NATISNI PISAVA

Vse o SP v Avstraliji

Avtor: Sportal

Geelong - Na SP v kolesarstvu v Avstraliji je Slovenija pustila dober vtis, a ostala brez vrhunskih dosežkov. Člani so ostali brez uvrstitve v deseterico.

Na SP v kolesarstvu v Avstraliji je Slovenija pustila dober vtis, a ostala brez vrhunskih dosežkov. Člani so ostali brez uvrstitve v deseterico. Pin It

Predstavitev tras na SP

Predstavitev tras na SP

Avstralija je v tem trenutku središče kolesarskega dogajanja, kjer poteka svetovno prvenstvo. V nadaljevanju si poglejte, kako izgledajo trase kronometra in cestne dirke.

Rezultati SP

Mlajši člani - kronometer (Jarc 18.)

Za prvega izmed šestih kompletov medalj na 77. svetovnem prvenstvu v kolesarstvu so se na kronometru borili mlajši člani. Slavil je Američan Taylor Phinney, Blaž Jarc na 18. mestu.

Članice - kronometer

Angležinja Emma Pooley je slavila na kronometru na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu. Drugo mesto je pripadlo nemki Judith Arndt in tretje Lindi Villumsen iz Nove Zelandije.

Člani - kronometer (Brajkovič 20.)

Švicar Fabian Cancellara je že četrtič v svoji karieri osvojil naslov svetovnega prvaka na kronometru. Brajkovič je nastopil bolan in zasedel zanj skromno 20. mesto.

Mlajši člani - cestna dirka (Jarc 13.)

Avstralec Michael Matthews je na cestni dirki mlajših članov osvojil naslov svetovnega prvaka na 77. svetovnem prvenstvu v kolesarstvu. Blaž Jarc je osvojil 13. mesto.

Članice - cestna dirka (Batagelj 44.)

Italijanka Giorgia Bronzini je osvojila naslov svetovne prvakinje. Na cestni dirki žensk na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu je drugo mesto osvojila Marianne Vos in Emma Johansson tretje.

Cestna dirka (Bole 11.)

Thor Hushovd je osvojil naslov svetovnega prvaka na cestni dirki letošnjega svetovnega prvenstva v kolesarstvu. Grega Bole je zasedel 11. mesto.

Novice pred nastopi

Bo Slovencem uspelo izkoristiti delo tekmecev?

V nedeljo se bo s cestno dirko članov zaključilo 77. svetovno prvenstvo v kolesarstvu. V glavnini 178 kolesarjev bodo tudi Bole, Božič, Brajkovič, Kocjan, Koren, Špilak in Štangelj.

Brajkovič bo zadovoljen z deseterico

V četrtek bo na sporedu zadnji kronometer na letošnjem svetovnem prvenstvu v kolesarstvu. Za nov komplet medalj se bodo borili člani na 45,8 kilometra dolgi trasi.

Torkov dan zaznamoval padec Božiča

Da nesreča nikoli ne počiva, je na prizorišču letošnjega svetovnega prvenstva v kolesarstvu spoznal Borut Božič. Eden izmed adutov slovenske reprezentance se je zaletel v klopco.

Prvi bo nastopil Blaž Jarc

Prvi slovenski kolesar, ki bo nastopil na 77. svetovnem prvenstvu v kolesarstvu, bo Blaž Jarc. Mlajši član Adria Mobila bo edini slovenski predstavnik na 31.8 kilometra dolgem kronometru.

Zadnji prost dan pred začetkom prvenstva

Vse bolj se bliža začetek 77. svetovnega prvenstva v kolesarstvu, ki se bo v Avstraliji začelo v sredo. Člani slovenske reprezentance so imeli v ponedeljek zadnji prost dan pred začetkom.

Šesterica že v Melbournu

Na prizorišče 77. svetovnega prvenstva v kolesarstvu je že prispel prvi del slovenske reprezentance. Šesterica kolesarjev je že opravila prvi trening.

Božič, Bole in Kump slovenski aduti

Na tiskovni konferenci Kolesarske zveze Slovenije so o pričakovanjih na bližajočem se svetovnem prvenstvu spregovorili tudi udeleženci prvenstva, ki bo potekalo v avstralskem Geelongu.

V Avstralijo z visokimi cilji

Kolesarska zveza Slovenije je na tiskovni konferenci v Zrečah predstavila 13 kolesarjev in kolesarko, ki bodo med 29. septembrom in 3. oktobrom nastopili na svetovnem prvenstvu v Avstraliji.

Foto: Marjan Kelner
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo vas je najbolj navdušil v 6. tednu?

Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

Želite pridobiti nova znanja?

Takšna, ki bodo uporabna pri gradnji uspešne kariere? Pridite na informativne dneve Biotehniške fakultete!

oglasno sporočilo