Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 8. 2023,
17.19

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

VIenna Capitals Rok Tičar IceHL

Torek, 22. 8. 2023, 17.19

8 mesecev, 1 teden

ostaja v icehl

Rok Tičar se seli na Dunaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Rok Tičar | Rok Tičar je zadnja leta preživel v dresu Celovca, v prihodnji sezoni bo igral za Dunaj. | Foto Guliverimage

Rok Tičar je zadnja leta preživel v dresu Celovca, v prihodnji sezoni bo igral za Dunaj.

Foto: Guliverimage

Slovenski hokejski napadalec Rok Tičar je razrešil vprašanje klubske prihodnosti. Po slabih treh sezonah in pol v dresu Celovca se seli k ligaškemu tekmecu Dunaju.

Rok Tičar
Sportal Tičar nič več za Celovec, na Koroško prihaja Muršak

Izkušeni slovenski reprezentant Rok Tičar si je vse od januarja 2020 hokejski kruh služil na Koroškem. V napadu Celovca je odigral vidnejšo vlogo, s koroškim klubom leta 2021 postal prvak IceHL (nekdanja EBEL), v zadnji sezoni pa bil prvi strelec in asistent kluba v rednem delu sezone. Po koncu tekmovalnega obdobja so iz Celovca sporočili, da gresta klub in 34-letnik vsak svojo pot. 

Tičar je slab mesec pred začetkom nove sezone razrešil klubsko vprašanje. Še naprej bo igral v IceHL, pomagal bo avstrijskim "prestočničarjem" z Dunaja.

"Moj cilj je bil, da bi še naprej igral v Avstriji. Priložnost priti na Dunaj in igrati tukaj je odlična. Moji prvi vtisi o organizaciji so zelo dobri. Vesel sem, da sem tukaj. Sem najstarejši igralec v ekipi, tako da želim pomagati mladim soigralcem, da odigrajo najbolje, kot lahko. Ko sem bil tekmec Dunajčanov, so bile tekme na Dunaju vedno zelo zahtevne, želim si, da tako ostane tudi v prihodnje," je za uradno spletno stran novega delodajalca dejal Tičar.

"Z Rokom smo v našo ofenzivno linijo dodali veterana, ki bo imel pomembno vlogo tudi izven ledu," je o slovenski okrepitvi dodal glavni trener Dunajčanov Marc Habscheid. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Z Rokom smo v našo ofenzivno linijo dodali veterana, ki bo imel pomembno vlogo tudi izven ledu," je o slovenski okrepitvi dodal glavni trener Dunajčanov Marc Habscheid. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

HK SŽ Olimpija, hokej, liga ICEHL
Sportal Znan začetek nove sezone IceHL, Olimpija jo odpira doma

"Pomembna vloga tudi zunaj ledu"

"Rok Tičar je izkušen napadalec, ki nam bo s svojimi izkušnjami zagotovo pomagal. Svoje znanje je pokazal v nekaterih najboljših ligah v Evropi, pred kratkim pa je nastopal tudi na najvišji ravni v naši ligi. Z Rokom smo v svojo ofenzivno linijo dodali veterana, ki bo imel pomembno vlogo tudi zunaj ledu," pa je o slovenski okrepitvi dodal glavni trener Dunajčanov Marc Habscheid.

Dunajčani, ki so v zadnji sezoni obstali v polfinalu IceHL, bodo v petek igrali pripravljalno tekmo prav v Celovcu. Za Korošce bo po novem igral nekdanji reprezentant Jan Muršak, prav tako bo del njegovega napada mladi napadalec Luka Gomboc.

Jan Muršak
Sportal Jan Muršak je novi član Celovca
HK SŽ Olimpija
Sportal Olimpija še drugič slavila po podaljšku

 

Ne spreglejte