Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 8. 2023,
10.02

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

HK Olimpija IceHL

Sobota, 12. 8. 2023, 10.02

9 mesecev, 1 teden

v ponedeljek ob 19.15 v tivoliju gostuje univerza yale

Pred zmaji je prvi test

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
HK SŽ Olimpija | Hokejisti Olimpije bodo prvo pripravljalno tekmo odigrali v ponedeljek ob 19.15, ko bo v Tivoliju gostovala Univerza Yale. Vstop bo prost. | Foto Nebojša Tejić/STA

Hokejisti Olimpije bodo prvo pripravljalno tekmo odigrali v ponedeljek ob 19.15, ko bo v Tivoliju gostovala Univerza Yale. Vstop bo prost.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Hokejisti HK SŽ Olimpija, ki se pripravljajo na novo sezono IceHL, bodo v ponedeljek, 14. avgusta, odigrali prvo pripravljalno tekmo. V domačem Tivoliju se bodo ob 19.15 pomerili s hokejsko ekipo Univerze Yale. Vstop na tekmo bo prost.

HK SŽ Olimpija
Sportal Konec počitka za ljubljanske hokejiste #video

Hokejska ekipa elitne ameriške Univerze Yale je v Evropi na potovanju, ki je nekakšna kombinacija študijske ekskurzije po Evropi in športnih priprav. V okviru tega so si želeli obiskati tudi Ljubljano in Slovenijo, ki predstavljata zanimivo destinacijo s športnega in izobraževalnega vidika.

"V klubu smo se z veseljem odzvali na pobudo hokejskega agenta Bernda Brücklerja, s katerim imamo dober poslovni odnos in ki pomaga pri organizaciji turneje po Evropi. Za našo ekipo je to prva pripravljalna tekma v novi sezoni in je zato seveda pomembna. V novo sezono vstopamo z osveženo ekipo in želeli smo si tudi pripravljalni del sezone začeti z nečim svežim, novim. Redko imamo priložnost igrati tekme z ekipami zunaj svoje lige, še redkeje z ekipami z druge celine, zato z navdušenjem pričakujemo tekmo," je pred gostovanjem ameriške univerze v Ljubljani v klubski mikrofon povedal direktor HK SŽ Olimpija Anže Ulčar.

Finski trener Antti Karhula se je zmajem pridružil konec januarja. | Foto: Nebojša Tejić/STA Finski trener Antti Karhula se je zmajem pridružil konec januarja. Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljanska ekipa je s skupnimi pripravami pod vodstvom finskega trenerja Anttija Karhule začela zadnji julijski dan, novo sezono IceHL pa bo odprla v petek, 15. septembra, ko bo gostila Linz.

Do takrat jo čaka še kar nekaj treninga in pripravljalnih tekem. Ponedeljkova proti Univerzi Yale bo prva, začela se bo ob 19.15, vstop v dvorano Tivoli bo prost.

HK SŽ Olimpija, hokej, liga ICEHL
Sportal Znan začetek nove sezone IceHL, Olimpija jo odpira doma
HK Olimpija KAC Celovec Žan Us
Sportal Iz Ljubljane prihaja na Jesenice

 

Ne spreglejte