NATISNI PISAVA

MEP v kolesarstvu

Mohorič in Katrašnik na 4. in 5. mestu

Avtor: Rajko Petek

Goes - Tretji dan evropskega prvenstva v kolesarstvu so se na cestni dirki pomerili mladinci. Naslov prvaka je osvojil Avstrijec Wachter, medtem ko sta Mohorič in Katrašnik osvojila 4. in 5. mesto.

Na 129 kilometrov dolgi cestni dirki je imela peterica članov slovenske reprezentance potek dirke ves čas pod nadzorom. Dirka se je začela izredno živčno in že v prvem krogu so številni padci in okvare koles poskrbeli za prvo selekcijo. Dirka na izredno tehnično zahtevni progi (številni ovinki, ozka cesta in veter) se je začela razpletati v predzadnjem 5. krogu, ko je v ospredju ostala deseterica kolesarjev. V ubežni skupini sta bila tudi Matej Mohorič in Gašper Katrašnik. Ob pričetku zadnjega kroga je prednost deseterice ubežnikov znašala 40 sekund, a se je proti cilju zmanjševala in tri kilometre do cilja znašala le še 20 sekund. Medtem so se v ospredju začeli vrstiti poskusi pobega. Tri kilometre do cilja se je trojici kolesarjev uspelo priboriti 5 sekund prednosti. Kmalu jih je ulovil Mohorič in četverica ubežnikov je zadnji kilometer pričela s petimi sekundami prednosti pred naslednjo skupino šestih kolesarjev v kateri je bil tudi Katrašnik. Zaostanek glavnine je znašal le 15 sekund.

Pin It

V zadnjem kilometru se je za napad prvi odločil Mohorič, ki si ni uspel privoziti zadostne prednosti, in so ga ostali trije kolesarji uspeli prehiteti v ciljni ravnini. V ozadju je Gašper Katrašnik uspel dobiti šprint šesterice zasledovalcev in osvojil 5. mesto. V glavnini sta dirko končala Martin Otoničar in David Per, medtem ko je Jure Miškulin zaradi padca odstopil.

Selektor mladincev Andrej Cimprič je po dirki povedal: "Izredno sem zadovoljen z nastopom naših tekmovalcev. Celotno dirko smo imeli pod kontrolo in tudi v odločilnem trenutku sta bila naša tekmovalca na pravem mestu. Na žalost se na koncu ni izšlo kot smo želeli in ostaja grenak priokus, kajti medalja je bila zelo blizu. Vendar smo kljub vsemu pokazali, da z mladimi odlično delamo, ter da od te generacije lahko še veliko pričakujemo."

Pin It

Prvenstvo se bo nadaljevalo popoldne s cestno dirko mlajših članic v kateri Slovenci ne bomo imeli svoje predstavnice. Prvenstvo Stare celine se bo zaključilo v nedeljo, ko bosta na sporedu cestni dirki mladink in mlajših članov. Na obeh preizkušnjah bo imela Slovenija svoje predstavnike.

Rezultati cestne dirke, mladinci, 129 km:

1. Alexander Wachter (Aut) 2;59:22
2. Anthony Turgis (Fra) +0:01
3. Davide Ballerini (Ita)
4. Matej Mohorič (Slo)
5. Gašper Katrašnik (Slo)

6. Oliviero Troia (Ita)
7. Marcus Faglum Karlsson (Šve)
8. Dmitrij Strakhov (Rus)
9. Silvio Herklotz (Nem)
10. Amund Jansen (Nor)

37. Martin Otoničar (Slo)
81. David Per (Slo) vsi isti časOdstop:
Jure Miškulin (Slo)

Spored prvenstva:

Nedelja (cestna dirka):
10:00 – mladinke, 80 km (Kalan)
13:00 – mlajši člani, 172 km (Tratnik, Štimulak, Pibernik, Rajšp in Mikelj)

Preberite še:

Soliden nastop Tratnika in Štimulaka

Evropsko prvenstvo v kolesarstvu se je drugi tekmovalni dan nadaljevalo s kronometroma mladink in mlajših članov. Urška Kalan 34., Jan Tratnik 17. in Klemen Štimulak 20.

Foto: T. P.
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

oglasno sporočilo