Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2016,
22.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,43

1

Natisni članek

svetovno prvenstvo v hokeju Nik Zupančič slovenska hokejska reprezentanca hokej risi

Sobota, 23. 4. 2016, 22.29

6 let, 6 mesecev

Slovenci so se poigrali z Japonci, Korejci odščipnili točko Avstrijcem, Kopitar ne sme na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,43

1

Slovenska reprezentanca je na uvodni tekmi svetovnega prvenstva divizije I, skupine A v poljskih Katovicah suvereno zmagala. Risi, ki jim Anže Kopitar pri uresničevanju cilja (vrnitve v elito) ne bo pomagal, so Japonce premagali s 7:1. V nedeljo ob 13. uri se bodo pomerili z Italijani.

Selektor Nik Zupančič, ki na SP prvič kot selektor vodi reprezentanco, je obračun z Japonci začel z Robertom Kristanom v vratih. Njegova menjava je bil Gašper Krošelj, medtem ko je Andrej Hočevar skupaj z enim od petih debitantov na prvenstvih Žanom Jezovškom uvodni spopad spremljal s tribune.

Kapetan začel, preostali sledili

Srečanje so bolje začeli Slovenci, ki so bili nevarnejši tekmec. Premoč je po slabi japonski menjavi z odlično odmerjenim strelom z leve strani na daljšo vratnico v osmi minuti z zadetkom kronal Jan Urbas.

Kapetan je ob igralcu več na začetku druge tretjine udaril še drugič in s strelom s sredine kroga z desne strani v 23. minuti premagal azijskega vratarja Takuta Onodo, ki je po prvi tretjini med vratnicama zamenjal Jutako Fukufujija. Urbas je levji delež dela opravil tudi pri tretjem zadetku, ko je Slovenija že po 20 sekundah izkoristila igralca več, podajo Cerkničana je v zadetek spremenil Miha Verlič.

Kapetan Jan Urbas je bil zasluženo izbran za naboljšega predstavnika slovenske izbrane vrste, zbral je pet točk (dva zadetka in tri podaje). | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Kapetan Jan Urbas je bil zasluženo izbran za naboljšega predstavnika slovenske izbrane vrste, zbral je pet točk (dva zadetka in tri podaje). Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Risi niso popuščali in še naprej vršili pritisk na nedorasle Japonce, Aleš Mušič je v 34. minuti v mrežo pospravil odbitek in priskrbel še četrti zadetek, tik pred koncem druge tretjine pa je ponovno zapretil razpoloženi in odlično uigrani drugi napad. Po lepi podaji Žige Panceta z leve strani na desno je drugi zadetek na tekmi dosegel Verlič in soigralce na drugi odmor popeljal s +5.

V zadnjem delu so Slovenci nekoliko umirili igro, v 55. minuti je nekoliko popustila koncentracija, po napaki Anžeta Kuralta so tako prejeli edini zadetek. Do konca tekme so risi še dvakrat pokazali zobe, zadela sta še Ken Ograjenšek (po sodniškem metu je udaril s prve) in Žiga Pance, ter zmagali s 7:1.

Italijani preskočili domačine, Avstrijci po loteriji

Slovenci bodo drugo tekmo odigrali v nedeljo ob 13. uri, ko bodo njihov tekmec Italijani, ki so popoldan s 3:1 premagali Poljake. Na večerni tekmi so Južni Korejci največjim Slovenskim tekmecem Avstrijcem odščipnili točko. Severni sosedi so do 45. minute zaostajali z 0:2, nato pa le znižali z dvema igralcema več in pozneje še izsilili podaljšek, v katerem zadetka ni bilo, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli, ki so jih Azijci slabo izvajali. Na koncu so dve točki na račun vpisali Avstrijci.

 

Prvo mesto zagotovo vodi naprej

Edini cilj naših oklepnikov je vrnitev v elito. Ali bosta iz Katovic tja vodili prvi dve mesti ali le prvo, bo znano šele po koncu skupinskega dela elitnega SP v Rusiji. Če bosta na zadnjem mestu v skupini končali gostiteljici prihodnjega elitnega SP Nemčija ali Francija, ki ne moreta izpasti v nižjo divizijo, potem bo napredoval le zmagovalec iz Katovic.

SP divizija I, skupina A, 1. krog:

sobota, 23. april:

Japonska : Slovenija 1:7 (0:1, 0:4, 1:2)

0:1 Urbas (Pance, Kovačević, 8.), 0:2 Urbas (Repe, Verlič, 23., PP1), 0:3 Verlič (Urbas, Kristan, 31. PP1), 0:4 Mušič (Kuralt, Ograjenšek, 34.), 0.5 Verlič (Urbas, Pance, 40.), 1:5 Kuji (T. Yamashita, 55.), 1:6 Ograjenšek (Mušič, 58.), 1.7 Pance (Urbas, 59.)

Poročilo s tekme

Izjave po tekmi

 

Italija : Poljska 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

1:0 Ramoser 13., 1:1 Malasinski (31., PP1), 2:1 Frigo 37., 3:1 Larkin (60., EN)

 

Južna Koreja : Avstrija 2:3** (1:0, 1:0, 0:2, 0:0, 0:1)

1:0 Swift 17., 2:0 K. Kim 36., 2:1 Schlacher 45. (PP2), 2:2 Geier 57., 2:3 Komarek

 

**-po kazenskih strelih

PP1-zadetek z igralcem več

PP2-zadetek z dvema igralcema več

EN-zadetek v prazen gol


Lestvica:

1. Slovenija 1 tekma - 3 točke

2. Italija 1 - 3

3. Avstrija 1 - 2

4. Južna Koreja 1 - 1

5. Poljska 1 - 0

6. Japonska 1 - 0

 

Kopitarja kljub izpadu v ligi NHL ne bo na Poljsko, Saboliča še čakajo

Slovenski tabor še čaka na razplet klubske sezone Roberta Saboliča, medtem ko Anže Kopitar, ki je ponoči končal sezono lige NHL, v klubu ni dobil zelene luči za prihod na Poljsko. | Foto: Slovenski tabor še čaka na razplet klubske sezone Roberta Saboliča, medtem ko Anže Kopitar, ki je ponoči končal sezono lige NHL, v klubu ni dobil zelene luči za prihod na Poljsko.
 

Danes zgodaj zjutraj je Anže Kopitar z Los Angeles Kings končal letošnje nastope v končnici v ligi NHL. Po nepričakovano hitrem izpadu so se pojavila vprašanja, ali bo najboljši slovenski hokejist na Poljsko prišel pomagati kolegom iz reprezentance, a se to žal ne bo zgodilo, saj mu klub ni dal dovoljenja. Hrušičan ima čez lužo namreč še precej obveznosti in bo vsaj še nekaj dni ostal v Los Angelesu, preden se bo lahko vrnil v Evropo. Hkrati pa sporoča, da ne dvomi o uspehu risov in ponovni vrnitvi v elitno divizijo. 

 

Naš tabor pa čaka še na razplet klubske sezone Roberta Saboliča (njegova Sparta v finalu Extralige zaostaja z 2:3 v zmagah, serije bi bilo lahko konec v nedeljo, najpozneje pa v torek), medtem ko branilca Mihe Štebiha, ki si ga je Zupančič prav tako želel videti v ekipi, v Katovice ne bo.

 

Spored svetovnega prvenstva, divizija I, skupina A, Katovice, 23.–29. april:

1. krog:

sobota, 23. april:

13.00 Japonska - Slovenija

16.30 Italija - Poljska

20.00 Južna Koreja - Avstrija


2. krog:

nedelja, 24. april:

13.00 Slovenija - Italija

16.30 Poljska - Južna Koreja

20.00 Avstrija - Japonska


3. krog:

torek, 26. april:

13.00 Južna Koreja - Japonska

16.30 Avstrija - Italija

20.00 Slovenija - Poljska


4. krog:

sreda, 27. april:

13.00 Japonska - Italija

16.30 Slovenija - Južna Koreja

20.00 Poljska - Avstrija


5. krog:

petek, 29. april:

13.00 Italija - Južna Koreja

16.30 Avstrija - Slovenija

20.00 Poljska - Japonska

 

 

 

Ne spreglejte