Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 5. 2012,
11.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 20. 5. 2012, 11.17

8 let

Rusi in Slovaki v boj za hokejski prestol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V finalu svetovnega prvenstva elitne divizije nas nocoj čaka obračun najboljših dveh reprezentanc - Rusije in Slovaške.

Hokejska reprezentanca Slovaške se je po zmagi v drugem polfinalu pridružila Rusiji v finalu svetovnega prvenstva elitne skupine na Finskem in Švedskem. V boju za bron se bosta pomerili Češka in Finska.

Slovaška reprezentanca je izjemno prijetno presenečenje letošnjega prvenstva. Na lanskem domačem prvenstvu so namreč razočarali, zato letos niso spadali v sam vrh favoritov. Po malce slabšem začetku, pa so letos v izločilnih bojih poskrbeli za pravo malo senzacijo, ko so izločili Kanadčane. Sledil je še en odličen obračun nabit s čustvi, v polfinalu so namreč ugnali svoje sosede in nekoč sodržavljane Čehe. Zdaj jih čaka najtežji obračun v finalu prvenstva z letos še neporaženimi Rusi. Ruski zalogaj bo težko premagati, zato nas prav gotovo čaka prava borba na ledeni ploskvi. Slovaki se nikakor ne bodo predajali, Rusi pa gredo na čelu z Jevgenijem Malkinom vse do vrha hokejskega prestola. Brez dvoma so igralci ruske izbrane vrste malce v prednosti, na prvenstvu so pokazali odlično igro in nimajo vknjiženega poraza. V njihovi vrsti so raznoliki igralci, imajo odlično obrambo in kopico zvezdnikov svetovnega kova, kot so Jevgenij Malkin, najučinkovitejši igralec lige NHL, Aleksander Ovečkin in Pavel Dacjuk. V svoji vrsti imajo tudi trenutno po statistiki najboljšega vratarja na prvenstvu Semyona Varlamova.

Medtem ko je ruska izbrana vrsta kar izkušena, pa tega ne moremo reči za Slovaško. Na letošnjem prvenstvu so namreč precej pomlajeni, barve veteranov branita predvsem Zdeno Chara in Miroslav Šatan. Slovaška izbrana vrsta bo nocoj igrala za svoj drugi naslov po letu 2002. Rusi pa bodo lovili svoj četrti naslov.

Finalno dejanje letošnjega svetovnega prvenstva bo sodila švicarsko-češka sodniška naveza, glavni sodnik bo Brent Reiber is Švice, človek ki je sodil že lanski finalni obračun.

Prav gotovo pa je, da nas čaka prva poslastica, saj bodo igralci in ene in druge reprezentance pustili na ledu svoje srce.

Ne spreglejte