korejci na široko odprli vrata do želenega cilja, napredovanja med elito. Ob porazu pa bi bilo vse skupaj precej oteženo, še posebej po izidu današnje prve tekme, ko so Romuni presenetili favorizirane Madžare in jih premagali z 2:1, tako da je lestvica po treh krogih zelo zgoščena.

Na koncu pa so Slovenci zmagali, s čimer so zdaj po treh tekmah na vrhu lestvice ter točkovno in z razliko v golih povsem izenačeni z Madžari.

Začetek je bil za izbrance Eda Terglava odličen. Niso si privoščili podobnih napak kot na prvih dveh tekmah. Danes so bili sami tisti, ki so večinoma narekovali ritem. Mladi domači vratar Damian Clara je imel bistveno več dela kot na drugi strani Gašper Krošelj.

A plošček dolgi ni hotel v gol. Slovenci so bili večkrat nevarni, lepe priložnosti so imeli Matic Török, Miha Beričič, Marcel Mahkovec ... Tudi ob prvem "power playu" je bila Italija stisnjena v svojo obrambno tretjino, zadetka pa ni bilo.

Za olajšanje je poskrbel izkušeni Rok Tičar. Po strelu Aljoše Crnovića je vratar plošček le odbil, Tičar ga je odpeljal za vrata in nato poslal pred gol, kjer je zadel enega domačih v drsalko in končal v mreži.

Gašper Krošelj je zaklenil vrata. | Foto: Guliverimage Gašper Krošelj je zaklenil vrata. Foto: Guliverimage

V nadaljevanju so domači precej stopnjevali ritem. Precej več so bili pred Krošljem, ki pa je bil razpoložen in je nekaj nevarnih poskusov, pretila sta Daniel Catenacci in Michelle Marchetti, dobro ustavljal. Slovenci si v tem delu niso pripravili izrazitih priložnosti.

Slovenci so s šestimi točkami na vrhu lestvice. V petek ob 16. uri jih čakajo Japonci. | Foto: www.alesfevzer.com Slovenci so s šestimi točkami na vrhu lestvice. V petek ob 16. uri jih čakajo Japonci. Foto: www.alesfevzer.com Tudi v zadnji tretjini so morali Slovenci najprej zdržati italijanski nalet; ob prednosti igralca več so zahodni sosedje močno pritisnili, a Krošelj in slovenska obramba niso naredili napake.

Nato so si lahko Slovenci in njihovi navijači, ki so v lepem številu pripotovali v Bolzano, oddahnili. Hitro akcijo Blaža Tomaževiča in njegovo podajo je na drugi strani gola v 45. minuti z natančnim strelom v povišanje vodstva spremenil Anže Kuralt.

Slovenija je zdržala do konca, čeprav je imela Italija na koncu več strelov (30-23), v zadnjih dveh minutah in pol igrala brez vratarja, v zadnji pa je imela celo dva igralca več, ker je bil izključen še Rok Macuh. A so Italijani zaman naskakovali gol Krošlja, ki je na koncu ohranil nedotaknjeno mrežo.

Slovenija ima na SP še dve tekmi, v petek z Japonsko in v soboto z Madžarsko.

Slovenija : Italija 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Dvorana Sparkasse, gledalcev 4200, sodniki: Frandsen (Danska), Stano (Slovaška, glavna); Beresford (Velika Britanija), Laguzov (Nemčija).
* Strelca: 1:0 Tičar (Crnović, Bohinc, 16.), 2:0 Kuralt (Tomaževič, Mašič, 45.),
* Kazenske minute: Italija 2, Slovenija 6.

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca : Avstrija, Gašper Krošelj
Sportal Slovenci do pomembne zmage, Krošelj zaklenil vrata
Ne spreglejte