Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 6. 2014,
13.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Po Sloveniji Blaž Jarc

Četrtek, 19. 6. 2014, 13.36

8 let

Blaž Jarc: Kronometer želim končati v deseterici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Petindvajsetletni Blaž Jarc, ki je član nemške ekipe NetApp-Endura, želi uvodni kronometer 21. kolesarske dirke Po Sloveniji končati v deseterici najboljših. Z mislimi tudi na zadnji 4. etapi.

Jarc se po letu 2011, ko je zadnjič nastopil na dirki Po Sloveniji, nanjo vrača kot član nemške ekipe NetApp-Endura. Član slednje je postal 1. avgusta 2011 in bo že petič nastopil na edini etapni dirke za člane v Sloveniji. "Treniral sem dobro in na dirko prihajam zelo motiviran. Odkar nastopam za nemško ekipo NetApp-Endura, se je prvič ponudila priložnost, da z ekipo nastopimo na dirki Po Sloveniji, ki je moja domača dirka. Traso kronometra sem si ogledal in bom poskušal z njo čim boljše opraviti. Želim si uvrstitve v deseterico najboljših," je za Sportal povedal Jarc, ki je znan tudi po tem, da je lahko izredno hiter tudi v ciljnih šprintih glavnine. "Z mislimi sem tudi že na zadnji etapi, katere zaključek odlično poznam. Poleg tega v ekipi na tej dirki nimamo izrazitega šprinterja in pričakujem pomoč moštvenih kolegov v zaključku etape," je dodal Jarc, ki je v pričetku junija na prvenstvu Slovenije v kronometru po padcu zaostal za Gregorjem Gazvodo in Klemnom Štimulakom. Jarcu do zdaj še ni uspelo osvojiti naslova slovenskega prvaka v članski kategoriji, medtem ko je bil med mlajšimi člani dvakrat državni prvak.

Glede skupnega seštevka Jarc največ pričakuje od moštvenega kolega Portugalca Tiaga Machada. "Tiago ima letos odlično sezono. Dirke Criterium Intarnational, dirko po Trentinu in dirko po Kaliforniji je končal na 3., 6. in 4. mestu v skupnem seštevku. Nastopil bo tudi na dirki po Franciji in verjamem, da bo pri vrhu tudi na dirki Po Sloveniji," je zaključil Jarc, ki se mu ob koncu sezone izteče pogodba z ekipo, katere član je tretje leto zapored.

Ne spreglejte