Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 3. 2012,
9.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 3. 2012, 9.49

8 let

V Franciji mojstrovina Luke Bašiča (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Med slovenskimi legionarji je točkovno uspešen teden za Davidom Rodmanom in Luko Bašičem, ki sta nasprotnikove vratarje luknjala kot za stavo. Konec klubske sezone za Mitjo Robarja in Roka Tičarja.

Na Švedskem ostaja v igri le še David Rodman, ki z Oskarshamnom igra kvalifikacije za uvrstitev v najvišji razred švedskega hokeja. V preteklem tednu je odigral kar štiri tekme, s soigralci se je veselil treh zmag in enega poraza ter bi tudi sam izjemno uspešen, skupaj je dosegel tri zadetke in eno podajo. Štiri obračune pa ima za sabo tudi Luka Vidmar v ECHL, skupaj je branilec v statistike vpisal podajo in dvominutno kazen. V Nemčiji sta z nastopi končala Mitja Robar in Rok Tičar, za konec so ''pingvini'' zabeležili dva poraza. Robar je vpisal v statistike skupaj asistenco, Tičar pa zadetek in eno dvominutno izključitev.

V najmočnejši češki ligi Češke Budejovice Aleša Kranjca v četrtfinalu igrajo proti Liberecu, trenutno je izid v zmagah izenačen na 1:1. Reprezentančni branilec je na drugi tekmi prispeval podajo, na prvi se v statistike ni vpisal. Rok Pajič se je s v kvalifikacijah za extraligo v drugi krog uvrstil že pretekli teden. Poprad Sabahudina Kovačeviča in Andreja Tavžlja je na prvem obračunu četrtfinala slovaškega prvenstva ugnala Trenčin s 5:1, reprezentančna branilca se v statistike nista vpisala. Na drugi tekmi je sledil poraz, Tavželj pa je podal pri prvem zadetku. Na Danskem se je Gašper Krošelj z AaB veselil napredovanja v drugi krog končnice, 25-letni vratar je na zadnjih dveh tekmah svoje ekipe stal med vratnicami, enkrat prejel tri zadetke, enkrat pa le enega.

S četrtfinalom so začeli tudi v Franciji. Angers Andreja Hočevarja je s 3:1 v zmagah izločil Briancon Maksa Selana in Eda Terglava, za katerega je prvi prispeval skupaj tri podaje, drugi pa ni dosegel točke na nobeni tekmi. V igri za polfinale ostaja Mitja Šivic, njegov Grenoble je proti Dijonu izenačil serijo na 2:2, 32-letni napadalec je na štirih tekmah dosegel dve podaji. Tudi Amiens Luke Bašiča bo odigral odločilno tekmo za preboj v drugi krog, mladi napadalec je bil od Slovencev najbolj razpoložen, na štirih tekmah je zabil prav toliko golov, v statistike pa vpisal tudi podajo. Na zadnji tekmi je izza vrat zabil mojstrski zadetek, katerega si lahko ogledate v videu spodaj ….

Ne spreglejte