NATISNI PISAVA

Občni zbor hokejskega kluba Acroni Jesenice

Kanalec išče bančno garancijo in napoveduje prisilno poravnavo

Avtor: Peter Prelc

Jesenice - Redni občni zbor Acronija Jesenic ni prinesel nič novega. Slavko Kanalec, ki je januarja odstopil, je bil znova izglasovan na mesto predsednika kluba. Nastop ''železarjev'' v EBEL pod vprašajem.

Pin It

Vsi prisotni, z izjemno nekaterih članov kluba, so se v prostorih gasilskega doma na Jesenicah še nekaj minut pred začetkom spraševali, kdo bo kandidat za novega predsednika. Udeleženci, zbralo se jih je okoli 100, so s prstom kazali na različne v obleke napravljene može, na koncu pa znova dobili Slavka Kanalca. Predsednika, ki je januarja odstopil in dejal, da s klubom ne želi imeti nič več skupaj. Po vsej verjetnosti bi težko dobili kateregakoli junaka, ki bi upal stopiti v čevlje predsednika kluba, dolgovi so namreč rasli iz leta v leto, v tretji točki je klubski računovodja razkril bilanco in izkaz poslovanja za leto 2010 in 2011 ter skupni dolg po tem obdobju, ki se je ustavil pri okoli 2.650.000 evrih.

Takoj za njim pa je do besede prišel novi oziroma stari predsednik, ki bi moral podati poročilo, vendar je vse skupaj delovalo bolj kot izpoved, ki je trajala lep čas, prvi mož Acronija pa je v monologu in nato pri odgovorih na vprašanja odgovarjal zvito in diplomatsko. ''Novembra 2008 so me zvabili v klub, ko ni bilo sponzorjev, gospodarstvo po svetu in Sloveniji je začelo drseti v krizo, hkrati pa smo imeli podpisane visoke pogodbe z igralci. Takšne, kjer jih ti ne bi dobili oziroma jih niso nikjer drugje. Pred sabo smo imeli dve poti. Prva se je glasila bankrot, druga pa držanje kluba pri življenju. Odločili smo se za slednjo. Ljudje so v klub prihajali in odhajali, jaz pa sem ostal. Bil sem steber. Skušal sem narediti vse, kar je bilo mogoče. Kljub brezupni situaciji smo uspeli speljati tri sezone, zadnjo zelo težko. V teh letih je bilo ogromno pritiskov in izsiljevanj. Od nekega zastopnika sem celo dobil sms, v katerem je pisalo 'game over' (konec igre, op.p.). Slednji je pokazal svojo moč, saj so odšli vsi tuji igralci. So pa ostali domači fantje in odigrali sezono do konca. Pokazali so tisto, kar je najpomembnejše. Pokazali so srce. Prišel je čas za spremembe. Vendar nič kaj bolj kot tisti novembra 2008, ko ste v meni videli nekoga, ki bo prinesel veliko denarja. In sem tudi ga. Okoli 1.000.000 evrov skozi Acroni in druge sponzorje. Lov na predsednika je torej odprt,'' je bil izčrpen Kanalec.

Vendar pa lov ni trajal dolgo. A pojdimo lepo po vrsti, kot so stvari potekale. Najprej je sedaj že nekdanja predsednica nadzornega odbora Božena Ronner pojasnila razloge, da nadzorni odbor zahteva razrešitev. Pojasnila je, da ni imel možnosti nadzorovati delovanje kluba kot mu zagotavljajo pravila, saj člani NO niso prejeli zahtevano dokumentacijo, posledično niso niti imeli možnosti opraviti svoje delo. Novemu nadzornemu odboru je zaželela več uspeha.

Nato pa je prišla točka, ki so jo vsi čakali. Razrešitev Kanalca in dveh članov upravnega odbora (Dejan Balmazovič in Dimitrij Marjanovič) in imenovanje novega predsednika. Kandidata ni bilo, eden izmed članov je predlagal prvega moža Acronija, kar je dvorana pospremila z smehom, novi oziroma stari predsednik pa je bil znova ustoličen. In če je še pred minutami napovedoval lov na novega predsednika, je hitro prikimal na vprašanje, ali bi prevzel to funkcijo. Sledila je še izvolitev novega nadzornega odbora, nato pa je besedo znova dobil Kanalec, ki si je še enkrat dal duška ter napovedal trdnejši prijem: ''Potrebno bo zavihati rokave, sestaviti moštvo za novo sezono ter se odločiti, kje bomo igrali. Zaradi vseh zadev nas v EBEL ne bodo lepo gledali, zato so pred nami težki tedni. Na dlani pa je eno. Če smo pred štirimi leti upali, da bomo ob tekočih obveznostih lahko plačevali tudi pretekle, to sedaj ne bo več mogoče. Finančne situacije se bomo lotili rigorozno. Prisilna poravnava je eden izmed možnih instrumentov,'' je o finančni situaciji dejal ljubitelj konj, ki pa se glede lige EBEL ni mogel natančneje izjasniti in je podal nasprotujoče si izjave: ''Če sem iskren, nisem vedel, kako se bo glasovanje izteklo. Zato se nisem naprezal, da bi dobil garancijo v višini 50.000 evrov, saj bi jo priskrbel morda za nekoga drugega. Prevečkrat se je izkazalo, da je nekdo drug izkoristil stvar, ki je bila podarjena. Mi te garancije nimamo, to pa bomo morali pojasniti vodstvu lige EBEL.''

Zanimivo, saj je še dober teden nazaj zatrjeval, da se mu zahteve EBEL ne zdijo preveč zahtevne … Na odgovor, ali bodo Jesenice nastopale v EBEL ne bo potrebno čakati dolgo, že v sredo bo na sporedu sestanek vodstva, ki bo dal dokončne odgovore, po katerih si jeseniški predsednik ne bo mogel več sprenevedati.

Preberite še:

Jeseniška barka namesto v pristan proti čerem

Jeseniški hokej tone vse nižjem, rešitev pa se zdi vedno bolj oddaljena. Redni občni zbor, ki bi moral dati marsikateri odgovor o prihodnosti, je bila prekinjen po vsega enajstih minutah.

''Železarji'' še brez bančne garancije

Kljub temu, da je v sredo predsednik v odstopu Acronija Jesenic Slavko Kanalec zatrdil, da bodo do petka izpolnjene vse zahteve vodstva EBEL, do tega ni prišlo. Zapletlo se je pri bančni garanciji ...

Foto: Matej Povše
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Nik Zupančič: Dražen Petrović in vsi, ki so v Zagrebu kaj veljali, so šli na hokej. Bilo je kot na modni reviji

Ni potreboval veliko, da se je zaljubil v hokej, v katerem po uspešni igralski karieri zre proti trenerskim ciljem. Aprila se bo z risi skušal vrniti med elito, septembra odhajajo po olimpijske igre.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Želite pridobiti nova znanja?

Takšna, ki bodo uporabna pri gradnji uspešne kariere? Pridite na informativne dneve Biotehniške fakultete!

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odlični IT izdelki za samo 33,50€.

oglasno sporočilo