Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2013,
15.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 8. 2013, 15.51

8 let

Za nov vročinski val bo poskrbel večni derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bliža se tradicionalni prijateljski hokejski turnir Poletna liga Rudi Hiti. Nastopile bodo štiri ekipe, ki se bodo med seboj merile od četrtka do sobote, ko bo na sporedu tudi večni derbi.

Avgust je v blejski hokejski dvorani rezerviran tudi za Poletno ligo Rudi Hiti, ki bo letos doživela že svojo 21. izvedbo. Branilec zadnjega naslova prvaka Medveščak tokrat ne bo sodeloval, so pa kar tri ekipe iste kot lani. Ljubljanska Olimpija, nekoliko spremenjena zasedba Team Jesenice in norveška ekipa Stevanger Oilers. Prvič po letu 2009 bo nastopil francoski Briancon, za katerega igrata Gašper Cerkovnik in Boštjan Goličič.

Prvič po petih letih na turnirju ne bo sodeloval beljaški VSV, ki je turnir osvojil dvakrat (v letih 2008 in 2010). "Bližnje ekipe si želijo priti na turnir, vedo, da je organizacija dobra, da je led kakovosten, nasprotniki pa dobri. Zanimali so se tudi pri Grenoblu in Beljaku, nazadnje pa so odšli drugam. A moramo gledati na finančno plat, če hočemo narediti plus, moramo imeti štiri ekipe. Skušali smo dobiti sponzorja, da bi pokrili celotno tekmovanje, a žal ni šlo," je razloge za to, da ne bo tako kot lani šest ekip, pojasnil Rudi Hiti.

Za slovenske ekipe hokeja bo brez dvoma najbolj zanimiv obračun med Olimpijo in Jesenicami. Nastop Jesenic je bil pod vprašajem že v lanski sezoni, a je ekipa, ki so jo sestavljali sami slovenski igralci, vseeno na kolena spravila zmaje. Zgodba o sestavi ekipe je enaka tudi v tej sezoni. Zeleno-beli imajo v svojih vrstah kaj nekaj tujcev, Team Jesenice pač ne.

"Treba se je zavedati, da brez derbija – mogoče bo to edini derbi v letošnji sezoni do končnice – poletna liga nikakor ne more ustvarjati prihodkov. To je najbolj gledana tekma, največ ljudi pride … V Sloveniji ena ekipa ne more brez druge, Olimpija ne more obstajati brez Jesenic in obratno," pravi član hiše slavnih, ki je zasedbi z Gorenjske namenil še nekaj besed: "Te fante poznam že 15 let, hokej igrajo zelo kakovostno. Odločajo malenkosti, a tekme bodo zanimive, zmagovalec ne bo znan vnaprej, tako da ne bi rekel, da bi bilo zaradi tega, ker je jeseniška ekipa nova, kaj slabše."

Kot že omenjeno, bo turnir potekal od četrtka do sobote, prve tekme se bodo začele ob 16. uri, drugi pa ob 19.30. Cena dnevnih vstopnic v predprodaji znaša osem evrov, na dan tekme pa bodo dva evra dražje. Navijači, ki se bodo odločili za vstopnice za celoten turnir, bodo morali odšteti 18 evrov. Otroci in upokojenci bodo za dnevno vstopnico plačali šest evrov.

Ne spreglejte