Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 4. 2012,
12.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 11. 4. 2012, 12.47

8 let

Za Kopitarjem najtežji dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska hokejska izbrana vrsta je v sredo dobila končno obliko, selektor Matjaž Kopitar se je odločil, da na SP divizije I ne bodo zaigrali Maks Selan, Matevž Erman, Anže Kuralt in Luka Bašič.

V torek zvečer se je ''risom'' priključil še zadnji član izbrane vrste, že naslednji dan dopoldan je Rok Pajič stopil na led in prvič zadrsal s soigralci, ki bodo med nedeljo in soboto napadali uvrstitev v elitno divizijo. S prihodom Pajiča je slovenski selektor najprej prečrtal Mitjo Šivica, medtem ko je končni seznam sporočil danes.

Že v torek je 46-letni trener napovedal, da bo prekrižal dva branilca in dva napadalca. Odločil se je za Maksa Selana, Matevža Ermana (branilca), Anžeta Kuralta in Luko Bašič (napadalca). V kadru za Stožice bodo trije vratarji, sedem branilcev in 13 napadalcev. ''Za mano je najtežji dan, vendar to spada k službi, da se moraš nekomu zahvaliti za sodelovanje. Vsi fantje so bili na treningih zelo zavzeti, a na prvenstvu ni prostora za vse. Med branilci sem dal prednost Dervariču, ki je bolj izkušen, zelo pomemben pa je v igri ob igralcu več. Pred Ermanom je še svetla prihodnost, lahko postane kvaliteten branilec, saj ima vodstvene sposobnosti. Selan je močan branilec, ki pa bo moral delati na tehniki drsanja. V napadu sem se odločil za Erica Panceta, prečrtal sem Kuralta in Bašiča. Slednji je napravil viden napredek od pretekle sezone, v Franciji je igral dobro. Ima odlično tehniko in nos za gol. Tudi Kuralt bo v prihodnosti viden član reprezentance, je odličen drsalec in zelo močan igralec,'' je svoj izbor pojasnil slovenski strateg.

Igralci, ki so priprave začeli na Bledu, sedaj pa jih nadaljujejo v Tivoliju, že nestrpno odštevajo dneve in ure, ko bodo lahko prvič zadrsali v Stožicah, vendar pa točen dan še ni znan, vse je odvisno od ekipe, ki skrbi za preobrazbo v hokejsko dvorano. ''Organizacija napreduje po načrtih. Našo največjo skrb je predstavljala ledena ploskev, vendar pa slednja dobro napreduje. Upam, da bo zdržala do 22. aprila. Igralci bodo morda lahko na led zadrsali že v četrtek, najkasneje pa v petek dopoldan. Vsi si želimo, da bo prvenstvo v Stožicah spektakel. Vstopnice gredo dobro v prodajo, tako da se bo prvič zgodilo, da si bo v Sloveniji tekmo ogledalo okoli 10.000 navijačev,'' je predvideni selitvi v Stožice dejal generalni sekretar Hokejske Zveze Slovenije Matjaž Rakovec.

Ne spreglejte