Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 5. 2011,
18.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 12. 5. 2011, 18.51

8 let

Zmagovalca odločila druga tretjina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejska reprezentanca Finske je v četrtfinalu svetovnega prvenstva na Slovaškem premagala Norveško s 4:1 (0:0, 4:1, 0:0).

Potem ko sta si v sredo polfinale priborili favorizirani Češka in Švedska v boju z ZDA oziroma Nemčijo, sta danes na SP na sporedu še preostali četrtfinalni tekmi. Na prvi sta se pomerili Finska in Norveška, eno najprijetnejših presenečenj letošnjega tekmovanja.

Norvežani so se v prvem in drugem delu SP predstavili kot čvrsta ekipa. Premagali so tudi Švede, s Kanadčani pa izgubili le za gol. Tako so si priborili tretje izhodišče in v četrtfinalu dobili skandinavske tekmece Fince.

Ti so bili v tem obračunu sicer favoriti, toda vsaj prva tretjina te teorije ni potrdila. Norveška je bila enakovredna, večkrat celo nevarnejša pred vrati Petrija Vehannea kot tekmeci v belih dresih pred Larsom Haugnom. Za nameček so imeli Finci še težave zaradi kazni, saj so bili ob koncu tretjine izključeni dvakrat zapored, toda Norveška te prednosti ni izkoristila.

Zato pa je povedla na začetku drugega dela. Leo Komarov je nepravilno ustavil norveški prodor, sodnik je dosodil kazenski strel, ki ga je Ken Andre Olimb spremenil v zadetek. A prejeti gol je le spodbudil Fince. Pritisnili so na plin, v 27. minuti pa je že prvo številčno prednost na tekmi Jarkko Imonen spremenil v izenačenje. Dobre tri minute pozneje so imeli Norvežani spet igralca manj, Finska pa je po zaslugi spretnega Tuoma Ruutuja prvič povedla. Finci so imeli izreden izkoristek igralca več: ko so Norvežani tretjič imeli na klopi kaznovanega igralca, so Finci spet izvedli podobno akcijo kot pri prvem golu in Imomnen je dosegel svoj sedmi gol na SP. Ko pa je dve minuti pred koncem tretjine ob razmerju 4-4 zadel še Jani Lajunen, se je zdelo, da so žilavi Norvežani vendarle klonili.

Zadnji del je spet minil brez golov, tik pred koncem so Norvežani ob številčni prednosti še zadeli vratnico, Finska pa si je z odličnimi 12 minutami priborila polfinale bodisi s Kanado ali Rusijo, ki se bosta zvečer spopadli za zadnjo polfinalno vstopnico.

Ne spreglejte