Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 5. 2023,
21.19

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Natisni članek

risi slovenska hokejska reprezentanca SP v hokeju 2023

Četrtek, 4. 5. 2023, 21.19

1 leto, 1 mesec

Pripravljalna tekma, Budimpešta

Slovenci v zadnjih minutah strli Madžare, Kopitar določil ekipo za SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

SP v hokeju (Ljubljana): Slovenija - Madžarska | Slovenci so tudi na drugi pripravljalni tekmi premagali Madžare, tokrat s 4:2. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenci so tudi na drugi pripravljalni tekmi premagali Madžare, tokrat s 4:2.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je še drugič v dobrem dnevu palice prekrižala z Madžari in v Budimpešti še drugič zmagala. Tokrat je odpor vzhodnih sosedov strla v zadnjih treh minutah, ko sta za zmago s 4:2 zadela Tadej Čimžar in Blaž Gregorc. To je bila predzadnja pripravljalna tekma Slovencev za svetovno prvenstvo, prihodnji torek jih čaka še preizkus z Danci, prvenstvo pa bodo v soboto, 13. maja, odprli s tekmo proti Švici. Matjaž Kopitar je po tekmi določil seznam 25-erice za zadnjo pripravljalno tekmo z Dansko (9. maj), ki je "načeloma tudi seznam risov, ki bodo nastopili na svetovnem prvenstvu".

slovenska hokejska reprezentanca : Italija, pripravljalna tekma, Rok Tičar
Sportal Slovenci prvi sosedski test opravili zmagovito

Pripravljalna tekma, Budimpešta

Četrtek, 4. maj
Madžarska : Slovenija 2:4 (1:2, 1:0, 0:2) 
Strelci: 1:0 Vincze (Sofron, Hari, 9., PP1), 1:1 Tomaževič (Simšič, Podlipnik, 10.), 1:2 Drozg (Jeglič, Verlič, 18., PP1), 2:2 Gallo (35.), 2:3 Čimžar (58.), 2:4 Gregorc (59., EN)
Streli na gol: Madžarska 32 (9, 18, 5), Slovenija 35 (15, 9, 11)
Kazenske minute: Madžarska 10 (6, 4, 0), Slovenija 12 (6, 4, 2)

Postava Slovenije: Krošelj, Us; Gregorc, Pavlin, Urbas, Jeglič, Verlič; Crnović, Podlipnik, Drozg, Simšič, Tomaževič; Čepon, Mašič, Čimžar, Pance, Zajc; Stojan, Beričič, Koblar, Maver. Selektor: Matjaž Kopitar
Postava Madžarske: Rajna, Balizs; Fejes, Stipsicz, Gallo, Hari, Sebok; Hadobas, Szabo, Bartalis, Erdely, Sofron; Horvath, Kiss, Nagy, Papp, Terbocs; Garat, Pozsgai, Csanyi, Nagy, Vincze. Selektor: Kevin Constantine 

Slovenska hokejska reprezentanca, ki se že dober mesec pripravlja na reprezentančni vrhunec sezone − svetovno prvenstvo elitne skupine (med 12. in 28. majem ga bosta gostila Riga in Tampere), je v Budimpešti odigrala predzadnje pripravljalno srečanje. 

Selektor Matjaž Kopitar je včeraj privoščil počitek nekaterim nosilcem igre, tudi danes pa v boj ni poslal najmočnejše zasedbe. V primerjavi s sredo, ko so od nosilcev igre tekmo s tribun spremljali Jan Urbas, Žiga Jeglič, Miha Verlič, Blaž Gregorc, so ti igrali, med gledalci pa so tokrat med drugimi bili Rok Tičar, Robert Sabolič, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek. Tudi Madžari včeraj niso igrali v najmočnejši zasedbi.

Med slovenskima vratnicama je tokrat stal Gašper Krošelj, njegova menjava pa je bil Žan Us. Gostitelji so v 8. minuti izkoristili prvo številčno prednost (na kazenski klopi je sedel Jan Drozg), Peter Vincze je zadel za 1:0. A Slovenci so hitro odgovorili, minuto pozneje je izenačil Blaž Tomaževič. Madžari so imeli po izenačenju nov power-play, dvominutno kazen si je prislužil Nik Simšič, a je niso izkoristili. Sledile so tri kazni na domači strani, Slovenci so tik pred iztekom zadnje zadeli, Mikloša Rajno je premagal Drozg.

Tadej Čimžar se je podpisal pod gol za vodstvo s 3:2. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tadej Čimžar se je podpisal pod gol za vodstvo s 3:2. Foto: Grega Valančič/Sportida V zadnji minuti uvodne tretjine je moral na kazensko klop Tadej Čimžar, a se rezultat do prvega odmora ni več spremenil, Slovenci so vodili za gol. Madžari so v 35. minuti izenačili (2:2), Krošlja je premagal Vilmos Gallo

Rezultat je vztrajal vse do 58. minute, ko je Tadej Čimžar zadel za novo slovensko vodstvo. Madžari so ob koncu izenačenje lovili brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a jim ni uspelo. Gregorc je plošček poslal v nebranjen gol in postavil končnih 4:2 za Slovenijo.

Slovenska ekipa za Dansko in SP:

Matjaž Kopitar je izbral 25-erico za zadnjo pripravljalno tekmo in prvenstvo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Matjaž Kopitar je izbral 25-erico za zadnjo pripravljalno tekmo in prvenstvo. Foto: Grega Valančič/Sportida

Iz Hokejske zveze Slovenije so po zmagi sporočili, da je selektor Matjaž Kopitar po predzadnji pripravljalni tekmi določil seznam slovenske izbrane vrste za zadnjo pripravljalno tekmo prihodnji torek proti Danski (9. maj). Slednji je načeloma tudi seznam risov, ki bodo nastopili na svetovnem prvenstvu. Kopitar je moral seznam z 28 skrčiti na 25, kot zadnji so odpadli Nejc Stojan, Miha Beričič in Gregor Koblar.

Vratarji (3): Luka Gračnar, Gašper Krošelj in Žan Us,
Branilci (8): Aljoša Crnović, Kristjan Čepon, Blaž Gregorc, Aleksandar Magovac, Bine Mašič, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik in Miha Štebih
Napadalci (14): Tadej Čimžar, Jan Drozg, Žiga Jeglič, Anže Kuralt, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Rok Tičar, Blaž Tomaževič, Jan Urbas, Miha Verlič in Miha Zajc.

V torek še z Danci, prihodnjo soboto začetek SP proti Švicarjem

Slovenci bodo v nedeljo poleteli na Dansko. Tam jih v torek čaka še zadnje pripravljalno srečanje pred prvenstvom, z Danci se bodo pomerili v Köbenhavnu.

Slovenci bodo zadnjo pripravljalno tekmo odigrali v torek v Köbenhavnu, kjer se bodo pomerili z Danci. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenci bodo zadnjo pripravljalno tekmo odigrali v torek v Köbenhavnu, kjer se bodo pomerili z Danci. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Risi, ki jim na prvenstvu ne bo pomagal Anže Kopitar, bodo igrali v skupini B v Rigi, nasproti jim bodo stale reprezentance Kanade, Češke, Švice, Slovaške, Latvije, Norveške in Kazahstana.

Cilj Kopitarjeve čete je obstanek v elitnem razredu svetovnega hokeja, kar je Slovencem do zdaj uspelo le dvakrat, zadnjič leta 2005.

Razpored pripravljalnih tekem:

Četrtek, 6. april, Beljak
Avstrija : Slovenija 3:5 (1:2, 2:1, 0:2)

Četrtek, 13. april, Maribor
Slovenija : Poljska 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) - po kazenskih strelih

Petek, 14. april, Maribor
Slovenija : Poljska 3:4 (1:1, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1) – po kazenskih strelih

Četrtek, 20. april, Bled
Slovenija : Italija 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)

Petek, 21. april, Bled
Italija : Slovenija 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)

Petek, 28. april, Pariz
Francija : Slovenija 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Sobota, 29. april, Pariz
Francija : Slovenija 2:1* (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) - po podaljšku

Sreda, 3. maj, Budimpešta
Madžarska : Slovenija 0:4 (0:0, 0:2, 0:2) 

Četrtek, 4. maj, Budimpešta
Madžarska : Slovenija 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)  

Torek, 9. maj, Köbenhavn
Danska – Slovenija

Razpored tekem slovenske reprezentance na SP v Rigi:*

Sobota, 13. maj
11.20 Švica – Slovenija

Nedelja, 14. maj
11.20 Slovenija – Kanada

Torek, 16. maj
15.20 Slovenija – Norveška

Četrtek, 18. maj
15.20 Češka – Slovenija

Petek, 19. maj
15.20 Latvija – Slovenija

Nedelja, 21. maj
15.20 Slovenija – Slovaška

Ponedeljek, 22. maj
19.20 Kazahstan – Slovenija

*slovenski čas, Riga je +1h

Preberite še:

Ne spreglejte