Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 1. 2016,
14.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jan Muršak CSKA Moskva Rok Tičar Žiga Jeglič Slovan Bratislava liga KHL SKA Sankt Peterburg Gašper Krošelj Medveščak Zagreb rasizem

Četrtek, 7. 1. 2016, 14.40

8 let

Rasistični izpad na tekmi Medveščaka: Nimam besed. Ne vem, kaj reči.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zagrebški klub je v sredo s 4:1 v gosteh premagal Spartak iz Moskve. Zmago je očrnilo dejanje gledalcev, ki so na ledeno ploskev vrgli banani, "namenjeni" temnopoltemu napadalcu Edwinu Hedbergu.

Če smo z nogometnih tekem vajeni tovrstnih izpadov, jih hokej skorajda ne pozna. A sredin večer v Moskvi je potrdil, da tudi najhitrejši ekipni šport ni odporen proti rasizmu. Po srečanju med domačim Spartakom in Medveščakom, pri katerem igra temnopolti 21-letni Edwin Hedberg, sta na led prileteli banani. Že med tekmo pa naj bi se, ko je bil v Kolumbiji rojeni napadalec na ledu, s tribun slišali neprimerni živalski zvoki.

"Razburjen in razočaran sem, da so vrgli banane. Takšna dejanja ne spadajo v šport," je na novinarski konferenci dejanje komentiral trener Zagrebčanov Gordie Dwyer, Hedberg pa dodal: "Nimam besed. Ne vem, kaj naj sploh rečem. Takšne stvari se ne bi smele dogajati, a žal se. Drugo sezono igram v ligi KHL, a česa podobnega še nisem doživel. Kaj bo naredila liga?"

Dejanje so obsodili tudi v taboru gostiteljev. Pravijo, da bi moral biti tisti, ki je to storil, kaznovan, a da morajo najprej najti videoposnetke dejanja. "Taki primeri so izjemno redki. Kazen bo sledila, a najprej moramo razjasniti dogajanje. Ugotoviti moramo, kdo je to storil in mu prepovedati vstop na hokejske tekme," je za ruski r.sport ukrepe napovedal podpredsednik Spartaka Valerij Kamenski.

Medveščak je sicer zmagal s 4:1 – vso tekmo je branil Danny Taylor, Gašper Krošelj je bil drugi vratar – in je na devetem mestu zahoda še vedno v igri za končnico.

Prvaki končali zmagoviti niz Slovana, CSKA v končnici

Blizu presenečenja in osme zaporedne zmage so bili hokejisti Slovana, ki so pri prvaku še pol minute pred koncem rednega dela v rokah držali točko, nato pa je Anton Belov 20 sekund pred koncem zadel in vse tri točke obdržal doma. Slovaki ostajajo na osmem mestu zahoda in v resnem boju za izločilni del.

Premoč so pri Čeljabinsku potrdili tudi člani moskovskega CSKA, v postavo katerega se je po eni tekmi premora vrnil Jan Muršak. Ruski prvaki, ki so si že zagotovili končnico, so slavili s 3:0 – vrata je tokrat zaklenil Viktor Fasth – in ostali na vrhu zahoda.

Ne spreglejte