Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 1. 2012,
20.19

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Robert Gesink Bauke Mollema

Sreda, 25. 1. 2012, 20.19

3 leta, 3 mesece

Gesink in Mollema podaljšala do konca leta 2014

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nizozemska kolesarja Robert Gesink in Bauke Mollema sta podaljšala pogodbo z ekipo Rabobank do konca leta 2014. Oba sta imela pogodbi z ekipo le do konca letošnjega leta.

Oba člana ekipe Rabobank sta stara petindvajset let in sta zelo pomembna člana ekipe za velike dirke. V bistvu sta ob Larsu Boomu največja talenta, ki jih ima ekipa.

''Že pred leti smo pričeli vlagati v mlade nizozemske kolesarje. Robert in Bauke sta že nekajkrat dokazala, da lahko dirkata ob boku najboljšim kolesarjem na svetu. Oba sta že končala največje dirke povsem pri vrhu. Oba sta sposobna uvrstitve na zmagovalni oder največjih dirk. Verjamemo, da jima bo to v naslednjih letih uspelo,'' je ob podaljšanju pogodb za spletno stran ekipe dejal tehnični direktor ekipe Erik Breukink.

Večina kolesarjev Rabobanka se v tem trenutku nahaja na pripravah v španskem Mojacaru. Med njimi sta tudi omenjena, ki sta tako uspela podpisati boljšo pogodbo od prvotne tudi za letošnjo sezono. ''Navdušen sem nad dejstvom, da tako dolgo ostajam v ekipi. Vzdušje je odlično, kar občutim vsak dan, ko smo skupaj na pripravah. V tej ekipi še lahko napredujem,'' je dejal Gesink, ki očitno dobro okreva po poškodbi, ki jo je staknil ob koncu lanskega leta. Gesink je član ekipe že vse od leta 2006. Doslej je uspel zmagati na dirki po Omanu, dirki za veliko nagrado Montreala in dirki po Emilii. Poleg tega je dirko po Španiji in dirko po Franciji končal na 6. mestu ter slavil etapne zmage na dirkah po Švici, Kaliforniji in Belgiji.

Mollema bo letos že šesto leto v ekipi in vseeno še ni uspel doseči tako veliko število odličnih rezultatov kot Gesink. Vseeno je lansko dirko po Španiji končal na 4. mestu. ''Zadovoljen sem, da je zaupanje veliko in obojestransko, ter da bomo skupaj še tri leta,'' je dejal Mollema. Oba kolesarja sta v prvo ekipo Rabobank prišla iz kontinentalne ekipe Rabobank v kateri sta se kalila nekaj sezon. V tistem času je Mollema zmagal dirko Tour de l'Avenir.

Ne spreglejte