Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 5. 2011,
7.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Robert Sabolič

Sobota, 7. 5. 2011, 7.52

8 let

Proti Avstrijcem brez skrivnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred slovensko hokejsko izbrano vrsto je odločilen vikend, danes jih namreč čaka Avstrija, v nedeljo pa še Belorusija. ''Risi'' ne želijo nič prepuščati naključju, tako da gredo na dve zmagi.

Začetek skupine za obstanek se je začel po željah in pričakovanjih slovenskih navijačev, prvič je na medsebojnih obračunih morala poraz priznati Latvija. A to je šele prvi korak na poti k obstanku v elitnem razredu svetovnega hokeja, v soboto in nedeljo prihajata nova zahtevna obračuna.

''Tako fizično kot tudi psihično smo dobro pripravljeni. Vidi se, da stopnjujemo formo in dvigujemo igro. V slednji smo konstantni, s čimer smo lahko zadovoljni. Tako moramo nadaljevati tudi na zadnjih dveh tekmah in iti na zmago, saj si zelo želimo obstanka med elito. Slednjega si tudi zaslužimo,'' pred novima preizkušnjama pravi Robert Sabolič, ki je na dosedanjih štirih tekmah prispeval tri podaje.

Zanima jih le zmaga

Sobotni tekmec (obračun se bo začel ob 12.15) je slovenskih navijačem in igralcem najbolj znan, saj se večina pozna iz lige EBEL, v kateri igrajo pretežno vsi hokejisti obeh reprezentanc. Našim severnim sosedom za enkrat ne gre nič po načrtih, zanesljivo so izgubili vse štiri dosedanje obračune, na katerih so dosegli tri zadetke, prejeli pa jih kar 20.

''Z Avstrijci se odlično poznamo. Mi poznamo njih, oni nas. Skrivnosti tu ne bo, šlo bo za težko tekmo. Na papirju je morda videti kot da bo to malo lažja tekma, a bo zagotovo to najtežja preizkušnja,'' pred obračunom pravi novi član Medveščaka iz Zagreba, nato pa odgovarja na govorice, da pri Avstriji ne vladajo najboljši odnosi v garderobi: ''Po mojem mnenju v njihovi reprezentanci nekaj ni v redu, a to ni naš problem, te zadeve naj rešujejo sami. V soboto jih moramo premagati. To je edina stvar, ki nas zanima.''

Ne spreglejte