Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2007,
15.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2007, 15.56

8 let

Sladek debi Mika Posme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V nabito polni dvorani Hale Tivoli sta se v 22. krogu hokejske lige EBEL pomerila večna rivala ZM Olimpija in Acroni Jesenice, zmaga pa je pripadla prvim, ki so zmagali po kazenskih strelih.

Trener gostov, Kim Collins, je tokrat poskrbel za presenečenje med vratnicami, saj je tokrat namesto Roberta Kristana v gol poslal Andreja Hočevarja, medtem ko je pri domačih prvič na klopi sedel Mike Posma.

"Železarji" izkoristili "power-play"

Prvi resnejšo priložnost so si pripravili gostje, ko je Nik Zupančič slabo podal, a je napako z obrambo popravil Alex Westlund. Še v isti minuti je Raffaele Intranuovo sam pridrsal pred Hočevarja, vendar streljal mimo vrat. Ob koncu sedme minute so imeli "železarji" za 13 sekund dva igralca več na ledu, nato pa še več kot minuto enega. Če Jeseničanom prejšnje tekme igra z igralcem več ni šla, so tokrat zadeli, med strelce pa se je vpisal Paul Healey.

V 10. minut so imele Jesenice dve 100-odstotne priložnosti, pri obeh je bil na mestu Westlund. Minuti zatem se je poškodoval Jaka Avgustinčič, ko je trčil z Mitjo Robarjem. "Zeleno beli" so bili blizu zadetka v 18. minuti, kjer pa ni bilo nobenega igralca, da bi pospravil plošček v mrežo.

"Zmaji" v minuti prejeli dva gola

V 24. minuti so "železarji" znova izkoristili "power-play", ko je Markus Matthiasson streljal, Westlund je obranil, a se je plošček odbil do Tomija Hafnarja, ki je zadel v polno. Že minuto zatem je v obrambni tretjini plošček izgubil Zupančič, do slednjega je prišel Jurij Goličič, ki je streljal, odbiti plošček pa je v gol pospravil Paul Healey in povedel svoje moštvo v vodstvo s 3:0.

Po tem je Posma zahteval minuto odmora, kar je pomagalo, saj so "zmaji" zaigrali veliko boljše, pritiskali na nasprotnike, a se mreža ni zatresla. Jeseničani so imeli v 29 .minuti igralca več, tokrat niso zadeli, še več, prejeli so gol, ko je Intranuovo prestregel plošček in v solo prodoru ugnal Hočevarja. Do konca druge tretjine so si oboji pripravili še nekaj lepih priložnosti, a se rezultat ni spremenil.

Intranuovo dosegel "hat-trick"

V zadnji tretjini so imeli v 44. minuti domači igralca več, vendar streli Brandana Yareme, Jeremiaha McCarthyja in Dejana Kontreca niso našli cilja. Tri minute zatem je bila slika obrnjena, saj so imele Jesenice igralca več, do svojega drugega gola na tekmi pa je prišel po podaji Tomaža Vnuka, Intranuovo.

Olimpija je stopnjevala pritisk na nasprotnike, terensko premoč pa so izkoristili v 58. minuti, ko je bil pri gostih izključen Miha Rebolj. Kevin Mitchell je lepo našel Intranuova, slednji pa je dosegel še svoj tretji gol, kar je pomenilo da po rednem delu ne bo zmagovalca. V podaljšku je Olimpija že po 15 sekundah skoraj prišla do zmagovitega zadetka, saj se je po strelu Kužnika plošček ustavil na golovi črti. Tudi do konca podaljška so bili "zmaji" veliko nevarnejši, a niso uspeli zadeti, tako so zmagovalca dali kazenski streli. Tu so bili uspešnejši "zmaji", pri katerih sta zadela Mitchell in Intranuovo, na drugi strani pa Conny Strömberg.

Ne spreglejte