NATISNI PISAVA

Vse o SP v Avstraliji

Avtor: Sportal

Geelong - Na SP v kolesarstvu v Avstraliji je Slovenija pustila dober vtis, a ostala brez vrhunskih dosežkov. Člani so ostali brez uvrstitve v deseterico.

Na SP v kolesarstvu v Avstraliji je Slovenija pustila dober vtis, a ostala brez vrhunskih dosežkov. Člani so ostali brez uvrstitve v deseterico. Pin It

Predstavitev tras na SP

Predstavitev tras na SP

Avstralija je v tem trenutku središče kolesarskega dogajanja, kjer poteka svetovno prvenstvo. V nadaljevanju si poglejte, kako izgledajo trase kronometra in cestne dirke.

Rezultati SP

Mlajši člani - kronometer (Jarc 18.)

Za prvega izmed šestih kompletov medalj na 77. svetovnem prvenstvu v kolesarstvu so se na kronometru borili mlajši člani. Slavil je Američan Taylor Phinney, Blaž Jarc na 18. mestu.

Članice - kronometer

Angležinja Emma Pooley je slavila na kronometru na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu. Drugo mesto je pripadlo nemki Judith Arndt in tretje Lindi Villumsen iz Nove Zelandije.

Člani - kronometer (Brajkovič 20.)

Švicar Fabian Cancellara je že četrtič v svoji karieri osvojil naslov svetovnega prvaka na kronometru. Brajkovič je nastopil bolan in zasedel zanj skromno 20. mesto.

Mlajši člani - cestna dirka (Jarc 13.)

Avstralec Michael Matthews je na cestni dirki mlajših članov osvojil naslov svetovnega prvaka na 77. svetovnem prvenstvu v kolesarstvu. Blaž Jarc je osvojil 13. mesto.

Članice - cestna dirka (Batagelj 44.)

Italijanka Giorgia Bronzini je osvojila naslov svetovne prvakinje. Na cestni dirki žensk na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu je drugo mesto osvojila Marianne Vos in Emma Johansson tretje.

Cestna dirka (Bole 11.)

Thor Hushovd je osvojil naslov svetovnega prvaka na cestni dirki letošnjega svetovnega prvenstva v kolesarstvu. Grega Bole je zasedel 11. mesto.

Novice pred nastopi

Bo Slovencem uspelo izkoristiti delo tekmecev?

V nedeljo se bo s cestno dirko članov zaključilo 77. svetovno prvenstvo v kolesarstvu. V glavnini 178 kolesarjev bodo tudi Bole, Božič, Brajkovič, Kocjan, Koren, Špilak in Štangelj.

Brajkovič bo zadovoljen z deseterico

V četrtek bo na sporedu zadnji kronometer na letošnjem svetovnem prvenstvu v kolesarstvu. Za nov komplet medalj se bodo borili člani na 45,8 kilometra dolgi trasi.

Torkov dan zaznamoval padec Božiča

Da nesreča nikoli ne počiva, je na prizorišču letošnjega svetovnega prvenstva v kolesarstvu spoznal Borut Božič. Eden izmed adutov slovenske reprezentance se je zaletel v klopco.

Prvi bo nastopil Blaž Jarc

Prvi slovenski kolesar, ki bo nastopil na 77. svetovnem prvenstvu v kolesarstvu, bo Blaž Jarc. Mlajši član Adria Mobila bo edini slovenski predstavnik na 31.8 kilometra dolgem kronometru.

Zadnji prost dan pred začetkom prvenstva

Vse bolj se bliža začetek 77. svetovnega prvenstva v kolesarstvu, ki se bo v Avstraliji začelo v sredo. Člani slovenske reprezentance so imeli v ponedeljek zadnji prost dan pred začetkom.

Šesterica že v Melbournu

Na prizorišče 77. svetovnega prvenstva v kolesarstvu je že prispel prvi del slovenske reprezentance. Šesterica kolesarjev je že opravila prvi trening.

Božič, Bole in Kump slovenski aduti

Na tiskovni konferenci Kolesarske zveze Slovenije so o pričakovanjih na bližajočem se svetovnem prvenstvu spregovorili tudi udeleženci prvenstva, ki bo potekalo v avstralskem Geelongu.

V Avstralijo z visokimi cilji

Kolesarska zveza Slovenije je na tiskovni konferenci v Zrečah predstavila 13 kolesarjev in kolesarko, ki bodo med 29. septembrom in 3. oktobrom nastopili na svetovnem prvenstvu v Avstraliji.

Foto: Marjan Kelner
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo vas je najbolj navdušil v 48. tednu?

Postarana in utrujena koža na obrazu?

Preizkusite novo in ekskluzivno kremo CaviarBeauty. 1 + 1 GRATIS samo do 30. 11. 2015. Pohitite!

Zastonj na razvajanje na Bledu

Reši športni kviz in osvoji zimsko razvajanje na Bledu za 2 (hotel 4*) in druge nagrade. Klikni!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba samo do 30.11.2015!

oglasno sporočilo