Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2022,
13.26

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

1

Natisni članek

dobrodelna dražba Ukrajina Tony Martin

Torek, 12. 4. 2022, 13.26

2 leti, 1 mesec

Dobrodelni Tony Martin šokiran nad potezo zmagovalca dražbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

1

Nemški kolesar Tony Martin, nekdanji moštveni kolega Primoža Rogliča v ekipi Jumbo-Visma, je pred časom svojo srebrno olimpijsko medaljo iz Londona 2012 ponudil na dobrodelni dražbi z namenom, da zbrana sredstva nameni žrtvam vojne v Ukrajini. A tega, kar se je zgodilo po dražbi, nikakor ni pričakoval.

Podjetje Fitline, ki je na dražbi ponudilo največ – medaljo so kupili za vsoto 31.100 evrov –, je pozneje temu dodalo še 3.900 evrov, tako da je skupen znesek, namenjen žrtvam vojne v Ukrajini, narasel na 35 tisoč evrov.

A to še ni vse. Po dražbi so se odločili, da medaljo vrnejo prvotnemu lastniku, torej Martinu, ki je ozadje plemenite poteze razkril na družbenih omrežjih.

Generalni direktor podjetja Fitline Torsten Weber je ob tem dejal, da spoštujejo zavezanost Tonyja Martina in njegov angažma pri pomoči otrokom v Ukrajini in da je bilo zanje samoumevno, da mu bodo medaljo vrnili, saj k njemu tudi spada.

Svetlana Oletič
Sportal Nekdanja odbojkarica, ki prinaša svetlo luč ukrajinskim beguncem

Štirikratni svetovni prvak v vožnji na čas, septembra lani pa je naslov svetovnega prvaka osvojil tudi na mešani ekipni tekmi, je bil nad razpletom razumljivo navdušen.

Na Instagramu je zapisal, da se je sicer sprijaznil s tem, da bo medaljo daroval v dobrodelne namene, da pa ga velikodušna gesta omenjenega podjetja pušča brez besed. Hvaležen jim je tudi zato, da bo olimpijsko medaljo nekoč lahko razkazoval tudi svojim vnukom. 

Dobrodelni Ullrich pomagal s kolesom s Toura

Za dražbo v dobrodelne namene se je odločil tudi nekdanji zmagovalec Dirke po Franciji Jan Ullrich, ki je na dražbo ponudil dirkalno kolo, ki je bilo izdelano posebej za Tour leta 1998. Kolo je na dražbi doseglo vrednost 40.100 evrov, Ullrich pa je ves znesek namenil ukrajinski humanitarni organizaciji Srce za otroke.

Ne spreglejte