Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 12. 2017,
17.00

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

1

Natisni članek

Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice Tomaž Vnuk Slovenske železnice Andrej Brodnik

Sreda, 13. 12. 2017, 17.00

6 let, 5 mesecev

Pri HK SŽ Olimpija zadovoljni s potekom članske zgodbe

Tomaž Vnuk: Po treh mesecih dela nam stvari dajejo optimizem za prihodnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

1

Olimpija vs Jesenice | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Za nami so trije meseci trdega tako na ledu kot ob njem. Klub deluje stabilno, veselimo se novih izzivov, stvari nas navdajajo z optimizmom za delo v prihodnosti," je s člansko zgodbo HK SŽ Olimpija zadovoljen predsednik Tomaž Vnuk. Želel bi si le, da bi gledalci bolj zaupali njihovi zgodbi, a se zaveda, da bo za to potrebnega še nekaj časa. Pri Olimpiji – v soboto ob 17.30 bodo gostili večni derbi, ogledali si ga boste lahko tudi na Planet2 – so odločeni, da prvič v sezoni uženejo Jesenice.

Sobotni derbi med HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice, ki se bo začel ob 17.30, si boste lahko ogledali tudi na Planet 2.

Po krajšem tekmovalnem premoru v Alpski ligi se slovenska predstavnika HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice v boj za točke vračata v soboto, in to na četrtem večnem derbiju sezone. Ta se bo v dvorani Tivoli začel ob 17.30, ogledali si ga boste lahko tudi na Planet 2.

Nekaj dni pred dvobojem so svoje poglede na prve članske mesece strnili Ljubljančani. Potem ko se je s tekmovalnih zemljevidov poslovila HDD Olimpija, za članski hokej skrbijo pri HK SŽ Olimpija, ki s člani deluje premierno sezono.

Navdaja jih optimizem

"Za nami so trije meseci tekem, trdega dela na ledu in ob njem. Klub deluje stabilno, veselimo se novih izzivov," je zadovoljen predsednik HK SŽ Olimpija Tomaž Vnuk. | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Za nami so trije meseci tekem, trdega dela na ledu in ob njem. Klub deluje stabilno, veselimo se novih izzivov," je zadovoljen predsednik HK SŽ Olimpija Tomaž Vnuk. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Za nami so trije meseci tekem, trdega dela na ledu in ob njem. Po podpisu sponzorskih pogodb s Slovenskimi železnicami (SŽ) klub deluje stabilno, veselimo se novih izzivov. Sklenili smo še nekaj drugih sponzorskih pogodb, ki nas navdajajo z optimizmom za delo v prihodnosti. Zahvala vsem, tudi Mestni občini, ki so nam omogočili, da delujemo, kot delujemo, in nas podpirajo pri našem projektu. Prvi cilj je, da izpeljemo letošnjo sezono do konca in med njo postavimo realne cilje tudi za prihajajoče," je s sponzorsko pomočjo, brez katere ne gre, zadovoljen predsednik kluba Tomaž Vnuk.

O skrivnostnem sponzorju, o katerem je septembra govoril župan Zoran Janković in ki naj bi prispeval sto tisoč evrov, za zdaj ni znanega nič.

Nov predsednik? "Trudimo se. Kaže pozitivno."

Nekdanji hokejist do nadaljnjega ostaja na predsedniškem mestu, bi se pa pozimi lahko zgodila sprememba, ki so jo napovedovali pred tremi meseci. Takrat je bil kot najverjetnejši novi predsednik predviden generalni direktor SŽ Dušan Mes.

"Povedali smo, da si želimo dolgoročne sponzorske pogodbe s Slovenskimi železnicami, ki vključuje tudi predsedniško mesto. Kdo bo to na strani SŽ, ne vemo, a še vedno se trudimo, da bi to izpeljali. To bi bilo konec januarja, začetek februarja. Za zdaj se stvari odvijajo zelo pozitivno," je na novinarski konferenci dejal Vnuk.

"Po letih agonije je v nekaj mesecih težko prepričati ljudi, da gre za novo zgodbo"

Vnuk si želi, da bi navijači v njihovi zgodbi videli nove temelje. Zaveda se, da bo za to potreben čas.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Vnuk si želi, da bi navijači v njihovi zgodbi videli nove temelje. Zaveda se, da bo za to potreben čas. Foto: Grega Valančič/Sportida

Čeprav je nekdanji dolgoletni hokejist z dozdajšnjim napredkom članske Olimpijine zgodbe zadovoljen, pa bi si želel, da bi navijači v čim večjem številu razumeli, da gre za novo zgodbo zeleno-belega tabora. Zmaji imajo na domačih tekmah v povprečju dobrih 500 gledalcev (528), za kaj več bo potreben čas.

"Trije meseci so za tako zgodbo zelo kratko obdobje. Moram pa reči, da sem v treh mesecih, razen z nekaterimi rezultati na ledu, s preostalimi stvarmi zelo zadovoljen. Tako z ligo kot njeno organizacijo, morda bi bil lahko boljši odziv občinstva v Ljubljani, a, kot sem že večkrat povedal, je bilo to mogoče pričakovati. Po vseh teh letih agonije je težko pričakovati, da bomo v treh mesecih prepričali ljudi, da smo nova zgodba, da delamo drugače. Najprej so nam zaupali igralci, nato tudi sponzorji in mesto, mislim pa, da je počasi na vrsti občinstvo, da nam zaupa in da se odzove trudu, ki ga vlagajo predvsem igralci, tudi mi."

Dokazovati se iz tekme v tekmo

"Za zdaj smo uspešni, a pred nami je še dober del tekmovanja," opozarja trener Andrej Brodnik. | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Za zdaj smo uspešni, a pred nami je še dober del tekmovanja," opozarja trener Andrej Brodnik. Foto: Žiga Zupan/Sportida

S svojo ekipo in opravljenim delom je zadovoljen tudi glavni trener Andrej Brodnik, ki se zaveda, da se pravo dokazovanje šele začenja. Olimpija je trenutno na šestem mestu, a ekipe za njo niso prav daleč. Že ena ali dve tekmi lahko postavita stvari na glavo in hitro se lahko znajdeš na napačni strani lestvice.

"Po prvi polovici tekem smo na mestih, ki smo si jih zadali pred začetkom sezone. Želeli smo biti čim višje, nabirati izkušnje, si poskušati zagotoviti končnico oziroma razigravanje za play-off. Za zdaj smo uspešni, a pred nami je še dober del tekmovanja. Nikakor ne smemo biti še povsem zadovoljni. Dokazovati se moramo iz tekme v tekmo, s treninga v trening. Biti vseskozi na visoki ravni, kar ta izenačena liga, ki je na kakovostni ravni, zahteva. Spadamo na položaje za končnico. Na vse skupaj lahko gledamo pozitivno. Liga je izenačena, ni vnaprej dobljenih točk, zmag."

Raje se ukvarjajo s svojo igro kot s tem, kdo manjka tekmecu

Brodnik bo v soboto Olimpijo vodil še na četrtem derbiju sezone. Njegovi varovanci so izgubili vse tri. Bi bilo to, da Jeseničani te dni pogrešajo deset hokejistov, ki do petka igrajo na Bledu na SP do 20 let (lahko se zgodi, da bo večina manjkala na derbiju), Olimpija pa le dva, lahko voda na ljubljanski mlin?

"Tudi mi smo bili že v takšnem položaju, ko so bili naši hokejisti v članski reprezentanci in tisti do 20 let, imeli smo veliko število odsotnih igralcev … Vsi se spopadamo s takšnimi težavami, a ne gledamo na to, da bi bila to prednost ali slabost, ampak se raje ukvarjamo s svojo igro, kako bomo prišli do zmage, kaj bomo naredili zanjo," pravi 47-letni trener.

Sezona se šele začenja

Kapetan Boštjan Groznik je s potekom in razmerami v klubu zadovoljen. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kapetan Boštjan Groznik je s potekom in razmerami v klubu zadovoljen. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Smo na tistih mestih, ki so bila naš glavni cilj. Seveda je prostora za napredek še veliko. Malo se nam pozna, da smo precej mlada ekipa, zato se pojavljajo nihanja. Imeli smo kar nekaj skoraj popolnih tekem, kakšna tekma pa je bila pa slaba. Truditi se moramo, da bodo nihanja čim manjša, če bomo hoteli ostati tu, kjer smo," razmišlja kapetan Boštjan Groznik.

Napadalec Matic Kralj mu prikimava in dodaja: "Za nas se sezona šele začenja. V soboto derbi, nato pa deset tekem v kratkem času. Mislim, da se bo sezona tukaj prelomila, saj smo na lestvici zelo skupaj. Zdaj se pripravljamo na teh deset tekem, da bomo stoodstotni, da bomo najbolje igrali in da nas to vodi v končnico. Vsako tekmo začnemo z istim namenom, da zmagamo. Res je to pri derbiju večji naboj. Med sabo se že malo pogovarjamo, zadnjih nekaj dni je tudi na treningih več naboja. Čas je že, da zmagamo in da pokažemo, da smo zrela ekipa, ki lahko spada na sam vrh Alpske lige."

Lix ostaja, tujcev (še) ne bo. Bodo kamere delovale?

Robert Kristan ostaja med vratnicama Olimpije. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Robert Kristan ostaja med vratnicama Olimpije. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Na septembrskem druženju z novinarji je Vnuk dejal, da do januarja okrepitev ne bo. Tudi tokrat je ponovil besede in zagotovil, da eden od ključnih igralcev, Robert Kristan, ki si ga želijo nekateri klubi iz tujine, ostaja pri Olimpiji.

"Lix do nadaljnjega ostaja pri nas. Kar zadeva okrepitve, če govorimo o tujcih, jih do novega leta zagotovo ne bo. Smo pa opravili kar nekaj pogovorov z različnimi igralci, to so bili odzivi na nekatere poškodbe, ki pa so zdaj k sreči sanirane. Če bo potrebno, bomo okrepili kader, a za zdaj ne razmišljamo o tem."

Na zadnjem derbiju nobena stran ni bila navdušena nad sodniki (pri Olimpiji so se hudovali nad zadetkom, doseženim z nogo). Kdo bo sodil tokrat, še ne vedo. Ali bodo kamere tokrat prižgane, prav tako ne.

"Sodniki niso bili kakovostni. V klubu vpliva na to, kdo bo sodil, nimamo, saj so sodniki delegirani. Smo pa naslovili prošnjo na sodniško organizacijo v ligi EBEL oziroma AHL. Mislim, da se je odzvala tudi Hokejska zveza Slovenije, da bodo za derbije zagotovili čim boljše sodnike.

Pri Olimpiji v soboto pričakujejo rekorden obisk. Gledalce pozivajo, naj si vstopnice zagotovijo v predprodaji. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Pri Olimpiji v soboto pričakujejo rekorden obisk. Gledalce pozivajo, naj si vstopnice zagotovijo v predprodaji. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pričakujejo rekordni obisk

Pri Olimpiji na derbiju, namenjen bo tudi PGD Spodnja Šiška, ki praznuje 130 let, pričakujejo letošnji rekordni obisk v slovenskih hokejskih dvoranah in obiskovalce pozivajo, naj si vstopnice zagotovijo v predprodaji. To jim bo omogočilo tudi brezplačen prevoz z mestnim potniškim prometom tri ure pred tekmo in po njej.

Ne spreglejte