Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 12. 2010,
22.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 22. 12. 2010, 22.04

8 let

Tomi Hafner: Opravičil ni več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V drugo polovico rednega dela hokejske lige EBEL so slovenski državni prvaki stopili nerodno in pri Sapi Fehervar vknjižili poraz, že devetnajsti v sezoni.

Jeseničani z 22 osvojenimi točkami zasedajo zadnje mesto na prvenstveni lestvici, včeraj pa so zamudili priložnost, da bi odščipnili vsaj točko neposrednim tekmecem za uvrstitev v končnico. Madžarski predstavnik se je tako nekoliko oddaljil, še vedno pa za Železarje ni še nič izgubljeno. Razlike na lestvici niso pretirani velike, a do konca leta bodo morali nabrati čim več točk. Zgoščen program moštvom ponuja priložnost, da naredijo morda tudi odločilno točkovno razliko. Na Jesenice že jutri prihaja Beljak s Tomažem Razingarjem, nato slovenske prvake čaka pot v Linz (26.12.), na Dunaj (28.12.), 30. decembra pa v Podmežaklo prihaja zagrebški Medveščak. Tudi začetek leta 2011 bo naporen, tekme si sledijo kot po tekočem traku; 1., 2., 4., 7., 9. …

Padla tako KAC kot VSV

Proti tradicionalnim koroškim tekmecem imajo Jeseničani letos sicer negativen izkupiček, a Celovčani in Beljačani s slovenskimi prvaki nikdar niso ravno pometali. Še posebej z VSV-jem so Gorenjci odigrali dve imenitni partiji, ga enkrat presenetljivo suvereno premagali (5:1), ter takoj na naslednji tekmi izgubili šele v podaljšku (2:3). Tudi vodilni KAC je na Jesenicah v tej sezoni že klecnil in to je dober obet za jutrišnje nadaljevanje lige. Mlada jeseniška četa je namreč dokazala, da zna igrati lep, hiter in napadalen hokej.

" Želeli smo nadaljevati s tako igro, kot smo jo prikazali proti KAC-u pred reprezentančnim premorom. Žal smo tekmo začeli slabo. V drugih 30 minutah smo prikazali dober hokej, a prepozno, da bi naredili preobrat. Pet na pet igramo dobro," je torkovo dogajanje v Szekesfehervarju za spletno stran lige EBEL ocenil najboljši strelec Jesenic Rok Tičar, o naslednjem tekmecu pa: "Zdi se, da nam koroški klubi ležijo. Na vsak način moramo tekmo začeti bolje, kot proti Sapi, igrati moramo disciplinirano, učinkovito in bolje v obrambi. Začeti moramo zmagovati, saj bomo drugače le težko dosegli glavni cilj sezone, to je uvrstitev v končnico."

"Problem je samo v tem, da ne damo gola. Igro imamo, mogoče je treba zadaj še kakšno stvar popraviti, ampak to je odvisno od posameznih igralcev. Opravičil ni več, vsak mora vedeti, kaj počne narobe," pa je bil v pogovoru za spletno stran jeseniškega kluba odločen kapetan rdečih Tomo Hafner, ki bo jutri na ledu zanesljivo pogrešal poškodovana soigralca Tonija Dahlmana in Mitjo Robarja.

Ne spreglejte