Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 12. 2010,
21.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 17. 12. 2010, 21.21

8 let

Risi pohrustali severne medvede

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Petkova predstava na pokalu Acroni med Slovenijo in Norveško je ponudila všečno predstavo, manjkali so le navijači. Na koncu so se zmage s 5:2 veselili domači hokejisti.

Po zmagi nad oslabljeni Madžari so se ''risi'' v drugem krogu pokala Acroni pomerili z Norvežani, ki so na zadnjem prvenstvu osvojili deveto mesto, na Jesenice pa prišli v skoraj popolni zasedbi. Vendar pa tudi to ni prepričalo navijačev, da bi na snežni petek prišli v Podmežaklo v večjem številu.

Tokrat povsem druga pesem

Norveška je imela že v prvi minuti ''power-play'', Robert Kristan pa je obranil vse poizkuse na svoja vrata. Dobre tri minute zatem je do nevarnega strela prišel Tomaž Razingar, v tej akciji pa so domači izsilili prekršek. Ob igralcu več je prva peterka odlično kombinirala in Žiga Jeglič je po strelu Davida Rodmana odbiti plošček dobesedno zabil v mrežo.

Tekma je bila na neprimerno višji ravni kot četrtkova, obe ekipi pa sta igrali trdo. Na sredini prve tretjine so ''severni medvedi'' na trenutke močno pritisnili v napadalni tretjini, vendar so domači dobro stali in prežali na protinapade. V 13. minuti je sledil še drugi ''power-play'' gostov, znova so ga Slovenci obranili. Konec prvega dela je pripadel Sloveniji, štiri minute pred koncem je Edo Terglav na desni strani našel Razingarja, ta pa je iz mrtvega kota krenil proti vratom, nato pa ukanil vratarja med nogami in povišal na 2:0.

Igra ob igralcu več kot se ''šika''

Druga tretjina se ni mogla začeti boljše kot se je za Slovenijo. Na samem začetku je imela namreč igralca več in le devet sekund so igralci potrebovali za nov zadetek. Razingar je pred vrati našel Terglava, ta pa priložnosti ni izpustil iz rok. Ne dolgo zatem je sledil nov ''power-play'' domačih, znova je odlično delovala naveza Razingar-Terglav-Šivic, vendar je bil tokrat vratar Norvežanov bolj zbran. V 28. minuti je prišlo do znižanja rezultata. Henrik Solberg je z modre črte na pamet po zraku poslal plošček, tega pa je v zraku zadel Lars Erik Spets in kljub protestom domačih zaradi visoke palice so sodniki zadetek priznali.

V 30. minuti so skorajda preskočile iskrice, na vsaki strani je moral na kazensko klop po en igralec. Le slabe tri minute pozneje so izbranci Matjaža Kopitarja potrebovali 56 sekund za dva zadetka. Najprej je pred vrati ob igralcu več v mrežo plošček preusmeril David Rodman, nato pa je bil iz neposredne bližine uspešen še Anže Ropret. Šest minut pred koncem druge tretjine je Norvežanom veselje po strelu Erika Follestada preprečila vratnica.

Tekmo suvereno pripeljali do konca

V zadnjo tretjino so domači vstopili z igralcem več, enako situacijo pa so imeli tudi v 44. minuti, znova prikazali nekaj domiselnih akcij, mreža pa se v obeh primerih ni zatresla. Sledil je ''power-play'' Norveške, ki ji je uspelo prek Larsa Erika Hesbratena znižati izid na 2:5. Slednji je odbit plošček spravil v zgornji kot. Norvežanom je zadetek dal krila, zaigrali so napadalneje, a so jih domači dobro pokrivali in zaustavljali napade že v srednji tretjini. Med vratnicami je odlično deloval tudi Kristan, ki je zaustavil, kar je letelo proti vratom. Ritem igre je proti koncu upadel, ''risi'' pa so tekmo suvereno pripeljali do konca. V soboto jih sedaj čakajo le še Avstrijci.

Ne spreglejte