Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 4. 2016,
22.49

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

svetovno prvenstvo v hokeju

Petek, 8. 4. 2016, 22.49

7 let, 11 mesecev

Prvi preizkus Slovencev uspešno opravljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Slovenska hokejska reprezentanca je v pripravah na svetovno prvenstvo divizije I na Poljskem danes odigrala prvo prijateljsko tekmo. V Zagrebu je Hrvaško premagala z 8:3 (4:0, 2:2, 2:1).

Z današnjo tekmo se je, po ponedeljkovem uradnem začetku priprav slovenskih reprezentantov na svetovno prvenstvo na Poljskem, začela tudi serija prijateljskih tekem. Za uvod so se Slovenci pomerili z južnimi sosedi, ki se pripravljajo na svoje nastope na tretjeligaškem SP.

Slovenci, čeprav selektor Nik Zupančič še nima na voljo vseh igralcev, na katere bo lahko računal na tekmovanju v Katovicah (zaradi poškodb bo sicer letos slovenska izbrana vrsta tam nastopila v precej okrnjeni postavi), niso imeli težav s Hrvaško.

 

Po 20 minutah 4:0

Že uvod je pokazal, da je kakovostna razlika med ekipama prevelika, pa čeprav je šlo le za prijateljsko tekmo. Že v prvi tretjini so Slovenci, kapetan je bil tokrat Jan Urbas, zadeli štirikrat, poleg Urbasa je bil dvakrat uspešen Rok Tičar, enkrat pa Ken Ograjenšek. Isti igralec je v nadaljevanju hitro povišal vodstvo, pred tem so domači sicer dosegli prvi gol, pozneje je Hrvaška dosegla še en zadetek, za prednost +4 po 40 minutah pa je ob številčni premoči z dvema igralcema več poskrbel Žiga Pance.

 

Potrdili zanesljivo zmago

Zanesljivo zmago so Slovenci potrdili v zadnjem delu, ko je svoj drugi gol dosegel Pance, za zadnji slovenski zadetek pa je poskrbel Rok Leber. Končni izid je bil 8:3, v zadnji tretjini je sicer vratarja Roberta Kristana zamenjal Andrej Hočevar.

Naslednja prijateljska tekma čaka Slovence v torek na Bledu, ko bo na vrsti "povratni" dvoboj s Hrvati, v soboto, 16. aprila, pa še zadnja domača pripravljalna tekma z Japonci na Jesenicah. Na poti na Poljsko se bodo slovenski hokejisti nato 20. aprila ustavili še v Budimpešti in se na zadnjem testu pomerili z Madžari.

 

Hrvaška : Slovenija 3:8 (0:4, 2:2, 1:2)

Dvorana Dom športov, gledalcev 600, sodniki: Prezelj, Krčelić (glavna), Novak, Belić.


Strelci: 0:1 Ograjenšek (Kranjc, 6.), 0:2 Tičar (11.), 0:3 Tičar (Hebar, Jeglič, 14.), 0:4 Urbas (Simšič, 18), 1:4 Jačmenjak (Janković, 22.), 1:5 Ograjenšek (Simšič, 25.), 2:5 Janković (35.), 2:6 Pance (Urbas, Vidmar, 38.), 2:7 Pance (47.), 3:7 Perkovich (Jačmenjak, Janković, 55.), 3:8 Leber (Milovanovič, 58.).
Kazenske minute: Hrvaška 10, Slovenija 12.

Ne spreglejte