Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2019,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

1

Natisni članek

Pascal Ackermann Giro d'Italia Giro d'Italia Po Sloveniji

Četrtek, 6. 6. 2019, 4.00

4 leta, 11 mesecev

Pascal Ackermann

Kralj šprinta na Giru prihaja v Slovenijo: Slišim, da imate odlično dirko. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

1

Pascal Ackermann | Nemški kolesar Pascal Ackermann je bil na letošnjem Giru najboljši šprinter. Na fotografiji: v družbi dekleta Virginie v preddverju veronske arene, kjer je potekalo zadnje dejanje 102. Dirke po Italiji.  | Foto Alenka Teran Košir

Nemški kolesar Pascal Ackermann je bil na letošnjem Giru najboljši šprinter. Na fotografiji: v družbi dekleta Virginie v preddverju veronske arene, kjer je potekalo zadnje dejanje 102. Dirke po Italiji.

Foto: Alenka Teran Košir

Eden od junakov pravkar končane Dirke po Italiji, kjer je rožnato majico zmagovalca oblekel Ekvadorec Richard Carapaz, izjemno 3. mesto pa je osvojil slovenski kolesar Primož Roglič, je bil tudi Nemec Pascal Ackermann, najboljši šprinter na Giru. Ackermann bo tudi eden od glavnih šprinterskih adutov na bližajoči se dirki Po Sloveniji. "Slišim, da gre za odlično večetapno dirko, zelo se je veselim," je aktualni nemški državni prvak pripovedoval v veronski areni, še vedno pod vtisom svojega največjega kariernega uspeha.

Fabio Aru
Sportal Na dirko Po Sloveniji prihaja italijanski zvezdnik

Pascal Ackermann o uspehu kariere, padcu na Giru in dirki Po Sloveniji:

Dve etapni zmagi, eno drugo (v 18. etapi ga je za nekaj centimetrov ugnal ubežnik Damiano Cima iz ekipe Nippo Vini Fantini Faizanè, ki bo prav tako nastopil na slovenski pentlji) in dve tretji mesti na Giru sta bili dovolj, da je večno nasmejani nemški šprinter oblekel ciklamno majico kralja šprinta. Bitka za najboljšega šprinterja je bila tesna. Nemec je Francoza Arnauda Démarja v boju za ciklamno majico ugnal za pičlih 13 točk.

Primož Roglič Jan Polanc Tadej Pogačar
Sportal Roglič odkrito o odnosu z Nibalijem, slovenski junaki doma #video

V Italiji je uresničil otroške sanje

"Že kot otrok sem sanjal o tem, da bi zadnji dan stal na zmagovalnem odru tritedenske dirke. Da pa se je to zgodilo že na moji prvi dirki Grand Tours, tega res nisem pričakoval," je 180 centimetrov visok kolesar iz nemškega Kandela razlagal v novinarski coni veronske arene, kjer so organizatorji 102. izvedbe rožnate pentlje pripravili veličasten zaključek dirke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What a bad day ... luckily I am fine and will continue my race tomorrow!!!

A post shared by Pascal Ackermann🇩🇪 (@_pascal_ackermann_) on

Ackermann je bil eden od redkih šprinterjev, ki so na letošnjem Giru zdržali serijo gorskih etap v zadnjem tednu, se med drugim povzpeli tudi na 1.852 metrov visoki Moritirolo in Passo Manghen 2.047 metrov nad morjem, in si lizal rane po hudem padcu v zaključku 10. etape.

Primož Roglič Giro Verona
Sportal Direktorjeva obljuba Rogliču #video

Ob koncu 10. etape bližnje srečanje z asfaltom

"Kar nekaj kože sem takrat pustil na asfaltu. Bilo je zelo boleče, a k sreči imam za seboj res dobro ekipo, ki me je vseskozi podpirala in me bodrila, naj vztrajam," je pripovedoval kolesar BORE hansgrohe.

Ackermann je zmagal v 2. in 5. etapi letošnjega Gira. | Foto: Giro/LaPresse Ackermann je zmagal v 2. in 5. etapi letošnjega Gira. Foto: Giro/LaPresse

Petindvajsetletni svetlolasec je v svet profesionalnega kolesarstva vstopil leta 2013, z 19 leti, ko se je pridružil nemški kontinentalni ekipi Rad-Net Rose. Leta 2017 je prestopil v WorldTour ekipo Bora hansgrohe, kjer ne manjka vrhunskih šprinterjev. V ekipi s temi lastnostmi izstopata Peter Sagan in Sam Bennett.

V Sloveniji si želi nadaljevanja dobrih predstav z Gira

Ackermann bo nastopil tudi na 26. izvedbi slovenske pentlje. "Želim si, da bi nadaljevali tisto, kar smo začeli na Giru," je dejal. Svojo priložnost bo iskal predvsem na 1. etapi od Ljubljane do  Rogaške Slatine in zadnji, peti etapi od Trebnjega do Novega mesta. Po slovenskih cestah do zdaj še ni kolesaril.

Dirka Po Sloveniji
Sportal Kako težka bo dirka Po Sloveniji?

Glavni slovenski adut na dirki bo 20-letni kolesarski up Tadej Pogačar (UAE Emirates), letos že zmagovalec Dirke po Algarvu (Ackermann je tudi tam zmagal v razvrstitvi po točkah) in Kaliforniji. Na poti do uspeha pred domačimi navijači bo lahko računal tudi na podporo Jana Polanca, letos 14. na Giru, ki mu bo v spominu ostal tudi po tem, da je dve etapi prevozil v prestižni rožnati majici vodilnega na dirki. V dresu Emiratov bo nastopil tudi italijanski zvezdnik Fabio Aru, ki se vrača po poškodbi.

Dirka Po Sloveniji bo potekala od 19. do 23. junija 2019, podrobno pa jo bomo spremljali tudi na Sportalu.
Ne spreglejte