Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2011,
22.19

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 3. 5. 2011, 22.19

8 let, 1 mesec

Toni Tišlar: Smo veliko boljši od Avstrije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski hokejisti so v predtekmovanju svetovnega prvenstva na Slovaškem osvojili točko,a jih čaka boj za obstanek. Nekdanji reprezentant Toni Tišlar je prepričan, da ta ni vprašljiv.

Tako kot praktično vse ljubiteljice in ljubitelje hokeja v Sloveniji, je tudi našega sogovornika Tonija Tišlarja razveselila pogumna igra Risov na svetovnem prvenstvu na Slovaškem. Pomlajena izbrana vrsta se je enakovredno zoperstavila tako Rusom, Slovakom kot Nemcem in na prvenstvu elitne divizije končno igrala pravi hokej. "Bil sem prijetno presenečen," nam je priznal 43-letni Jeseničan, ki je za slovensko in jugoslovansko reprezentanco nastopil na devetih svetovnih prvenstvih in dodal: "Sicer se tudi pričakuje, da se tekmeca ne ustrašiš, ker če se ga, potem si ves čas v podrejenem položaju in se samo rešuješ."

S takimi igrami lahko mirno računamo na obstanek

Kljub trem porazom pa je jasno, da je slovenski hokej nekako ujel stik z najboljšimi na svetu. Četa, ki jo na Slovaškem vodi Matjaž Kopitar pa je homogena, igra navdahnjeno in brez strahu. "Fantje so očitno res super klapa, 'borbajo' en za drugega. Škoda je, da zraven ni tudi Anžeta, po drugi strani pa bi se morda nanj preveč zanašali. Sedaj so prepuščeni sami sebi in vsak prevzema svoj del odgovornosti. Tudi Kristan je v izjemni formi in upam, da bo tudi v naslednjih tekmah branil na tem nivoju," nam je še pojasnil Tišlar, možnosti Risov v boju za obstanek pa ocenil: "S takimi igrami, kot so jih prikazali doslej, lahko mirno računamo na obstanek. Menim, da smo veliko boljši od Avstrije. Videl sem eno njihovo tekmo in me niso navdušili. Za ostale tekmece v skupini za obstanek se še ne ve, a sem prepričan, da lahko naši premagajo vsakogar."

Vsi bodo natančno preučili našo igro

Vsi trije dosedanji tekmeci slovenske reprezentance na tem prvenstvu so bili v dvoboju z Risi v vlogi favoritov, od četrtka naprej pa bo drugače. Vloga favorita lahko pade tudi na slovenske oklepnike. Je to lahko past?

"Ne verjamem, da bodo naši fantje kakšni veliki favoriti, je pa res, da bodo vse reprezentance natančno preučile našo igro. Risi morajo odigrati čvrsto v obrambi, tako kot so doslej, najboljša obramba pa je vedno napad. Še najbolje bo, da na tekmece pritisnejo že v njihovi tretjini," meni upokojeni hokejist, ki je večino klubske kariere preživel na rodnih Jesenicah, začel sicer v Kranjski Gori, zaigral pa tudi za ljubljansko Olimpijo in Bled ter si za konec še zaželel: "Tile fantje resnično navdušujejo, želim jim, da obstanejo v elitni diviziji, tega so vsekakor sposobni, verjamem pa tudi, da nas bodo na tem prvenstvu še razveseljevali."

Ne spreglejte