Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 4. 2016,
22.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,73

1

Natisni članek

italija Nik Zupančič svetovno prvenstvo v hokeju slovenska hokejska reprezentanca hokej risi

Nedelja, 24. 4. 2016, 22.11

6 let, 6 mesecev

Slovenci spodnesli tla še Italijanom in potrdili prvo mesto, Južni Korejci domačine ujeli v past

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,73

1

Slovenija Italija | Foto HZS/Drago Cvetanovič

Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Slovenski hokejisti so dobili še drugo tekmo na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine A, v Katovicah. Po visoki sobotni zmagi nad Japonci so s 3:1 premagali še Italijane.

Obe reprezentanci sta v prvem krogu prvenstva na Poljskem kot edini na račun vpisali tri točke. Slovenija je s 7:1 nadigrala Japonsko, Italija pa je s 3:1 premagala domačine. Tudi tokrat sta tekmo s tribune spremljala vratar Andrej Hočevar in mladi napadalec Žan Jezovšek. Zadnjega selektor ni prijavil na uradni seznam, saj  je čakal še na Roberta Saboliča, ki je končal sezono v češki Extraligi in se bo reprezentanci na Poljskem pridružil že v ponedeljek.

Repe do prvenca na SP

V slovenskih vratih je, za razliko od sobote, začel Gašper Krošelj, njegova menjava je bil Robert Kristan, prijavljene peterke pa so bile enake kot na tekmi z Japonci. Slovenci so tudi drugo srečanje začeli bolje kot nasprotniki, a Italijani so bili, vsaj v prvi tretjini, mnogo trši oreh kot Japonci včeraj, priigrali so si nekaj lepih priložnosti, a je bil Krošelj vselej na mestu. V 13. minuti so morali zahodni sosedi prvič na kazensko klop, že prvo številčno premoč pa je s prvencem na SP kronal debitant Jurij Repe. Branilec je s strelom z modre črte po sredini tudi z nekaj sreče (plošček se je odbil od drsalke Italijana) premagal dobro pokritega vratarja Frederica Cloutierja in postavil izid tretjine.

Cloutier Italijane držal v igri

Na začetku drugega dela je Slovenija prevladovala, a so Italijani s prvim strelom, ki so si ga priigrali šele v 27. minuti, izenačili. Giulio Scandella je iz obrambne tretjine pobegnil v napadalno, se otresel Repeta in Krošlja premagal s strelom med nogama. Azzuri so imeli še naprej manj priložnosti od risov, a bili precej nevarni v protinapadih, ki pa jih je slovenski vratar uspešno zaustavil. Na drugi strani je imel veliko več dela razpoloženi kanadski Italijan Cloutier, ki sploh prvič igra za sosede. S svojimi obrambami je dodobra mešal štrene, pred zadetkom pa ga je enkrat rešila tudi vratnica ob strelu Roka Tičarja. Moštvi sta se na drugi odmor odpravili z izenačenim rezultatom 1:1.

Zmagoviti zadetek je priskrbell Žiga Jeglič, ki je po strelu Sabahudina Kovačevića z razdalje pred golom podstavil palico in Slovenijo popeljal v vodstvo z 2:1. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Zmagoviti zadetek je priskrbell Žiga Jeglič, ki je po strelu Sabahudina Kovačevića z razdalje pred golom podstavil palico in Slovenijo popeljal v vodstvo z 2:1. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Jeglič za vodstvo, Kovačević v prazno mrežo

Ta se je spremenil že ob prvem slovenskem power-playu v zadnji tretjini. Najprej je Sabahudin Kovačević zatresel prečko, zatem pa poskušal še s strelom z modre črte. Pred golom je bil na pravem mestu Žiga Jeglič, ki je odlično podstavil palico in plošček pospravil v gol. Italijanom je preostal le popoln napad, v želji po izenačenju in podaljšku so pred koncem poskušali brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a jim je načrte prekrižal najboljši igralec v slovenski vrsti Kovačević, ki je z zadetkom v prazno mrežo razrešil vse dvome o zmagovalcu.

Južna Koreja premagala Poljake, Avstrijci pa Japonce

Vodilni Slovenci, ki jih danes na prvem mestu ne more prehiteti nihče, bodo ponedeljek izkoristili za počitek, v torek pa jim bodo ob 20. uri nasproti stali Poljaki. Domačini so v drugem krogu naleteli na previsoko oviro in še drugič izgubili. Pretrd oreh zanje so bili Južni Korejci, ki so s tremi zadetki naturaliziranega Michaela Swifta slavili s 4:1 in še na drugi tekmi okrepili točkovni račun. V soboto so namreč točko vzeli Avstrijcem, ki so zvečer s 3:1 premagali Japonce in so ob Slovencih še edini neporaženi.

Mladi risi SP končali na četrtem mestu

Medtem ko so člani šele dobro začeli svoje SP, so ga slovenski hokejisti do 18 let končali. Za konec prvenstva divizije I, skupine B, v Asiagu so tesno, s 4:5 izgubili z zmagovalci Madžari. Ti so brez poraza napredovali v kakovostnejšo divizijo. Na drugem mestu so končali Japonci, na tretjem Ukrajinci, na četrtem pa Slovenci.

 

Svetovno prvenstvo, divizija I, skupina A, Katovice, 23.–29. april:

2. krog:

nedelja, 24. april:

Slovenija : Italija 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

1:0 Repe (14., PP1), 1:1 Scandella (Frigo, Helfer, 27.), 2:1 Jeglič (Kovačević, Tičar 46., PP1), 3:1 Kovačević (60. EN)

PP1- zadetek z igralcem več

EN-zadetek v prazen gol

Poročilo s tekme

Izjave po tekmi

 

Poljska : Južna Koreja 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

0:1 Swift 22., 0:2 Swift 25., 1:2 Pasiut 49., 1:3 Swift 51., 1:4 S. Kim (59. , EN)

 

Avstrija : Japonska 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

1:0 Petrik, 1:1 Takahaši (18., PP1), 2:1 Lebler 44., 3:1 Herburger 51.

 

Lestvica:

1. Slovenija 2 tekmi - 6 točk

2. Avstrija 2 - 5

3. Južna Koreja 2 - 4

4. Italija 2 - 3

5. Poljska 2 - 0

6. Japonska 2 - 0


3. krog:

torek, 26. april:

13.00 Južna Koreja – Japonska

16.30 Avstrija – Italija

20.00 Slovenija – Poljska


4. krog:

sreda, 27. april:

13.00 Japonska – Italija

16.30 Slovenija – Južna Koreja

20.00 Poljska – Avstrija


5. krog:

petek, 29. april:

13.00 Italija – Južna Koreja

16.30 Avstrija – Slovenija

20.00 Poljska – Japonska

 

Ne spreglejte