Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 8. 2013,
21.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 24. 8. 2013, 21.49

8 let

Večni derbi: škoda, da ga nekaj časa ne bomo več videli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi in eden redkih večnih derbijev v sezoni med ekipo Team Jesenice in HDD Olimpijo se je na Poletni ligi Rudi Hiti razpletel po željah ''zeleno-belih'', ki so zmagali s 4:1.

Večni derbi tribun v blejski dvorani ni zapolnil do zadnjega kotička, so pa oboji navijači glasno spodbujali svoje ljubljence, glasnejši pa so bili gorenjski. Pri ekipi Team Jesenice, ki je uvodni tekmi izgubila, je med vratnicami začel Matic Boh, na drugi strani je strateg Bojan Zajc priložnost ponudil Alešu Silu. Pri Olimpiji, ki je bila v vlogi gosta, tokrat niso zaigrali poškodovani Pascal Morency, okreval naj bi celotni september, Scott Howes, Damjan Dervarič, Miha Pesjak in Jaka Zdešar.

Bohovo darilo nekdanjim soigralcem

Po uvodnem strelu v prvi minuti, ko je z desne poizkusil Alex Berry, so Jeseničani prišli dvakrat zapored do igralca več in ob prvi takšni situaciji odlično kombinirali, Ljubljančani enostavno niso uspeli poslati ploščka iz lastne tretjine, dvakrat pa so le centimetri manjkali, da se mreža ni zatresla. Ob drugi številčni prednosti so se ''zeleno-beli'' brez težav ubranili.

V 9. minuti so imeli ''železarji'' že tretjič igralca več, a po hudi napaki lastnega vratarja Boha, še lani je igral za Olimpijo, ki je za lastnimi vrati izgubil plošček, prejeli gol. Po podaji Mateja Hočevarja, ki je ukradel plošček, je prazno mrežo zatresel Jeff Ulmer. Nadaljevanje ni več postreglo s takšnimi priložnostmi, so si pa v 13. minuti prvo izključitev prislužili tudi oklepniki z Gorenjske, a igralca manj niso imeli dolgo, saj je na drugi strani moral na kazensko klop Andrej Hebar. Do konca tretjine je imela Olimpija še en ''power-play'', rezultat pa je ostal 1:0.

Zadetki in pretep

Hitro po začetku druge tretjine je moral prvi posredovati Sila, Jeseničani so v nadaljevanju akcije izsilili nov prekršek, znova pa niso bili uspešni. Je pa Jake LaPlante po vrnitvi s kazenske klopi pobegnil po levi strani, a bil v zaključku premalo konkreten. Prišla je tudi šesta številčna priložnost za ekipo Team Jesenice, še enkrat več je ostala neizkoriščena. Še naprej sta ekipi igrali nepovezano, z velikim številom napak, je pa v 29. minuti močan strel z modre sprožil Igor Cvetek. V naslednjih minutah se je le nekoliko razživelo.

Najprej sta Ken Ograjenšek in Miha Verlič z lepim kombiniranjem povišala na 2:0. Nato so imeli ''železarji'' kar dve priložnosti za znižanje izida, mreža Zmajev je ostala nedotaknjena, na drugi strani pa je po hitrem protinapadu previsoko meril Berry. Ljubljanski navijači so po novi izključitvi na njihovi strani, sodnika sta namreč Olimpijine hokejiste veliko pogosteje pošiljala na klop za kaznovane, začeli močno protestirati, a to jim ni pomagalo, saj se je mreža njihovih ljubljencev le zatresla, v gneči je plošček v gol potisnil Jaka Ankerst. A Gorenjci še niso dobro proslavili zadetka, že so ga prejeli, dosegel ga je Žiga Pešut. Da sodniki ne opravljajo svojega dela najbolje, se je odražalo tudi na igrišču, saj so bili igralci vedno bolj živčni, Igor Cvetek in Sašo Rajsar pa sta poskrbela za boksarski vložek. Strasti so se nato le umirile, Zmaji pa so v zadnji minuti drugega dela ob igralcu več povišali na 4:1, svoj drugi zadetek na tekmi je dosegel Ulmer.

Brez zadetkov v zadnji tretjini

V zadnjem delu igre so si Jeseničani na začetku pripravili nekaj polpriložnosti, a so Ljubljančani vrnili v enaki meri. Pri slednjih sta nato morala kar dva igralca na kazensko klop, Jesenice so imele dva igralca več minuto in 19 sekund. Po nekaj dobrih podajah je imel Ankerst dve dobri priložnosti, Sila je bil obakrat na mestu. Z obrambo se je nedolgo zatem izkazal tudi Boh, ki je Verliču zaustavil strel. Isti igralec bi lahko zatem potisnil plošček v prazno mrežo, a je bil ravno toliko oviran, da je zgrešil. Podobno priložnost je ob situaciji dveh igralcev proti enemu zapravil Nick Ross. V uvodnik 10 minutah zadnjega dela igre sta si ekipi priigrali kar 12 minut kazni, kar glede na napake, ki sta jih reševali s prekrški, niti ne čudi. Do konca je igra potekala med obema tretjinama, brez izrazitejših priložnosti, še najlepšo je imel Matej Hočevar, ki je bil iz dveh metrov nenatančen. Z zmago je Olimpija osvojila drugo mesto, Jesenice pa zadnje.

Ne glede na zmago Olimpije, škoda, da sedaj lep čas ne bomo videli več večnega derbija. Vsaj do državnega prvenstva. Večni derbi, pa čeprav tokrat ni odločal o ničimer, je pokazal, kako močno si ga navijači obeh ekip želijo.

Ne spreglejte