NATISNI PISAVA

Sanquer zamenjal Boyerja na čelu ekipe Cofidis

Avtor: Rajko Petek

Bondues - Vodstvo kolesarske ekipe Cofidis, ki ima profesionalno kontinentalno licenco, je sporočilo, da Eric Boyer ne bo več menedžer ekipe. Že na dirki po Franciji ga bo zamenjal Yvon Sanquer.

Boyerja so v ponedeljek odpustili predvsem zaradi slabih rezultatov štiriindvajsetih kolesarjev, ki so v letošnji sezoni člani ekipe. Po poročanju časnika l'Equipe naj bi ga že na dirki po Franciji zamenjal Yvon Sanquer. Slednji je v preteklosti delal v ekipah Festina, Astana in FDJ-BigMat. Oseminštiridesetletni Boyer, ki je v času kolesarske kariere slavil etapno zmago na Giru, je ekipo Cofidis prevzel leta 2005. Takrat je bila ekipa v centru pozornosti zaradi afere s prepovedanimi sredstvi v katero sta bila vpletena tudi David Millar in maser Philippe Gaumont. Sedaj 48 letni Boyer je uspešno postavil ekipo na prave tirnice in imel najuspešnejšo sezono leta 2008. Takrat sta Samuel Dumoulin in Sylvain Chavanel zmagala etapo na Touru. Poleg tega je Chavanel zmagal spomladanski enodnevni dirki Dwars Door Vlaanderen ter Brabantsko puščico.

Ekipa je imela leta 2009 še Pro Tour licenco, a jo je pred sezono 2010 izgubila. Od takrat ekipa nastopa s profesionalno kontinentalno licenco kar pomeni, da na dirkah Svetovnega koledarja, v katerem so vse največje kolesarske dirke, ekipa lahko nastopi le s povabilom organizatorjev. Boyerju Francois Migraine (prvi predstavnik sponzorja) tudi očita, da v ekipi ni uspel zadržati najboljših kolesarjev, kar bi ekipi zelo povečalo možnosti, da dobi Pro Team licenco. A l'Equipe poroča, da je ta obtožba nesmiselna saj naj bi bil prav Migraine tisti, ki je sklepal pogodbe in v ekipo pripeljal kolesarje, ki jih je sam hotel. In to velikokrat za Boyerjevim hrbtom. Novice, da bo Boyerja zamenjal Yvon Sanquer vodstvo ekipe Cofidis še ni potrdilo. Sanquer je leta 2009 po odhodu Johana Bruyneela prevzel Astano, ki jo je vodil tudi leta 2010. V letošnjem letu je bil na dirki po Italiji športni direktor ekipe FDJ-BigMat. Cofidis naj bi bil sponzor istoimenske ekipe vse do konca leta 2016. Letno ekipi nameni 9.5 milijona evrov.

Preberite še:

Foto: Reuters
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Prve tekme slovenskih košarkarjev na SP so za nami. Kako daleč mislite, da bodo prišli?

Narf - Plavanje za otroke, mladostnike in odrasle

Največja ljubljanska netekmovalna plavalna šola, ki postavlja kvaliteto na prvo mesto. Zaplavajte z nami!

Tek, Brdo pri Kranju

Tecimo za dober namen 10km, 21km, družinska trasa. Se vidimo v soboto 13. septembra na 3. Triglav teku.

Bi bili del ekipe v risanem filmu?

Posodite svoj glas pingvinom iz Madagaskarja. Mogoče ste vi ravno tisti glas, ki ga iščemo!

oglasno sporočilo Zagotavlja