Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2024,
23.04

Osveženo pred

3 tedne, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Praga Ostrava svetovno prvenstvo v hokeju

Torek, 14. 5. 2024, 23.04

3 tedne, 4 dni

Svetovno prvenstvo v hokeju, skupinski del, 5. dan

Avstrijci Kanadčanom v tretji tretjini zabili pet golov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
SP v hokeju 2024: Kanada - Avstrija | Kanadčani so šele po podaljšku premagali Avstrijce, pa čeprav so po dveh tretjinah vodili že s 6:1. | Foto Reuters

Kanadčani so šele po podaljšku premagali Avstrijce, pa čeprav so po dveh tretjinah vodili že s 6:1.

Foto: Reuters

Peti dan svetovnega hokejskega prvenstva se je začel s skandinavskim obračunom med Danci in Norvežani. Ti so na četrti tekmi prvenstva le prišli do prve zmage, Dance so ugnali z 2:0. V Ostravi je lanska dobitnica bronastega odličja Latvija z 2:0 premagala še Kazahstan in se veselila prve zmage na tem turnirju dosežene po rednem delu tekme. Prvi dve tekmi so namreč Latvijci dobili po podaljšku. Zvečer so Kanadčani šele po podaljšku premagali Avstrijce, Francozi pa so se veselili prve zmage na turnirju, s 4:2 so bili boljši od Poljske.  

SP v hokeju 2024: Avstrija : Švica
Sportal Švicarji ostajajo neporaženi, Švedi pa stoodstotni

Branilci naslova Kanadčani so po dveh tretjinah proti Avstrijcem vodili že s 6:1, v zadnjih 20 minutah rednega dela tekme pa presenetljivo prejeli kar pet golov in do tretje zmage na turnirju prišli šele po podaljšku. Zmagoviti gol je v 61. minuti dosegel John Tavares.

V drugem večernem dvoboju so Francozi prišli do prve zmage in z njo storili pomemben korak k obstanku med elito. S 4:2 so namreč premagali Poljake, ki z zgolj eno osvojeno točko ostajajo zadnji na lestvici skupine B in s tem kandidati za izpad v divizijo I.

Norvežani so danes na četrti tekmi prvenstva vendarle prišli do treh točk. Proti trdoživim Dancem so povedli v 28. minuti tekme z zadetkom Michaela Brandsegga-Nygarda, končni izid pa je v zadnji minuti rednega dela postavil Eirik Salsten, ki je plošček poslal v prazna danska vrata.

Branilci bronastega odličja Latvijci na tem prvenstvu še ne poznajo poraza, so pa po dveh zmagah po podaljšku danes le prišli še do zmage v rednem delu tekme. Z 2:0 so porazili Kazahstan, oba gola sta padla v drugi tretjini, strelca pa sta bila Heralds Egle in Roberts Bukarts.

Dve skupini, najslabša se bosta poslovila

Na Češkem sodeluje 16 reprezentanc, ki so v predtekmovanju razdeljene v dve skupini. Redni del oziroma tekmovanje v skupinah bo potekalo do torka, 21. maja. Četrtfinalni tekmi (po dve v Pragi in Ostravi) bosta na vrsti dva dni pozneje, polfinalni v soboto, 25. maja, finale in mali finale pa v nedeljo, 26. maja. Te štiri odločilne tekme bo gostila Praga.

Najslabša reprezentanca vsake skupine bo izpadla v divizijo I, skupino A, iz katere so letos znova napredovali Slovenci, ki bodo med elito igrali prihodnje leto na Švedskem ali Danskem.

Svetovno prvenstvo, skupinski del, 5. dan (Ostrava in Praga)

Torek, 14. maj
 

Lestvici*:

*Prve štiri reprezentance iz skupine napredujejo v četrtfinale, zadnja iz vsake skupine izpade razred nižje.

SP v hokeju 2024: Kanada - Danska
Sportal Švicarji v zadnji minuti nore tekme razžalostili Avstrijce, Švedi do pričakovane zmage
Ne spreglejte