Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 11. 2014,
22.51

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Japonska Renato Vugrinec

Četrtek, 6. 11. 2014, 22.51

8 let, 1 mesec

Slab začetek, dober konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska hokejska reprezentanca je turnir evropskega izziva začela z zmago s 3:1 nad Japonsko, ki si jo je priigrala v zadnjih minutah srečanja.

Risi so proti reprezentanci, ki je edina od udeleženk letošnjega ljubljanskega evropskega izziva članica divizije I, preostale so med elito, odigrali 11. srečanje in vknjižili sedmo zmago. "Nadležni, hitri, vztrajni, dobri drsalci," so pogosto besede, s katerimi naši hokejisti opisujejo nasprotnika po imenu Japonska. In kar nekaj svojih vrlin so Azijci pokazali že v prvi tretjini, ki se je je četa Matjaža Kopitarja lotila z Andrejem Hočevarjem v vratih. Robert Kristan je bil na uvodnem srečanju drugi vratar, Gašper Krošelj, ki se je z Davidom Rodmanom, Sabahudinom Kovačevičem, Alešem Kranjcem in Robertom Saboličem izbrani vrsti pridružil šele v sredo, pa je srečanje spremljal s tribun. Ob ledu je tokrat ostal tudi "Čeh" Sabolič, namesto katerega je vskočil Matej Hočevar.

Bleda igra risov

Slovenci so se maloštevilnemu občinstvu predstavili v novih dresih, a zeleno-belo-modra kombinacija z risom, ki na olimpijskem dresu ni smel biti, vsaj v prvem delu ni bila preveč nevarna. V uvodnih minutah raztrgane igre na obeh straneh so se nekoliko bolje znašli gostje, vendar je strel Rja Hašibe v tretji minuti končal v varnem zavetju Hočevarja. V deveti minuti je zapretila Olimpijina naveza, Gal Koren je poskušal z bližine, a je Jutaka Fukufuji plošček odbil, Gregor Koblar pa je nato odbitek ustrelil prek gola.

Gostje so imeli kaj kmalu igralca več na ledu, še najbolj nevaren je bil Kenta Takagi, vendar mu ni uspelo izkoristiti številčne prednosti. Po izenačenju moči je na drugi strani poskušal Jan Urbas, a je streljal prek vrat. Je pa zato rezultat na semaforju v 16. minuti spremenil Rjo Tanaka, ki je Japonce popeljal v vodstvo s strelom iz neposredne bližine. Risi so imeli do konca tretjine dvakrat igralca več, a so bili, sploh ob prvi prednosti, povsem nenevarni za nasprotnikov gol, Japonci so celo ušli v protinapad, ki pa se na srečo domačih ni končal s povišanjem vodstva, tako da so na odmor odšli z zadetkom zaostanka.

Prerojeni po premoru

Kopitarjevim varovancem, ki so drugo tretjino začeli z igralcem več, je odmor več kot očitno dobro del, saj so se vrnili z več elana in po le 33 sekundah, ko je po podaji Aleša Kranjca Jan Urbas z natančnim strelom po sredini pod prečko poskrbel za izenačenje, razveselili gledalce. In še je bilo vroče pred japonskimi vrati, najprej z bližine ni bil natančen Rodman, nato je še Aleš Mušič streljal prek vrat. Slovenci so imeli za povrhu še igralca več, vendar ga niso izkoristili. Tako kot tudi gostje v 27. minuti niso izkoristili lepe priložnost za vodstvo. Blizu zadetka je bil nekaj minut zatem Gal Koren, a se njegov poskus v gneči pred golom ni izšel po željah. Svoje priložnosti so imeli v nadaljevanju tudi Japonci, Šunsuke Šigeno je do konca tretjine, v kateri so risi izgubili Anžeta Kuralta in v kateri ni bilo spremembe rezultata, preizkusil Hočevarja, ki pa je ostal nepremagan.

Kranjc za zmago, Hočevar v prazen gol

Gostitelji so si tudi v zadnji tretjini hitro priigrali igralca več, vendar je ta element igre še tretjič na tekmi ostal neizkoriščen. Neuspeh ob številčni premoči Slovencev ni zmedel, v zadnjem delu je namreč igra vseskozi potekala pred japonskim golom. Najprej je z bekhendom poskušal Sabahudin Kovačevič, igralca tekme pri Japoncih vratarja Fukufujija je preizkusil še Hočevar, povratnik v reprezentanci Luka Vidmar pa je stresel prečko. A slovenski napad je moral obroditi sadove in res jih je v 57. minuti, ko je zmagoviti zadetek dosegel Aleš Kranjc, Matej Hočevar pa je v zadnji minuti, ko so Japonci podaljšek lovili brez vratarja in s šestimi igralci v polju, zadel za končnih 3:1.

Slovenija je po prvem dnevu turnirja na vrhu lestvice, drugo tekmo pa bo odigrala v petek ob 20. uri, ko se bo spopadla z Belorusijo, ki je v četrtek izgubila proti Avstriji. Našim severnim sosedom bodo ob 16. uri nasproti stali Japonci.

Ne spreglejte