Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 6. 2009,
17.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 12. 6. 2009, 17.00

8 let

Fedrigo zmagovalec šeste etape

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S šesto etapo se je nadaljevala 61. kolesarska dirka Criterium du Dauphine Libere (2.PT). Zmagovalec etape je postal Francoz Pierrick Fedrigo. Valverde ostaja vodilni v skupnem seštevku.

Današnja 106 kilometrov dolga etapa je karavano sto dvainštiridesetih kolesarjev popeljala preko prelaza Izoard do Briancona. Na štartu ni bilo Ivana Bassa, ki je predčasno končal dirko. Že kmalu po štartu etape je pobegnila skupina štirinajstih kolesarjev. Slednji so složno narekovali tempo vse do pričetka vzpona na Izoard. Gorski cilj na nadmorski višini 2360 metrov so prvi prečakli Juan Manuel Garate (Rabobank), Stephane Goubert (Ag2r-La Mondiale), Pierrick Fedrigo (Bbox Bouygues Telecom) in Jurgen Van De Walle (QuickStep).

Glavnina je na vrhu vzpona, od koder je bilo do cilja še 20 kilometrov, zaostajala skoraj pet minut. Osem kilometrov do cilja je štiri ubežnike ulovil še Lars Ytting Bak (Saxo Bank). Trasa se je vseskozi spuščala in šest kilometrov do cilja je z napadom poskusil Garate. Po dveh kilometrih je bil ujet. Takoj je sledil napad Belgijca De Walleja, ki je kilometer in pol dolg ciljni vzpon pričel z lepo prednostjo pred tekmeci.

Dvesto metrov do cilja je De Walleja uspel prehiteti le Fedrigo, ki je slavil etapno zmago. Tretje mesto je osvojil Goubert. Glavnina je zaostala dobre štiri minute. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Le Mikel Astarloza, ki je uspel glavnini pobegniti v zadnjih kilometrih etape, se je z osmega prebil na četrto mesto v skupnem seštevku. Simon Špilak je danes zaostal skoraj trinajst minut in zdrsnil na 51. mesto v skupnem seštevku.


Rezultati 6. etape, Gap – Briancon, 106 km:

1. Pierrick Fedrigo (Fra) Bbox Bouygues Telecom 2;48:17 2. Jurgen Van de Walle (Bel) QuickStep +0:04 3. Stephane Goubert (Fra) Ag2r-La Mondiale 0:05 4. Juan Manuel Garate (Špa) Rabobank 0:14 5. Lars Ytting Bak (Dan) Saxo Bank 0:25 6. Aleksander Kušinski (Blr) Liquigas 2:47 7. Mauro Santambrogio (Ita) Lampre-NGC isti čas 8. Bingen Fernandez (Špa) Cofidis 2:58 9. Mikel Astarloza (Špa) Euskaltel-Euskadi 3:17 10. Alberto Fernandez (Špa) Fuji-Servetto 3:41 … 111. Simon Špilak (Slo) Lampre-NGC 12:58

Ne spreglejte