Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2019,
21.04

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

7

Natisni članek

SP v hokeju 2019 risi Ivo Jan slovenska hokejska reprezentanca

Sreda, 17. 4. 2019, 21.04

5 let, 1 mesec

Pripravljalna tekma v Budimpešti

Selektor po porazu pri sosedih razočaran: Čaka nas še veliko dela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

7

Slovenija Madžarska hokej | Slovenska hokejska reprezentanca je na pripravljalni tekmi na Madžarskem izgubila s 4:7. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je na pripravljalni tekmi na Madžarskem izgubila s 4:7.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je v Budimpešti odigrala prvo pripravljalno srečanje pred svetovnim prvenstvom drugega razreda, ki se bo v Kazahstanu začelo 29. aprila, in Madžarom priznala premoč s 4:7. Risi še niso nastopili v "polni" zasedbi, med drugimi sta manjkala Rok Tičar in Anže Kopitar, ta se bo soigralcem pridružil konec tedna, priložnost za igro pa so dobili tudi nekateri člani reprezentance do 20 let.

Slovenska hokejska reprezentanca, ki se od začetka aprila pripravlja na svetovno prvenstvo drugega razreda, na prvem pripravljalnem srečanju v Budimpešti ni bila enakovreden tekmec Madžarom, ti bodo njen nasprotnik tudi na prvenstvu v Kazahstanu.

Selektor Ivo Jan še ni mogel računati na polno zasedbo, saj nekateri risi še niso prišli na zbor (Anže Kopitar, Jan Drozg, Matija Pintarič), nekateri pa so počivali (Rok Tičar, Gašper Krošelj), tako da so bili na Madžarskem v postavi tudi hokejisti iz reprezentance U20. Med temi tudi Rok Kapel, Jaka Šturm, Jaša Jenko, Aljaž Predan in Maj Tavčar.

Slab začetek, slab konec

Robert Sabolič je ob koncu tretjine znižal na 1:3, a s soigralcu na koncu visoko izgubil. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Robert Sabolič je ob koncu tretjine znižal na 1:3, a s soigralcu na koncu visoko izgubil. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenci, pri katerih je šepala obramba, so srečanje odprli slabo, v četrti minuti sta vratarja Roka Stojanoviča v razmiku pol minute premagala Csanad Erdely in Kevin Wehrs, v 15. minuti je na 3:0 zvišal Gergo Nagy. Ob koncu tretjine je zaostanek znižal Robert Sabolič, ki je izkoristil prvo številčno prednost na tekmi. Madžari so v uvodni tretjini prevladovali, sprožili so 14 strelov, risi le šest.

Tudi druga tretjina je minila v prevladi domačih, čeprav so se risi spet približali na dva gola. Janovi varovanci so že po 11 sekundah spet zaostajali za tri, na 4:1 zvišal Janos Hari. V slovenskih vratih je po prejetem golu Gračnar zamenjal Stojanoviča, risi so imeli spet igralca več in unovčili še drugo kazen Madžarov. Znižal je branilec Maks Selan.

V 29. minuti je Miha Verlič z zadetkom ob izenačenih močeh zadel za 3:4, a gostitelji so takoj odgovorili. Andras Benk je zvišal na 5:3, do konca 40. minute pa sta za visoko prednost zadela še Erdely in Hari. V zadnjem delu je edini zadetek dosegel Andrej Hebar in postavil končnih 7:4.

"Lahko smo razočarani"

V slovenski igri je šepala predvsem obramba, na kar je po porazu s prstom pokazal tudi selektor Jan: "Prva tekma je za nami. Lahko smo vsi skupaj malo razočarani, kar zadeva rezultat in igro. Morali bomo dati veliko več poudarka obrambni tretjini, igri  v obrambi, zlasti pred golom. Pred svetovnim prvenstvom nas čaka še kar veliko dela, da bomo vsi na isti valovni dolžini, da se bomo lahko kosali z nasprotnikom."

Selektor Ivo Jan z videnim ni mogel biti zadovoljen. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Selektor Ivo Jan z videnim ni mogel biti zadovoljen. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Strelec prvega slovenskega zadetka Robert Sabolič je po tekmi takole strnil misli: "Rezultat ni bil dober, tudi igra ne. Upam, da smo fizično kaj odnesli od te tekme, saj tekma ni bila najboljša v taktičnem vidiku. Čeprav rezultat ni pomemben, ni dobro izgubiti, sploh proti Madžarom, s tako visokim rezultatom. Imamo še nekaj časa pred svetovnim prvenstvom, da še malo potreniramo taktiko. Upam, da bo proti Italijanom bolje."

risi Slovenija Kanada Jan Muršak
Sportal Jan Muršak nikoli več za reprezentanco

Na Bledu dvakrat z Italijani, vstopnici za elito čakata v Kazahstanu

Po obračunu z Madžari se bodo Slovenci v pripravljalnem obdobju pomerili še s člani elitne divizije, Italijani. Obe tekmi z zahodnimi sosedi bosta na Bledu (24. in 25. april).

Slovenska izbrana vrsta bo na svetovnem prvenstvu drugega razreda med 29. aprilom in 5. majem v Kazahstanu palice ob gostiteljih prekrižala še z Belorusi, Madžari, Južno Korejo in Litvo. V elito bosta napredovali prvo- in drugouvrščena reprezentanca prvenstva.

Pripravljalna tekma, sreda, 17. april

Madžarska : Slovenija 7:4 (3:1, 4:2, 0:1)
Strelci: 1:0 Erdely 4. (Gallo, Hari), 2:0 Wehrs 4. (Sofron, Sziranyi), 3:0 G. Nagy 15. (Sarauer, Sofron), 3:1 Sabolič 17. (PP1), 4:1 Hari 21. (Gallo), 4:2 Selan 23. (Repe, Ropret, PP1), 4:3 Verlič 29. (Goličič), 5:3 Benk 29. (Bodo, Terbocs), 6:3 Erdely 35. (Wehrs, Hari), 7:3 Hari (Gallo, Erdely), 7:4 Hebar 48. (Kuralt, Ograjenšek)
Streli: Mad 33 (14, 19, 10); Slo 14 (6, 8, 12)
Postava Madžarska: Vay, Balizs; Stipsicz, Szabo, Erdely, Hari, Gallo; Sziranyi, Wehrs, G. Nagy, Sarauer, Sofron; Scott, Pozsgai, Magosi, K. Nagy, Vas; Garat, Varga, Benk, Bodo, Terbocs.
Postava Slovenija: Stojanovič, Gračnar; Kovačević, Podlipnik, Pance, Sabolič, Verlič; Gregorc, Magovac, Goličič, Kuralt, Ograjenšek; Repe, Selan, Hebar, Ropret, Sotlar; Logar, Štebih, Kapel, Predan, Tavčar; Jenko, Šturm.

PP1-zadetek z igralcem več
 

Preberite še: 

Jan Muršak
Sportal Nova odpoved, na SP tudi brez Jana Muršaka
Ne spreglejte