Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 4. 2011,
7.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 8. 4. 2011, 7.27

8 let

Slavko Kanalec: To nam ne more biti v ponos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti jeseniškega Acronija so sinoči dosegli še tretjo zmago v finalu državnega prvenstva in čeprav so tekmo z ljubljansko Tilio Olimpijo odigrali v domači Podmežakli, pomoči navijačev niso imeli.

Dvorana Podmežakla do včerajšnjega večera ni dobila uporabnega dovoljenja, gledalcev na njenih tribunah zato ni bilo. Dovoljenje za uporabo imata samo ledena ploskev in bife, kar je bilo sicer dovolj za izpeljavo tretje tekme finala, a premalo, da ne bi slovenska hokejska zgodba dobila novega, precej bizarnega poglavja. "To, da smo tekmo igrali pred praznimi tribunami, nam nikakor ne more biti v ponos, celotnemu upravnemu odboru pa je izredno in iskreno žal, da številnim ljubiteljem hokeja nismo mogli omogočiti ogleda tekme. Dodatno nam je žal še lastnikov sezonskih vstopnic, ki si tako kot ostali niso mogli ogledati izredno pomembne tekme v boju za naslov državnega prvaka," se je na spletni strani jeseniškega kluba opravičil njegov predsednik Slavko Kanalec ter poudaril: "Za vse to se ne čutimo odgovorne, kajti klub je naredil vse, kar je v njegovi moči, da bi prišli do uporabnega dovoljenja in zaigrali pred polno dvorano, kar pa žal ni bilo uresničljivo."

Za užitke prikrajšani tudi televizijski gledalci

Branilci naslova prvakov so si pred praznimi tribunami vseeno priigrali praktično neulovljivo prednost treh zmag, za užitke ob večnem derbiju pa so bili prikrajšani tudi televizijski gledalci. "Upoštevali smo vsa določila navedena v odločbi. Dejstvo je, da ledena ploskev uporabno dovoljenje ima, tako da smo uporabljali izključno ledeno ploskev. Poleg ledene ploskve ima dovoljenje za uporabo tudi gostinski lokal, z lastnikom katerega smo se dogovorili, da bomo ta prostor namenili novinarjem, ki so lahko na takšen način opravili svoje delo in poročali o tekmi, s TV prenosom pa nismo upali tvegati in situacijo še bolj zaplesti," je o tem povedal Kanalec, ki kakšnih zagotovil, da bo danes, ko je v Podmežakli na sporedu četrta tekma, drugače in bo v dvorani vzdušje primerno spektaklu, ki bi finale DP pač moral biti, ne upa dati: "Sam obljubiti ne morem ničesar, saj to ni v moji moči. Obljubim lahko le to, da bomo še enkrat strnili vrste, pred nami napeto dopoldne, ko bomo poskušali storiti vse, da se bo tekma le odigrala pred polnimi tribunami."

Upravni odbor kluba bo skušal najzvestejše navijače, imetnike sezonskih vstopnic, potolažiti z desetodstotnim popustom pri sezonskih vstopnicah za naslednjo sezono in čeprav je HK Acroni Jesenice zgolj eden od najemnikov, oz. uporabnikov dvorane Podmežakla in s tem pri zapletih z uporabnim dovoljenjem nič kriv, bi moral trenutne navijače jemati vsaj tako resno, da bi si še pravočasno zagotovil nadomestno prizorišče za izvedbo tekem in ne bi čakal do zadnjega, upajoč, da se bodo stvari že nekako uredile same od sebe.

Ne spreglejte