NATISNI PISAVA

V četrtek pričetek evropskega prvenstva

Avtor: Rajko Petek

Goes - Od četrtka do nedelje bo na Nizozemskem potekalo evropsko prvenstvo v kolesarstvu za mlajše člane in mladince v moški in ženski konkurenci. Na prvenstvu bo nastopilo 11 Slovencev.

Na prvenstvu naj bi po podatkih Evropske kolesarske zveze nastopilo kar 730 kolesarjev in kolesark iz štiriintridesetih evropskih držav. Med njimi bo tudi enajst Slovencev oziroma pet mlajših članov, pet mladincev ter mladinka. Najprej bodo v četrtek in petek na sporedu posamični kronometri, medtem ko bodo cestne dirke na sporedu v soboto in nedeljo. Prvenstva se ne bo udeležil Jan Polanc, ki se pripravlja za nastop na dirki pokala narodov Tour de l'Avenir ter svetovno prvenstvo. ''Verjamem, da mladinca Otoničar in Mohorič lahko posežeta zelo visoko, saj sta v odlični formi. Trasa cestne dirke je ravna. Razplet dirk bo krojil veter in tehnična zahtevnost trase. Pri mlajših članih ima vsa peterica možnost, da doseže dober rezultat,'' je ob odhodu na prvenstvo za Sportal povedal selektor slovenske članske reprezentance Martin Hvastija.

Medtem ko dosežki Slovencev na lanskem prvenstvu niso bili dobri, se toliko rajši spominjamo prvenstev leta 2009 in 2010. Leta 2010 je na prvenstvu v turški Ankari naslov evropskega prvaka na cestni dirki med mladinci osvojil Blaž Bogataj. Med mlajšimi člani je Marko Kump na cestni dirki osvojil 7. mesto. V kronometru sta takrat nastopila Blaž Jarc med mlajšimi člani (16. mesto) in Jan Polanc med mladinci (24. mesto). Leta 2009 je cestno dirko mlajših članov na 8. mestu končal Blaž Furdi, medtem ko je bil Klemen Michelizza 20. na dirki pri mladincih. V kronometru je Jarc zasedel 10. mesto med mlajšimi člani, medtem ko je Pavel Gorenc zasedel 35. mesto pri mladincih.

Slovenijo bodo na prvenstvu zastopali:

Mlajši člani:
Jan Tratnik, Klemen Štimulak, Luka Pibernik, Andrej Rajšp in Tim Mikelj.

Mladinci:
Matej Mohorič, David Per, Martin Otoničar, Gašper Katrašnik in Jure Miškulin.

Mladinke:
Urška Kalan.

Države udeleženke prvenstva:

Albanija, Avstrija, Azerbajdžan, Belgija, Belorusija, Hrvaška, Češka, Danska, Španija, Estonija, Finska, Francija, Velika Britanija, Nemčija, Grčija, Irska, Italija, Litva, Latvija, Luksemburg, Liechtenstein, Moldovija, Monako, Nizozemska, Norveška, Portugalska, Romunija, Rusija, Slovenija, Srbija, Švica, Slovaška, Ukrajina in Švedska.

Spored prvenstva:

Četrtek (posamičen kronometer):
10:00 – mladinci, 24.9 km (Mohorič, Per)
15:00 – mlajše članice, 24.9 km

Petek (posamičen kronometer):
10:00 – mladinke, 14.8 km (Kalan)
15:00 – mlajši člani, 24.9 km (Tratnik, Štimulak)

Sobota (cestna dirka):
9:00 – mladinci, 129 km (Mohorič, Per, Otoničar, Katrašnik in Miškulin)
14:00 – mlajše članice, 129 km

Nedelja (cestna dirka):
10:00 – mladinke, 80 km (Kalan)
13:00 – mlajši člani, 172 km (Tratnik, Štimulak, Pibernik, Rajšp in Mikelj)

Preberite še:

Brajkovič na SP v dresu Astane

Čeprav je napovedoval drugače, bo Jani Brajkovič nastopil na svetovnem prvenstvu v Valekenburgu. A žal ne v dresu slovenske reprezentance, ampak le v dresu njegove ekipe Astana.

Foto: Vid Ponikvar
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

Totalna odprodaja vozil Kia letnik 2015

Izkoristite odprodajo s popusti do 7.100 EUR ali v Kia outletu izberite eno od malo rabljenih vozil!

Pridi smučat na Golte!

Družinske zimske počitnice, otrok biva brezplačno. Pravo zimsko doživetje.

oglasno sporočilo