Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 4. 2019,
19.45

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,45

1

Natisni članek

liga NHL slovenska hokejska reprezentanca Ivo Jan Anže Kopitar Anže Kopitar risi SP v hokeju 2019

Sobota, 20. 4. 2019, 19.45

5 let

Reprezentanci se je pridružil Anže Kopitar, odpovedal pa Rok Tičar

Slovenci dočakali prvega zvezdnika, a tudi novo odpoved nosilca igre #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,45

1

Anže Kopitar | Slovenski reprezentanci se je v pripravah na SP pridružil Anže Kopitar. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Slovenski reprezentanci se je v pripravah na SP pridružil Anže Kopitar.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Pripravam slovenske hokejske reprezentance na svetovno prvenstvo drugega razreda, ki bo med 29. aprilom in 5. majem v Kazahstanu, se je na Bledu pridružil najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar. Je pa moral selektor Ivo Jan prečrtati še eno ime, saj je postalo jasno, da na prvenstvu ne bo pomagal Rok Tičar, ki okreva po poškodbi prepone.

Selektor slovenske hokejske reprezentance je moral na seznamu kandidatov za svetovno prvenstvo v Nursultanu prekrižati še enega nosilca igre. Rok Tičar, ki ga uradno pesti poškodba prepone, se ni priključil pripravam in je odpovedal sodelovanje.

"Sporočil je, da je poškodba, kot kaže, hujša, kot je sprva predvideval, tako da tudi njega na svetovnem prvenstvu ne bo. Žal je tako, a s poškodbami, sploh pri hokejistih, starejših od 30 let, je treba biti previden. Zagotovo nam bo močno manjkal, v naši reprezentanci je težko nadomestiti vsakega vidnejšega reprezentanta, a morali bomo igrati s fanti, ki so tu. Še vedno verjamem v te fante," je na Bledu po treningu povedal selektor Ivo Jan, ki se je moral že pred tem spopasti z več odpovedmi.

Rok Tičar ne bo sodeloval na svetovnem prvenstvu v Kazahstanu. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Rok Tičar ne bo sodeloval na svetovnem prvenstvu v Kazahstanu. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Jan Urbas okreva po dveh pretresih možganov, Žiga Jeglič se je odpravil na operacijo vretenc, Žiga Pavlin prav tako okreva po poškodbi, Jan Muršak je končal reprezentančno kariero, za enako potezo se je odločil Aleš Mušič, medtem ko je Mitja Robar drsalke povsem postavil v kot.

Prihod Kopitarja, ob njem Sabolič in Pance

Se je pa na Bledu danes reprezentanci (tisti, ki so prvi končali klubske obveznosti, tam drsajo že od začetka aprila) pridružil Anže Kopitar, ki je zjutraj opravil trening s skupino vratarjev, popoldne pa s celotno ekipo. Jan je ob kapetana moštva Los Angeles Kings na treningu postavil Roberta Saboliča in Žigo Panceta.

Selektor Ivo Jan je ob Anžeta Kopitarja postavil Roberta Saboliča in Žigo Panceta. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Selektor Ivo Jan je ob Anžeta Kopitarja postavil Roberta Saboliča in Žigo Panceta. Foto: Peter Podobnik/Sportida

"Da, zamisel je taka, da bodo oni igrali skupaj. Če ne bo šlo, bomo na prvenstvu spreminjali peterke," pravi selektor, ki je iz tujine dočakal vse igralce, na treningu je bil tudi Jan Drozg, čaka pa še od štiri do pet hokejistov iz Olimpije in Jesenic (zmaji igrajo finale Alpske lige, nato sledi še državno prvenstvo med večnima tekmecema). Med kandidati iz slovenskih klubov so Tadej Čimžar, Luka Kalan, David Rodman, Miha Zajc, Gregor Koblar, Luka Vidmar in Aleš Kranjc.

Med 28 hokejisti so danes drsali tudi nekateri člani reprezentance do 20 let, ki pa po Janovih besedah na prvenstvo ne bodo potovali (izjema je Drozg, ki je že lani sodeloval na SP), so pa na pripravah občutili članski reprezentančni utrip.

Utrinka s treninga Slovencev na Bledu

 

V klubu težav ni bilo

"Vedno je dober občutek priti v reprezentanco, med fante. Letos jih kar nekaj sicer manjka, tako da je nekaj novih obrazov, a se že veselim priprav in seveda svetovnega prvenstva," je trenutno edini slovenski NHL-ovec povedal na novinarski konferenci.

"Pogovoril sem se tudi s športnim direktorjem, a ni bilo težav. V enem tednu je bilo dogovorjeno," je o pridružitvi slovenski ekipi dejal Kopitar. | Foto: Peter Podobnik/Sportida "Pogovoril sem se tudi s športnim direktorjem, a ni bilo težav. V enem tednu je bilo dogovorjeno," je o pridružitvi slovenski ekipi dejal Kopitar. Foto: Peter Podobnik/Sportida Možnost za priključitev risom se je Kopitarju odprla s prehitrim koncem sezone, saj se mu s Kralji po slabi sezoni ni uspelo uvrstiti v končnico.

"Glede na to, da sezona ni bila rožnata oziroma daleč od tega, sem lahko prišel v reprezentanco. Zadnji teden sem premleval, kakšna bo časovna usklajenost, na koncu pa sem se odločil, da bom igral. Pogovoril sem se tudi s športnim direktorjem, a ni bilo težav. V enem tednu je bilo dogovorjeno," je o tem, da se je odločil spet obleči slovenski dres, dejal Kopitar.

"Moramo imeti ekipni duh, ki nas je že popeljal v skupino A in na olimpijske igre. Se pa zavedam, da bom eden od nosilcev igre. S čim bom zadovoljen po prvenstvu? Le z napredovanjem v elito." | Foto: Peter Podobnik/Sportida "Moramo imeti ekipni duh, ki nas je že popeljal v skupino A in na olimpijske igre. Se pa zavedam, da bom eden od nosilcev igre. S čim bom zadovoljen po prvenstvu? Le z napredovanjem v elito." Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokej igra 20 igralcev, nesmiselno je izpostavljati enega

"Vem, da se od mene veliko pričakuje, zase imam še višja pričakovanja. Hokej igra 20 igralcev, mislim, da samo enega izpostavljati, pa naj bom to jaz ali kdo drug, nima smisla. Moramo imeti ekipni duh, ki nas je že popeljal v skupino A in na olimpijske igre. Se pa zavedam, da bom eden od nosilcev igre. S čim bom zadovoljen po prvenstvu? Le z napredovanjem v elito," je o pričakovanjih pred Kazahstanom dodal 31-letnik.

Jan Drozg (v modrem dresu) je na pripravah eden redkih iz mlajšega vala, na katerega bo selektor računal tudi na svetovnem prvenstvu. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Jan Drozg (v modrem dresu) je na pripravah eden redkih iz mlajšega vala, na katerega bo selektor računal tudi na svetovnem prvenstvu. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenci še dvakrat z Italijani, nato polet v Kazahstan

Slovenci imajo v nedeljo prost dan, spet se bodo zbrali v ponedeljek in do petka, ko bodo odleteli na prizorišče prvenstva, odigrali pripravljalni srečanji s člani elitne divizije Italijani. Obe tekmi z zahodnimi sosedi bosta na Bledu (24. in 25. april). Kopitar bo najverjetneje zaigral na obeh. 

Slovenska izbrana vrsta bo na svetovnem prvenstvu drugega razreda med 29. aprilom in 5. majem v Kazahstanu palice ob gostiteljih prekrižala še z Belorusi, Madžari, Južno Korejo in Litvo. V elito bosta napredovali prvo- in drugouvrščeni reprezentanci prvenstva.

Fotogalerija s treninga (foto: Peter Podobnik/Sportida):

Fotogalerija
1 / 31

Pripravljalne tekme slovenske reprezentance:

Sreda, 17. april, Budimpešta
Madžarska : Slovenija 7:4 (3:1, 4:2, 0:1)
Strelci: 1:0 Erdely 4. (Gallo, Hari), 2:0 Wehrs 4. (Sofron, Sziranyi), 3:0 G. Nagy 15. (Sarauer, Sofron), 3:1 Sabolič 17. (PP1), 4:1 Hari 21. (Gallo), 4:2 Selan 23. (Repe, Ropret, PP1), 4:3 Verlič 29. (Goličič), 5:3 Benk 29. (Bodo, Terbocs), 6:3 Erdely 35. (Wehrs, Hari), 7:3 Hari (Gallo, Erdely), 7:4 Hebar 48. (Kuralt, Ograjenšek)

Sreda, 24. april, Bled
19.00 Slovenija – Italija

Četrtek, 25. april, Bled
19.00 Slovenija – Italija

 

Slovenske tekme na SP:

Ponedeljek, 29. april
16.00 Slovenija – Kazahstan

Torek, 30. april
12.00 Južna Koreja – Slovenija

Četrtek, 2. maj
12.00 Belorusija – Slovenija

Petek, 3. maj
15.30 Madžarska – Slovenija

Nedelja, 5. maj
8.30 Slovenija - Litva

Preberite še:

Ne spreglejte