NATISNI PISAVA

Skupščina HK Acroni Jesenice

Jeseniška barka namesto v pristan proti čerem

Avtor: Peter Prelc

Jesenice - Jeseniški hokej tone vse nižjem, rešitev pa se zdi vedno bolj oddaljena. Redni občni zbor, ki bi moral dati marsikateri odgovor o prihodnosti, je bila prekinjen po vsega enajstih minutah.

''Železarji'' se iz dneva v dan oddaljujejo od nadaljevanja nastopanja v EBEL, še huje, vedno bolj je obstoj gorenjskega ponosa pod vprašajem. V četrtek se je v prostorih Občine Jesenice pričakovala burna in dolgotrajna razprava, saj je bila na sporedu redna letna skupščina, razpletlo pa se je povsem drugače. Vsega je bilo konec po enajstih minutah, ko je predsednik Slavko Kanalec prekinil sejo za nedoločen čas.

Zaplet se je napovedal že pred začetkom, upravni odbor je namreč sprva želel, da so lahko prisotni le člani kluba in novinarji, a med slednjimi niso želeli v sejno sobo spustiti Mitjo Lomovška, ki je zagnal vik in krik pod vsakim minimumom človeškega bontona, na koncu pa le izsilil vstop v prostore. V kolikor vsem zainteresiranim ne bi dovolili vstopa, bi upravni odbor kršiš lastna pravila, saj je v 32. členu klubskih predpisov Pravila Hokejskega kluba Jesenice jasno zapisano, da je ''delo občnega zbora javno. Občnemu zboru smejo prisostvovati vsi, ki jih zanima delovanje HK Jesenice.''

Pin It

Občni zbor je odprl Slavko Kanalec, ki je posredoval podatke, da ima klub 41 članov, na seji pa je prisotnih 22, kar je pomenilo, da je občni zbor sklepčen. Če je druga točka še šla čez, v njej so se namreč izvolili organi za vodenje občnega zbora, pa še tu se je razvnela krajša debata, pa se je zapletlo še pred tretjo točko. Kanalec je imel namreč lepo število pooblastil odsotnih članov, s tem pa se ni strinjala članica nadzornega odbora Božena Ronner, ki je dejala, da mora biti prisotna fizična navzočnost članov, saj so bila pooblastila v preteklosti zlorabljena. Tu se je oglasilo še nekaj oseb, kar pa je bilo dovolj za Kanalca, ki je prekinil zbor ter skupaj z nekaterimi člani upravnega odbora odvihral z avti neznano kam.

Kako se bo zgodba nadaljevala, ni znano. Vendar pa ''železarjem'' voda že pošteno teče v grlo, sestanek z vodilnimi možmi EBEL se bliža s svetlobno hitrostjo. Načrtovan je namreč za prihodnji petek, nihče pa si niti ne upa predstavljati, kaj bi to pomenilo za slovenski hokej, če bi jeseniški veljaki, ki so kompas izgubili že pred časom, prišli na Dunaj brez rešitev.

Nesodelovanje v EBEL bi brez dvoma pomenil padec na amatersko raven, vendar pa je vprašanje, ali si lahko pri Jesenicah v tem trenutku sploh lahko privoščijo profesionalizem, dolg je iz leta v leto naraščal, kako visok je, ne ve nihče. No, morda bi izvedeli, v koliko bi prišlo do 5. točke dnevnega reda občnega zbora. A do tega ni prišlo in vedno bolj pot jeseniške barke kaže na to, da njen kapitan s svojimi častniki niti ne želi varno pripluti v pristan temveč se nevarno približuje čerem, ki bi barko potopile. Vprašanje je le, kakšno obliko bodo imele te čeri, se bodo pojavile v obliki stečaja ali kakšni drugi pravni obliki prenehanja pravne osebe. Ali pa bo šlo le za umiranje na obroke …

Preberite še:

D. Varl: Zadnji dnevi psihično naporni

Navijači "železarjev" so si oddahnili, saj bodo njihovi ljubljenci nadaljevali sezono v EBEL, strokovno vodstvo pa je pred novimi težkimi izzivi. Ostaja Klemen Pretnar, se vrača Gašper Krošelj?

Direktor EBEL: Smo zelo blizu rešitvi

Ali bodo Acroni Jesenice dokončale sezono v EBEL še naprej visi v zraku. Zato smo se obrnili na direktorja lige Christiana Feichtingerja, ki je za Sportal dejal, da so rešitvi zelo blizu.

Foto: Matej Povše

Ključne besede: Acroni Jesenice, Slavko Kanalec

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Nik Zupančič: Dražen Petrović in vsi, ki so v Zagrebu kaj veljali, so šli na hokej. Bilo je kot na modni reviji

Ni potreboval veliko, da se je zaljubil v hokej, v katerem po uspešni igralski karieri zre proti trenerskim ciljem. Aprila se bo z risi skušal vrniti med elito, septembra odhajajo po olimpijske igre.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

oglasno sporočilo